...

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse F

1 april 2013 15:00

Versnel, T.J.

Na de plichtmatige zege van afgelopen zaterdag op The Gunners pakten de mannen van Everstein vanmiddag wederom drie punten in de wedstrijd tegen GDC. Voor deze tweede zege was uiteraard wat meer nodig dan afgelopen zaterdag, maar dankzij een voorbeeldige strijdlust en een gelukkig verloop werd het tenslotte een zwaar bevochten driepunter. En die is uiteraard van harte welkom in de strijd om weg te komen van de laatste vier plaatsen. Door de zes punten van dit Paasweekend staat de teller nu op 24 en is enige lucht verkregen.

Zowel staf als ploeg weten dat deze euforie slechts enkele uren mag duren, want zaterdag a.s. is Meerkerk te gast op Lekkinelleo en dan zal er weer veel strijd nodig zijn om tot een positief resultaat te komen. Maar nu even genieten en omdat de directe concurrentie weinig tot geen punten behaalden het afgelopen Paasweekend, werd het voor Everstein toch nog een Vrolijk Pasen. Voeg daarbij dat trainer Dennis van der Steen ook nog jarig was geweest, dan zal blijken dat de ploeg hem het mooist denkbare cadeau heeft gegeven.

Geheel ongeschonden kwam de ploeg niet uit de strijd: Sander Bergshoeff en Geert Dokman worstelen nog met wat (kleine) blessures en Mark Daalderop (juist lekker op schot met vijf treffers in twee duels) is vanwege de discutabele kaart, welke hij kreeg van arbiter Versnel, geschorst. Even rust en dan de blik op zaterdag en wellicht vallen de kwetsuren enigszins mee. We zullen het zien!

Ten opzichte van zaterdag j.l. had de technische staf één wijziging doorgevoerd. Geert Dokman keerde terug in de ploeg en dat ging ten koste van Jamal Ouassif. Aan de aftrap dus doelman Bas van Stralen, de verdedigers Rick Fierens, Harry Harskamp, Peter Verwolf en Mark den Hertog, op het middenveld Sander Bergshoeff, Guillermo Ooft, Tim van Breukelen en Geert Dokman, terwijl André van der Veer en Mark Daalderop de aanval vormden. Verder bij Jamal op de reservebank Max Broekhoff, Ruben Ariaans en Ronald Meering (die langzaam maar zeker weer op niveau begint te komen na zijn vervelende blessure). De scheidsrechter was vanmiddag de heer Versnel uit Zwijndrecht en die had weinig moeite met deze sportieve ontmoeting. Namens Everstein was Harold Temminck de assistent en er was veel publiek naar Lekkinello gekomen, waaronder vele (oud)Eversteiners, die de tweede Paasdag gebruikten om de banden weer eens aan te halen. Ook het weer was een stuk aangenamer: volledig zon en een lichte bries maakten het goed te doen langs de lijn.

Het was na het beginsignaal al snel duidelijk dat GDC uit geheel ander hout is gesneden dan The Gunners, afgelopen zaterdag de tegenstander. Beide ploegen begonnen behoedzaam aan dit duel en wensten eerst de organisatie neer te zetten. Na acht minuten dreigde de gastheren voor het eerst. André van der Veer werd over links in de diepte gestuurd, maar zijn (gehaaste) inzet verdween voorlangs het GDC doel. In de tegenaanval kon de Everstein verdediging nog net redding brengen op een inzet vanaf de rechterflank gegeven. De verre inworpen van Peter Verwolf leidden nog tot de meeste verwarring voor de defensie van de gasten. Na tien minuten bleef de bal in een scrimmage liggen voor het doel, nadat André van der Veer de bal had doorgekopt. Het liep voor GDC af met een corner. De kopbal van dezelfde André uit de volgende hoekschop werd geblokt door de verdedigers van de bezoekers. Maar de voorsprong kwam wel en weer lag een ingooi van Peter Verwolf aan de basis. De bal bleef wederom hangen in het zestien metergebied van de gasten en Geert Dokman werd licht aangetikt. Voldoende om arbiter Versnel resoluut naar de stip te doen wijzen. André van der Veer voltrok het vonnis feilloos: 1-0.

En Everstein wilde meer! Guillermo Ooft gaf vanaf links strak voor, Mark Daalderop zorgde voor de controle en Geert Dokman mocht afdrukken. De bal verdween nog ruim over het doel. Ruim halfweg de eerste helft werd de thuisclub in het hart getroffen. Een vrije trap vanaf de linkerkant werd achter de laatste linie gelegd. Een opgekomen verdediger van GDC mocht ongehinderd inkoppen: 1-1. Maar Everstein ging wederom niet bij de pakken neerzitten. Nog geen vier minuten later was er wederom de voorsprong: een prachtige actie van Guillermo Ooft leverde ook een prachtige voorzet op, welke door Mark Daalderop even fraai diagonaal achter de GDC doelman werd geschoten: 2-1.

Vijf minuten voor rust ontsnapte de thuisclub toen een herhaling van de eerste tegengoals zich dreigde te voltrekken. Nu werd de bal, wederom geheel vrijstaand, gelukkig naast gekopt. De gasten probeerden het nog wel, maar kwamen tot de pauze niet verder dan een gekraakt schot, dat verder geen gevaar opleverde.

Na de pauze kwam Sander Bergshoeff (lichte blessure) niet meer terug en werd vervangen door Jamal Ouassif. De gasten uit Eethen hadden nu het windvoordeel en zette de thuisclub flink onder druk. Vele aanvallen golfden op het doel van Bas van Stralen af en het wachten was eigenlijk op de gelijkmaker. Eerst verdween een geplaatst schot (nog van richting veranderd) net langs de paal tot corner en werd er nog een keer op de paal gekopt, alvorens de gelijkmaker na een klein kwartier toch viel: een GDC aanvaller mocht de bal geheel vrij aannemen, nadat deze keurig was teruggelegd en verraste doelman Bas van Stralen in de lange hoek: 2-2. En de bezoekers wilden meer, even later weer een vrije kopkans, maar de bal verdween naast het doel (terwijl vele bezoekers het doelpunt al hadden geteld). Mark Daalderop kreeg ongelukkig en discutabel geel en Ronald Meering kwam in de ploeg voor Geert Dokman.

Een corner voor Everstein zette na twintig minuten de gehele wedstrijd op zijn kop! De door Mark Daalderop genomen hoekschop werd door de doelman van GDC losgelaten en Jamal Ouassif kopte de bal in het doel, echter de bal werd op de doellijn met de hand gekeerd: rood voor de GDC speler en een tweede strafschop voor Everstein. Mark Daalderop hield het hoofd wederom koel en schoot beheerst in: 3-2.

Een klap voor de bezoekers en een opsteker voor de thuisclub. En de mannen maakte het karwei al binnen het half uur af. Tim van Breukelen lanceerde de juist niet buitenspel staande aanvoerder André van der Veer en tegen zijn precieze lob was de GDC doelman kansloos. De bal stuiterde tegen het dak van het doel: 4-2 en plotseling weelde. Ruben Ariaans kwam voor Mark den Hertog en beide ploegen kregen het laatste kwartier nog kansjes op meer. Everstein hoefde niet meer en GDC probeerde met de moed der wanhoop nog de aansluitingstreffer te realiseren. Maar het bleef bij een gele kaart voor Guillermo Ooft i.v.m. zijn kritiek op de leiding. Na de laatste kopkans voor de bezoekers (uit een voorzet die nooit had mogen komen) maakte arbiter Versnel er een eind aan en konden de mannen weer drie punten bijschrijven.

Zes puntjes uit twee duels, binnen twee Paasdagen, het kan niet beter. Proficiat allemaal en op naar de volgende thuismatch, zaterdag a.s. tegen Meerkerk. En ook hier valt nog het een en ander goed te maken, zo zouden we denken. Houdt u ook alvast rekening met dinsdagavond 09 april a.s. Dan spelen de mannen, ook thuis, tegen DFC uit Dordrecht wederom een belangrijke ontmoeting in de strijd van de tweede klasse F. Even feest en op naar Meerkerk, tot zaterdag!