85'

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse F

30 maart 2013 15:00

Lith, S.J.P.M. van

De eerste buit is binnen! Everstein won in het eerste duel van dit Paasweekend overtuigend met 5-1 van The Gunners uit Breda en kon zo drie dure punten bijschrijven op het conto. Op de uitslag was maar weinig af te dingen, al was de tegengoal van TheGunners, vlag voor rust, wellicht het smetje op de wedstrijd. In deze fase van de competitie telt alleen het resultaat en dat was in orde, weinig rede tot klagen dus. Toch moeten we op geen enkele manier echt veel waarde hechten aan deze overwinning. Daarvoor was het tegenspel van The Gunners telkenmale te zwak. De bezoekers beschikken over een aantal goede spelers, maar de rest kan zich daar niet aan meten. Problemen dus en de winst van Rijswijkse Boys maakt het er voor de inwoners van Breda niet beter op.

Everstein kan moed putten uit deze ruime overwinning. Vooral voor spits MarkDaalderop moet het een speciale middag zijn geweest. Jarig en drie keer scoren, voeg daarbij de drie punten en dat kan niet meer stuk. Hopelijk is het “ijs nu gebroken” en kan Mark zijn weg naar het vijandelijke doel gemakkelijker vinden. Vooraf was er al tegenslag voor het technische duo Dennis van der Steen en Wim Tersteeg. Ronald Meering was de trainingen goed doorgekomen, maar begon nog op de bank en middenvelder Geert Dokman moest verstek laten gaan in verband met een blessure. Beiden namen overigens wel plaats op de reservebank, samen met Simon van Zante en Wessel Bergshoeff. Na het nodige puzzelwerk kwamen de heren met de volgende elf als beginopstelling: doelman Sebastiaan van Stralen, in de verdediging Mark den Hertog, Peter Verwolf, Harry Harskamp en Rick Fierens, op het middenveld Sander Bergshoeff, Tim van Breukelen, Guillermo Ooft en Jamal Ouassif, terwijl Mark Daalderop en André van der Veer de aanval vormden. De scheidsrechter van hedenmiddag was de heer van Lith uit Westland en hij werd wederom namens Everstein geassisteerd doorHarold Temminck. De grasmat heeft wel geleden, maar ligt er vlak bij en het weer was een flink stukje aangenamer dan de week daarvoor. Een waterig zonnetje en minder wind bij zo’n 5 graden.

De start van Everstein verdiende vandaag wellicht de meeste kritiek. Vol ongeloof moet de bank toe hebben gezien dat de meest simpele afspraken niet werden nagekomen. Vanaf de aftrap moest Rick Fierens al een corner weggeven, waarvan de rebound maar net voorlangs werd geschoten door de bezoekers. Wakker zijn we, zo zou je zeggen, maar een minuut later ging de ploeg wederom in de fout. Nu kon doelman Bas van Stralen uiteindelijk nog redding brengen.

De thuisclub herstelde zich snel en zal kort achter elkaar achtereenvolgens André van der Veer en Mark Daalderop uit redelijke posities te zwak inschieten. Na tien minuten werd een inzet van Sander Bergshoeff stijlvol gepareerd door de doelman van deGunners, die wel een corner moest toestaan. Harry Harskamp kwam net te kort om zijn hoofd achter de bal te kunnen krijgen. Net op het kwartier kwam de zo gehoopte voorsprong toch tot stand. Een corner van Mark Daalderop werd achterin prachtig ingekopt door aanvoerder André van der Veer: 1-0.

De periode daarna had Everstein de wedstrijd direct in het slot moeten gooien. Tot twee keer toe mocht Mark Daalderop alleen op de goalie van The Gunners af, twee keer verdween de bal voorlangs het doel. Even later dacht Guillermo Ooft: “dat kan ik ook” en hij trof hetzelfde lot. Het duurde tot tien minuten voor de rust alvorens de voorsprong kon worden uitgebouwd, en hoe! Een pass van Peter Verwolf op Tim van Breukelen werd door laatstgenoemde direct diep gespeeld op Mark Daalderop. Deze keer wist de jarige spits wel raad met de kans de bal verdween keurig in de verre hoek: 2-0 en geen vuiltje aan de lucht, zo zou je denken.

Ook hierna kregen de gastheren nog mogelijkheden, maar op slag van rust hielpen de roodwitte mannen de bezoekers zelf in het zadel. Een tweede aandachtspuntje voor een verder, qua resultaat goede match. Een misverstand in het centrum van de defensie bracht een spits van The Gunners alleen voor Bas van Stralen. De afgeleverde lob was ook de Everstein doelman te machtig: 2-1 en plotseling weer spanning.

Na de pauze wilde Everstein snel zaken doen en dat lukte ook! Nadat er nog wat mogelijkheden ongedaan werden gemaakt door de gasten, was het in de zesde minuut wel raak. Een vrije trap van Mark Daalderop werd door André van der Veer keurig breed gekopt en Harry Harskamp kon de bal binnen glijden: 3-1. Ook in de volgende periode was Everstein nu heer en meester. De spelers van The Gunners deden hun uiterste best, toonden veel inzet, maar kwamen ook tegen dit Everstein tekort. Halfweg het tweede bedrijf liet Guillermo Ooft, zoals vaker de tweede helft, zijn tegenstanders zijn hielen zien en gaf vanaf de achterlijn hard voor. Mark Daalderop was er als de kippen bij om de 4-1 in te schieten. Om te illustreren dat Mark er nog wel drie had kunnen (en sommige moeten) maken mocht hij even later weer alleen op het Bredase doel af. De doelman redde echter weer bekwaam en behoede zijn ploeg in deze fase voor een nog grotere achterstand. Tim van Breukelen werd vervangen door Simon van Zante en even later ontving Sander Bergshoeff een gele prent. Ook Peter Verwolf verliet het veld, hij werd vervangen door Ronald Meering.

Zes minuten voor het eind schoot Mark Daalderop alle ellende van de gemiste kansen toch nog van zich af. Nadat hij weer alleen mocht opstomen richting doel, maakte hij het karwei op fraaie wijze af, achter de nu kansloze doelman: 5-1 en toch nog een grote uitslag. Wessel Bergshoeff mocht nog even meedoen in plaats van broer Sander, JamalOuassif testte de lat nog eens, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Wat de werkelijke waarde van deze zege is zal maandag a.s. moeten blijken. Dan komt het sterke GDC naar Lekkinello en kunnen de mannen echt laten zien aan de beterende hand te zijn. Zoals het zich laat aanzien zijn er geen vervelende blessures en/of schorsingen ons ten deel gevallen, dus wellicht compleet richting GDC, dat vandaag knap met 2-1 won van Wieldrecht.

Na deze overwinning is Everstein concurrent Wieldrecht gepasseerd op de ranglijst en komt men in punten gelijk met Ameide. Bovendien speelde Ameide één en Wieldrechttwee wedstrijden meer. Volop mogelijkheden dus voor de mannen! En met de nog altijd in het geheugen liggende 4-1 verlies in de uitmatch, moeten alle ingrediënten aanwezig zijn om de Paasdagen prachtig af te sluiten. Trouwe aanhang, kom de mannen, net als vanmiddag, steunen, dan kan het een mooi Paasweekend worden. En mannen: het thuisvoordeel op Lekkinello, in combinatie met 100% inzet, werklust en beleving, dan moet een positief resultaat mogelijk zijn! Tot maandag a.s. 15.00 uur!