Sc Everstein JO15-1 - Asperen vv C1

Sc Everstein JO15-1 - Asperen vv C1

Sc Everstein JO15-1

1 - 8

Asperen vv C1

Competitie

C-Junioren, C1, 3e klasse C39

Datum

20 oktober 2012 11:15

Scheidsrechter

C. Witkamp

Accommodatie

Sportpark De Steinakker
Burgemeester Smeijersweg 10
6039HB
STRAMPROY
tel. 0495-562110

Oproep
Trainer zijn van deze groep is heel leuk, het zijn stuk voor stuk goeie jongens waar geen rottigheid in zit. Maar het is wel een lastige klus, alleen. Juist omdat er veel niveauverschil in de groep
zit, zou het heel prettig zijn als er een 2e trainer bij kan komen. Zodat we iets meer gericht aan bepaalde basiselementen kunnen werken. Heb je interesse, stuur me een mailtje (
robrietveld1@casema.nl). Het kost je twee keer in de week een uurtje, je krijgt er dankbaarheid voor terug!!!

Wedstrijdverslag
We speelden 4-3-2-1, een voor de jongens nieuwe opstelling. Maar iedereen deed heel goed zijn best, we gaven het eerste kwartier bijna niets weg en kwamen zelfs op 1-0 voor door een mooie goal van Scott. Maar het gevolg van een goede aanval, met veel druk. Door een paar persoonlijke foutjes, maar zeker ook doordat de tegenstander gewoon goed was, verloren we de 1e helft met 5-1. En de tweede helft met 3-0. Daarin bleven we tot het einde proberen een doelpunt te maken. Na afloop kregen we de complimenten van de leiders van Asperen, dat we zo goed met elkaar ons best bleven doen. “Jullie gaan nog wel punten pakken”, zeiden ze. 8-1 verliezen en toch gaven de jongens elkaar “een applausje voor jezelf”. We gaan vaker in deze opstelling spelen, was de conclusie.


‘In The  Spots'


Team               : C1

Leider/trainer  : Rob Rietveld, extra trainer gezocht

--------------------------------------------------------------------------------
1. Hoe bereiden jullie je als team voor op een wedstrijd? Doen jullie iets speciaal?

We trainen goed en oefenen wat er de vorige wedstrijd niet goed ging. Van tevoren doen we met z’n allen een warming up. Verder doen we niet iets speciaals vooraf aan de wedstrijd.

Reactie van de trainer/leider:
We maken samen een warming up en doen enkele oefeningen. Daarna wensen we elkaar succes en beginnen we aan de wedstrijd. In de week voordat we tegen Asperen ( één van de koplopers) moesten, moesten we zelf bedenken hoe we goed tegen deze tegenstander zouden gaan spelen. “Concentratie, makkelijk spelen, lopen zonder bal en positief tegen elkaar blijven, bij balverlies inzakken, niet te vroeg happen”. Best wel veel punten eigenlijk.


2. Waar zijn jullie als team goed in?

We kunnen snel passen, goed met elkaar samenwerken, maar ook geintjes maken en het als team met elkaar erg gezellig hebben.
Elkaar coachen mag wel vaker gebeuren.

Voetballend komen we als team nog wel wat tekort, maar we zijn allemaal enthousiast, we willen graag dingen leren, kunnen tegen ons verlies ( en dat is maar goed ook), we zijn een vriendenteam.


3. Wat doen jullie als jullie gewonnen hebben? En wat als jullie verloren hebben?
Als we winnen, vieren we een feestje en zeggen we tegen elkaar dat het lekker ging. Als we verloren hebben, zijn we sip, proberen we het snel te verwerken en weer gezellig met elkaar te hebben. We gaan gewoon door naar de volgende wedstrijd en proberen deze weer te winnen. Ook bespreken we wat er niet en wel goed ging.


Wat we doen als we gewonnen hebben in de competitie weten we nog niet, het is nog niet gebeurd. Maar we hebben wel al twee keer “een helft” gewonnen. Dan zijn we trots op wat we gedaan hebben. Na verlies praten we waarom we verloren hebben, tijdens de eerste training. En dan proberen we weer beter te worden door goed te trainen.

4. Wat was de spannendste, meest bijzondere of mooiste   wedstrijd tot nu toe?

Vandaag was een mooie wedstrijd, maar ook tegen Wadenoijen C1-
SC Everstein, 4-3 toen hadden we bijna gewonnen.

 

Ook de wedstrijd tegen Spijk was bijzonder. We hebben toen met
2-0 gewonnen. Dit is ook gelijk de eerste wedstrijd van het seizoen. We wisten nog niet zo goed hoe iedereen speelde dus daarom was het een bijzondere wedstrijd. Het is ook gelijk de enige keer dat we gewonnen hebben. 


Voor mij was dat Asperen thuis. We speelden 4-3-2-1, een voor de jongens nieuwe opstelling. Maar iedereen deed heel goed zijn best!

5. Wat vinden jullie het leukste aan jullie trainer en/of
leider?

Hij blijft altijd aardig, geeft leuke en leerzame trainingen, is altijd vrolijk en positief. Hij doet heel veel met de groep, legt de dingen goed uit en legt de nadruk op de goede dingen.

Ik vind het zeker op deze leeftijd het allerbelangrijkste dat de jongens plezier hebben met elkaar en in het spelletje. Er lopen geen nieuwe Ronaldo’s of Messi’s rond op Everstein, ik zou bijna zeggen: gelukkig niet. Maar dat houdt niet in dat het spelletje er niet toe doet. Ik vind hoe goed (of slecht) je ook kunt voetballen, je kunt altijd je stinkende best doen en proberen beter te worden. De trainingen zijn er om te lachen met elkaar, maar vooral om te leren van elkaar. 

---------------------------------------------------------------------------------

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!