90'

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse F

16 februari 2013 14:30

Alssema, D.A.

Wat is voetbal toch een raar spelletje, maar wat is het toch soms ook leuk om naar te kijken. Vanmiddag was weer zo’n “pot” om in te lijsten. Leerdam Sport ’55 en Everstein maakten er voor hun fanatiek meelevende fans een waar spektakel van en toen de kruiddampen uiteindelijk waren opgetrokken stond er een 4-4 eindstand op het bord. En ondanks het feit dat de thuisclub, bij vlagen, soms de wat bovenliggende partij was gunde iedereen Everstein het punt, waarvoor (nu wel) zo hard was geknokt. Even leek het vijf minuten voor tijd nog mis te gaan, maar de 4-3 achterstand werd definitief ongedaan gemaakt door Mark Daalderop, wiens schuiver net langs de graaiende handen van de Leerdam Sport doelman en de paal verdween in de korte hoek. De ontlading bij de bezoekers was groot en het punt is het team gegund.

De winterse omstandigheden van de laatste weken hadden plaats gemaakt voor een flets zonnetje, maar qua temperatuur werd de grootste sprong gemaakt. Het werd vanmiddag maar liefst 8 graden en dat was alweer even geleden. De grasmat was zwaar, maar goed bespeelbaar en de beide ploegen, inclusief arbiter Alssema, zorgden ervoor dat de fans het niet koud konden krijgen.

Trainer Dennis van der Steen en coach Wim Tersteeg konden vandaag niet beschikken over Peter Verwolf (blessure), Mark den Hertog (schorsing) en André van der Veer (niet wedstrijdfit, wel op de bank). Daarom mochten de volgende elf beginnen: doelman Bas van Stralen, de verdedigers Rick Fierens, Ronald Meering, Jamal Ouassif en Erik Bergshoeff, op het middenveld Tim van Breukelen, Sander Bergshoeff, Guillermo Ooft en Geert Dokman, terwijl Mark Daalderop en Max Broekhoff de aanval vormden. Plaats op de reservebank was er voor Beer Moorelisse, Paul Aben, Harry Harskamp en de eerder genoemde André van der Veer. De vlag was weer strak in handen van Harold Temminck en hij assisteerde scheidsrechter D.A. Alssema, die waarschijnlijk ook zijn dag niet had, zonder dat hier overigens één van beide partijen voor- of nadeel hadden. Om half drie werd afgetrapt en was het gezellig druk op het sportpark van Leerdam Sport ’55.

De eerste tien minuten tasten de beide ploegen elkaar wat af, zonder dat er echt gevaar ontstond voor beide doelen. En het was juist Everstein dat de thuisclub af en toe de helpende hand toestak! Het gevaar van Leerdam Sport kwam voornamelijk na foutieve passes (en/of keuzes) van de bezoekers. Jamal Ouassif werd daar ook zelf het slachtoffer van. Toen hij een foutje wilde corrigeren ontving de jonge verdediger geel van arbiter Alssema. Het eerste echte kansje was nota bene voor Everstein. Een voorzet vanaf de rechterkant, gegeven door Mark Daalderop, werd door Geert Dokman ingekopt, maar de doelman redde tot corner.

Twee minuten later viel de goal aan de andere kant. Een onschuldig lijkende voorzet vanaf rechts werd door doelman Bas van Stralen verkeerd beoordeeld en de doorglijdende bal kon eenvoudig worden ingeschoten: 1-0 en een flinke tegenvaller. Maar het antwoord van Everstein volgde heel snel. Nadat Mark Daalderop vanaf de linkerkant had voorgegeven ging de Leerdamse verdediging opzichtig in de fout. Max Broekhoff had de bal voor het inkoppen, maar werd uit balans geduwd door een Leerdam Sporter. Arbiter Alssema gaf de strafschop wel, maar vergat een kaart (van welke kleur dan ook) te trekken. Mark Daalderop werd er niet warm of koud van en schoof de penalty onberispelijk binnen: 1-1.

En het werd nog mooier voor de bezoekers. Een goed lopende aanval over de rechterflank zorgde voor balbezit van Sander Bergshoeff. Zijn voorzet werd door Geert Dokman fraai achter de Leerdamse doelman geschoten: 1-2 en eindelijk weer eens wat te vieren voor Everstein.

Leerdam Sport liet het hier duidelijk niet bij zitten en de bezoekers werden het laatste deel van de eerste helft wat teruggedrongen op eigen helft. Toch kwam er nog een mooie kans voor Mark Daalderop, doch diens schot richting verre hoek werd door de doelman gered. Even later kreeg de thuisclub weer een mogelijkheid, maar het geplaatste schot verdween precies (voor Leerdam Sport althans) aan de verkeerde kant van de paal. Maar Everstein leek verder ongeschonden de rust te halen. Leek, want met nog een minuut te gaan kreeg de thuisclub een corner te nemen vanaf de rechterkant. De Everstein verdediging was overal druk mee, maar vergat een geheel vrijstaande middenvelder van Leerdam Sport. Vanuit de lucht verdween de bal direct achter de kansloze Bas van Stralen: 2-2 en weer een domper, net voor rust en weer weg de voorsprong.

Vijf minuten in het tweede bedrijf werd het nog erger. De thuisclub mocht over links doorstomen, waarna de bal knap werd afgegeven naar een meegekomen speler. Die hoefde de bal alleen nog maar in het doel te deponeren: 3-2. Even later hadden de gastheren de trekker definitief kunnen overhalen, maar doelman Bas van Stralen bleef de situatie meester.

Het duurde tot tien minuten eer Everstein zich weer liet zien. Guillermo Ooft versnelde over de rechterflank en vond Geert Dokman. Ook nu verdween diens kopbal net langs de korte hoek van het Leerdamse doel. Er moest iets gebeuren en trainer Dennis van der Steen bracht André van der Veer voor Max Broekhoff. En direct kwam er meer dreiging van de bezoekers. De bal werd langer in de ploeg gehouden en de mannen vochten zich terug in de wedstrijd. In deze fase speelde Leerdam Sport wat slordig, met name bij het uitspelen van de counterkansen, die er voldoende waren. Bovendien hanteerden de bezoekers nu wat meer de lange bal en daar is Leerdam Sport geen fan van.  Een vermeende strafschop koste André van der Veer geel, even later dezelfde prent voor Guillermo Ooft.

Rick Fierens werd vervangen  door Paul Aben, alvorens het laatste kwartier ging lopen. En wat een heerlijke vijftien minuten voetbal! Mark Daalderop werd weggestuurd op rechts en zijn afgemeten voorzet werd door Sander Bergshoeff beheerst met de binnenkant van de linkervoet in het netje gedeponeerd: 3-3!

Beide ploegen bleven gaan voor de zege en vijf minuten voor tijd leek die te vallen voor de thuisclub. Een onnavolgbare inzet (voorzet, schot?) vanaf de linkerkant verdween over de verbouwereerde doelman Bas van Stralen, via de binnenkant van de paal in het doel: 4-3 voor Leerdam Sport. Jamal Ouassif werd nog vervangen door Harry Harskamp, alvorens de beroemde laatste minuut aanbrak. Mark Daalderop ontving het leder aan de linkerflank, kapte naar binnen en zijn schuiver werd al eerder in dit verslag omschreven: 4-4 en een knotsgekke eindstand van een boeiend spektakel.

Waar we voor twee weken geleden nog mopperden op de mannen, zo nu de complimenten! Jullie hebben er keihard voor geknokt en de sneu lijkende nederlaag bracht tenslotte nog een smaakvol punt op. Dat biedt in elk geval perspectief voor de toekomst, beginnende volgende week thuis tegen GDC. Zaak zal wel zijn met beide beentjes op de grond te blijven, want er moeten nog vele punten gepakt gaan worden! Het was goed toeven op het sportpark van Leerdam Sport! Alle acteurs hartelijk dank!