We arriveerden er allemaal rond 11.30 uur en het zonnetje scheen heerlijk, de voortekenen waren dus al goed.
Een heel aardig complex, op een hele mooie en rustige locatie.
Maar ondanks dat we er misschien nog nooit geweest waren, het gras was er net als overal, hartstikke groen.
Er kon dus gevoetbald worden en dat deden onze mannen en dame natuurlijk…….

We spoten uit de startblokken en zeker Jonathan en Mikky kregen kans op kans, verschenen met regelmaat voor de keeper.
De 0-1 en 0-2 van Jonathan waren dus een logisch gevolg. Dik verdiend!
Maar ook de mannen van Ameide konden voetballen en ook zij scoorden een goal 1-2.
Er ontspon zich een boeiende wedstrijd met over en weer kansen. Maar onze boys en girl lieten zich geen kaas van het brood eten, de verdediging en onze keeper stonden ook hun mannetje.
En o ja, Jonathan ging verder waar hij mee begonnen was. 1-3….! Dat werkte blijkbaar als de bekende rode lap, want Ameide deed vlak voor rust nog een duit in het zakje….2-3.
Rust en met voorsprong de kleedkamer in.
Trainer/coach Frans was inmiddels schor en liep rood aan van alle aanwijzingen, het team was toe aan de borrel, even rust.

Die rust pakte goed uit, de ouders gingen er nog eens achterstaan en moedigde het team nog eens extra aan.
Mariska en Esther zorgde dat het team op juiste wijze kon wisselen en dus voor vers bloed.
Met frisse krachten werd het doel gezocht en gevonden, Job scoorde de 4-2.
Een raadsel, die kon toch alleen maar keepen dachten we nog niet zolang geleden?????
Nou, niet dus.
Job is ook in het veld onverzettelijk en ontpopt zich steeds meer als baken op het middenveld.
Wij klappen en voordat we daarmee klaar waren, wist ook Ethan een goal te maken. 5-2, waar gaat dit heen dachten we opeens?
Dit kon wel eens een monsterscore worden.

Nu, naar een mooie overwinning.
Want ondanks dat Ameide de 5-3 maakte, Everstein zorgde in de persoon van Riko voor een waanzinnig slotakkoord.
Riko wist nog een paar longen en benen te vinden, had er al een wedstrijd opzitten namelijk.
Maar een echte Eversteiner geeft niet op zo blijkt…6-3 !

Een dik verdiende winst voor het hele team!!!
En daar gaat het om,  een mooie prestatie neerzetten met een heel team.
Dan zijn de genoemde doelpuntenmakers belangrijk, maar aanvallen begint toch met verdedigen??
Dus ook de mannen en dame die zorgde voor het balletje breed en de verdedigende muur verzorgde voor onze rots in de branding in het doel..Koen!? Top gedaan,  hier kunnen wij het seizoen mee verder.
Dan wordt het los van de uiteindelijke afloop, een prachtig seizoen.

Sportieve groeten van de schrijvende pers….Wim Boele (vader van Chiel)