... (schot)

Mannen Zaterdag standaard, 1, 1e klasse C

3 maart 2012 15:00

Drunen, A.H. van

Een maatje te groot, met name in de tweede helft. Het zijn er wellicht nog meer geweest, maar de bezoekers kregen in het tweede bedrijf minimaal acht opgelegde kansen om Everstein over de knie te leggen. Ze kunnen het zich zelf aanrekenen dat de thuisclub tot de laatste twintig minuten in leven bleef en kon hopen op een punt. Maar de werkelijke krachtsverhoudingen werden middels twee goals alsnog recht gezet en Stedoco zette wederom een stap richting titel. Want over de afgelopen drie wedstrijden, telkens tegen een opponent uit de top drie, kwamen de mannen uit Hoornaar het sterkst uit de bus en zij blijven favoriet voor de titel.

De wedstrijd had geen schim van die in Hoornaar, vorig jaar. Toen won Everstein verdiend met 2-4, hetgeen er vandaag geen moment heeft ingezeten. Daarvoor hebben de gasten teveel kwaliteiten en staan er spelers, die allemaal goed kunnen voetballen, hun individuele kwaliteiten kennen en dus vandaag een maatje te groot waren voor Everstein. De thuisclub kan nu drie nederlagen wegspoelen, de hoofden leeg maken en zich opmaken voor de komende belangrijke wedstrijden, waarbij er wel punten gehaald dienen te worden. En die mogelijkheden zijn zeker aanwezig, want, zoals gezegd, evenals vorige week speelde Everstein de eerste helft knap mee met de sterke bezoekers. Dat moet het vertrouwen brengen voor de komende weken, de staart kruipt werkelijk naar elkaar toe en het wordt nog razend spannend, zo onder in de eerste klasse. Nog een positief puntje te noemen: Ronald Meering zat zijn tweede en laatste wedstrijd schorsing uit, dus kan de groep, mits de blessures van hedenmiddag van Sander Bergshoeff en Rick Fierens meevallen, op volle sterkte aantreden voor de beslissende fase van de competitie.

Welke spelers mochten beginnen aan de wedstrijd tegen Stedoco: doelman Bas van Stralen, de verdedigers Mark den Hertog, Ruben Ariaans, Ronald Werndly en Rick Fierens, op het middenveld Geert Dokman, Ruben de Gans en Sander Bergshoeff, terwijl de aanval werd gevormd door André van der Veer, topscorer Edin Sylejmani en Guillermo Ooft. De wisselspelers waren Frank Bouwman, Dennis Heijkamp, Erik Bergshoeff, Efrem Shiferaw, Max Broekhof en Jimmy van Veen. De vlag werd gehanteerd door Harold Temminck, de strijd stond onder leiding van de heer A.H. van Drunen. Het veld was hobbelig, maar goed bespeelbaar en er was licht sprake van voorjaar. Het zonnetje wilde nog net niet doorbreken, verder was het goed toeven aan de Lekdijk.

De gasten lieten vanaf het beginsignaal van arbiter van Drunen merken serieus zaken te willen doen in Everdingen. Al in de vijfde minuut belandde een rebound vanuit een mooie aanval over links net naast het doel van Bas van Stralen. Maar Everstein streef vanaf den beginne mee voor wat het waard was. In de tiende minuut stuurde Edin Sylejmani aanvoerder André van der Veer de ruimte in, helaas van de doelman van Stedoco net eerder bij de bal, welke nu over de zijlijn verdween. In deze fase was al duidelijk dat de thuisclub zich geen foutjes kon permitteren tegen deze tegenstander, vooral de schakelmomenten werden in hoog tempo uitgevoerd, waardoor de verdediging van de thuisclub enige tijd nodig had om hierop te reageren.

En zo’n foutje volgde vier minuten later wel: Rick Fierens en Ronald Werndly dachten beiden dat één van de twee het leder zou wegwerken, maar niet zomaar in de voeten van een Stedoco spits. Die kon alleen op Bas van Stralen afgaan en scoorde in de korte hoek, langs de kansloze doelman van Everstein: 0-1.

Maar de reactie van de thuisclub kwam snel. In deze fase mislukte een mooie combinatie tussen Sander Bergshoeff en Edin Sylejmani maar net, alvorens Guillermo Ooft over links werd aangespeeld. De doelman van Stedoco was uit zijn doel gekomen en plotseling verdween de bal over zijn hoofd, keurig in het doel van de bezoekers. Mocht de jonge aanvaller dit allemaal bewust gedaan hebben, dan was het een wonderschoon doelpunt, maar hoe dan ook: 1-1.

Er gebeurde een fase niet echt veel meer voor de beide doelen, Stedoco voetbalde gemakkelijker en Everstein had de organisatie toen redelijk staan. Toch waren het telkens kleine missertjes van Everstein spelers, die de tegen aanval in het spoor hielp. Doelman Bas van Stralen moest nog wel een paar keer ingrijpen en een paar minuten voor de rust werd Edin Sylejmani de diepte in gestuurd. Ook nu was de keeper van Stedoco net iets eerder bij de bal en deponeerde hij de bal wederom over de zijlijn. Even later blesseerde Rick Fierens zich dermate dat hij zich moest laten vervangen door Dennis Heijkamp. Die ging in het centrum van de verdediging spelen, waardoor de steeds beter spelende Ruben Ariaans naar de linkerkant verhuisde. Een dekkingsfout luidde bijna alsnog de achterstand voor Everstein in, maar de bal werd hopeloos voorlangs geschoten.

Ook na de pauze zochten de gasten naar een snelle voorsprong. Everstein moest terug en in de vierde minuut moest Bas van Stralen een kopbal weer net onder de lat wegtikken tot corner. Het antwoord van Everstein volgde direct: André van der Veer werd over rechts vrijgespeeld, maar de lage voorzet bracht veel te weinig om het de verdediging van de gasten moeilijk te maken.

Er volgde nu een kwartier, dat veel we had van een gedeelte van de tweede helft van vorige week. De gasten wisselden een paar keer en Everstein kon in dit kwartier niet veel meer doen dan de bal weghouden van het eigen doel. Dat kost uiteraard heel veel energie, speciaal voor de middenvelders, maar houdt tevens in dat je niet vooruit kunt spelen, ofwel: je komt bijna niet meer onder de druk uit. Bas van Stralen redde nog een paar keer en ranselde een direct genomen vrije trap tot corner. Tot zijn vervelende achttiende minuut aanbrak: een vrije trap vanaf rechts deed hem besluiten uit zijn doel te komen, een aanvaller van de gasten was er echter net iets eerder bij en kopte de bal, net voor de handen van Bas, binnen: 1-2.

Als gevolg van een blessure kwam Efrem Shiferaw al snel voor Sander Bergshoeff en even later verving Max Broekhof rechtsbuiten Guillermo Ooft. Everstein probeerde het nog wel en er kwamen nog twee kleine mogelijkheden: eerst vertrok André van der Veer over rechts, maar zijn voorzet was tekort, een seconde later kreeg hij de bal pardoes in de voeten van de doelman van Stedoco bij een mislukte uittrap, de Everstein aanvoerder probeerde het in één keer, maar de bal ging naast het doel. Invaller Dennis Heijkamp ontving nog geel en spits Looyen van Stedoco kreeg ook nog een paar mogelijkheden, maar nu was Bas van Stralen de situatie meester. Op slag van tijd bereidde de spits van Stedoco dan toch nog de beslissende goal voor. Hij nam de bal aan, draaide zich vrij en legde precies terug op een inkomende middenvelder. Tegen diens poging had doelman Bas van Stralen geen verweer: via de binnenkant van de paal tegen de netten: 1-3 en over en sluiten.

De gasten waren vanmiddag dus een maatje te groot en wonnen verdiend aan de Lekdijk. Het is nu zaak dat de thuisclub te koppen bij elkaar houdt, zich niet laat mis moedigen door de nederlagen van de laatste weken en zich gereed maakt voor de belangrijke wedstrijden, welke nu komen, te beginnen zaterdag a.s. in het verre Zaamslag. Daar zal het moeten gebeuren tegen een sterke tegenstander, waarvan thuis wel ruim werd verloren, maar volkomen tegen alle verhoudingen in: een sportieve revanche zou best smaken! Trouwe aanhang: ook voor jullie geldt hopelijk: tot zaterdag!