Column Nijs 7: Even rekenen.... - SC Everstein

Column Nijs 7: Even rekenen....

Column Nijs 7: Even rekenen....

Even rekenen, een goede eindsprint en de blik op volgend seizoen

Geniet u ook zo van voetbal in april en mei. Er zijn twee momenten in het leven van een voetballer die niet te evenaren zijn. De eerste trainingen in augustus op vers gras. En de eindfase van de competitie wanneer de prijzen te verdelen zijn.
Voor voetballiefhebbers die alleen maar genieten van het spelletje is er deze maanden, in april en mei ook veel te genieten. De Champions League en de Eredivisie naderen hun ontknoping. Veel spanning en gelukkig de laatste weken ook goed voetbal met veel Nederlandse inbreng. Als je de laatste weken kijkt hoop je maar dat Robben de vorm die hij nu laat zien nog even kan doortrekken naar het WK.
Maar het einde van het seizoen nadert dus met rasse schreden. Ook voor de voetballiefhebbers die Everstein een warm hart toedragen.
Op moment van schrijven speelt Everstein 1 nog maar drie wedstrijden, en niet zomaar een paar wedstrijden. Nee, wedstrijden waarbij voor Everstein nog wat op het spel staat. Het is duidelijk dat deze competitie veel spanning heeft gebracht en uiteindelijk is dat waar het voetbal voor bedoeld is.
Na een aardige seizoensstart en een sterke periode rondom de winterstop is het over de hele linie wellicht toch een wat tegenvallend seizoen geweest.
Er moet nog geknokt worden in de laatste drie duels om in ieder geval Meerkerk voor te blijven. Maar win je er toevallig nog twee dan eindig je waarschijnlijk aan het einde alsnog keurig in de middenmoot.
Everstein1 moet nog drie “bikkel”partijen afleveren om nog een x-aantal punten te moeten halen om natuurlijk zoals gewenst minimaal tweede klasser te blijven.
Het zijn niet de minste wedstrijden, eerst zaterdag a.s Almkerk wat aan een sterke reeks bezig is. Stedoco is waarschijnlijk al zeker van de eerste klasse dus er mag de week erop op worden gehoopt dat de mannen van Stedoco de teugels wat laten vieren. Profiteer er van zo ik zeggen. Als laatste reis is er op 1 mei de gang naar Wijk en Aalburg alwaar Wilhelmina al gedegradeerd is maar wel vrijuit kan voetballen.
Kortom wedstrijden waarin Everstein er toch zal moeten staan om het vege lijf te kunnen redden. Dat iedereen gefocust zal moeten zijn lijkt me duidelijk.

Barcelona kampioenHet mooie is, zoals ik deze column eigenlijk begon, dat iedereen nu aan het rekenen is geslagen. Mooi om te horen, meestal is het positief, maar als we dan doorpraten kan het ook weer heel anders uitpakken. U begrijpt het wel, dat hoort ook bij voetbal en ik kan u verzekeren, ze doen het van Meerkerk tot aan de Nieuwendijk en van Hardinxveld tot Everdingen, iedereen houdt zich er mee bezig. En het mooie ervan is: er is niets van te zeggen, het loopt toch meestal anders, maar ook dat houdt de gemoederen bezig.
Rekenen kunnen er velen van ons, maar het eerste rekent ook de laatste wedstrijden op zijn supporters.
Ik zou zeggen jongens twee keer winnen, inspiratie tanken deze zomer en op naar volgend seizoen.

Upload zelf bestanden

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!