De laatste klapper van de NajaarsCompetitie, Everstein 35+, Olé OLééééééé..... - SC Everstein

De laatste klapper van de NajaarsCompetitie, Everstein 35+, Olé OLééééééé.....

De laatste klapper van de NajaarsCompetitie, Everstein 35+, Olé OLééééééé.....

Roda '46 35+ 4

5 - 1

Sc Everstein 35

Competitie

35+ 7x7 Continental

Datum

26 oktober 2012 20:40

Accommodatie

Onbekend

Klik hier voor de foto's

Doelverdediger Ed staat normaal tussen twee palen....

Het klinkt gek maar als ik jullie vertel dat de 35+ competitie afgelopen vrijdag z’n laatste competitie toernooi heeft gespeeld voor het najaar dan geloof je dat toch nog niet.

‘t-Is heus waar, Roda’46 te Leusden was wederom de locatie waar we om 20.00 onze eerste wedstrijd zouden aanvangen. Na een week daarvoor alle teams in onze poule in Everdingen te hebben ontvangen, was het slechts een week daarna weer voor het eggie…..met helaas een wat gehavend en incompleet team het veld op. Bitterkoud voelde het aan, niet zo zeer qua temperatuur maar wel voor het gevoel, zeg maar de bibberfactor,..Brrrrrrrrrrrrr.

Overtuigd dat we vanavond de eerste punten zouden gaan pakken, begonnen we super gemotiveerd. Na afwezigheid in de vorige wedstrijden, deden nu weer mee Peter en Frans. Helaas afwezig waren Gerben, Ronald, Fred en Klaas Gerrit. Geblesseerd Teus. Naast Peter en Frans, aanwezig Ed, Robbert, Bart Jaap, Marcel, Jan, Michel en ik zei de…...

Eerste tegenstander Roda’46 35+3, de spelers zo goed mogelijk verdeeld op de positie waar naar vermogen het beste gepresteerd kon worden, enigszins uit ervaring van de vorige ontmoetingen, refererend aan de trainingen.  Het duurder echter niet lang of we stonden achter met 1-0. Reden, tsjaa, toch net niet voldoende alert de eerste minuten, we werden makkelijk uitgespeeld en de tegenstander speelde hun kansen perfect uit, goed combinatie spel en doelgericht. Nu kan ik natuurlijk zeggen dat wij de kansen hadden maar ze net niet afmaakten en de weinige kansen van Roda’46 er gelijk ingingen, nou……….als dat zo was, had Roda’46 maar 7 kansen, want na 20 minuten gingen we d’r in met, jawel…..7-0. Dat deed pijn, niet alleen de stand maar toch ook weer de met vol energie belastte spieren. Niet dat we afgeschreven waren, welnee…………..maar effe rust kwam als geroepen.

Effe bijtanken en een paar slokken vocht, dan trek je wel weer bij en proberen warm te blijven…….even de posities weer doorgenomen en wat tactische zaken de revue laten passeren. Waar gaat het dan fout ging het over……wat doen we verkeerd,….meerdere uitspraken daarover en al die opmerkingen paste als een puzzeltje in elkaar…..ervaring blijft hier het motto, niet voldoende vrijlopen cq aanspeelbaar opstellen………balverlies onnodig, niet oplettend genoeg en enkele overige aken als condities, maakt ons een makkelijke prooi………………..en dat moet nu eens afgelopen zijn.

De 2e twintig minuten staan er aan te komen, tegenstander Quick 1890, de blauw shirten uit Amersfoort, zouden we die dan een poeppie laten ruiken ??.......weer allemaal op positie en de fluit klinkt weer. Net alsof het nu wat relaxter ging, meer kansen, in ieder geval beter in verdediging en ook Ed was in vorm gekomen, zo ook het samenspel leek er wat meer op deze 2e pot voetbal. Het is nog niet het juiste niveau maar zeker weer meer vooruitgang in het spel. Meer dreiging richting de tegenstander leidde helaas nog niet tot een score en ook Quick, weliswaar met aanzienlijk mindere cijfers,  bracht het tot een overwinning met
2-0…………….

Het zou met de voorspelling dus de 3e wedstrijd moeten gaan gebeuren………..met effe weer die zeg maar 5 minuten rust, zouden we ons dus moeten gaan oppeppen voor de laatste 20 minuten competitie voetbal, alles op alles deze keer, NO MERCI is het motto…………..het veld op maar weer en Roda’46 35+4 team als tegenstander had al 4 punten in “the pocket”, voldoende voor het kampioenschap dit najaar…………..oftewel, we gingen het de laatste 20 minuten opnemen tegen de kampioenen, DAT IS EEN UITDAGING !!!!......Met nog 1 wisselspeler resterend was de boodschap duidelijk, we moesten het zo lang mogelijk volhouden en dat zou gaan lukken, ………..want, de eerste score was voor Roda, oftewel, wederom aankijkend tegen een achterstand, maar……….we bleven voetballen en verdorie, ‘t-zal toch nu wel een keer gaan lukken, kom op, geen verslapping, laat ze niet zien dat we er door zitten, …..want dat zitten we namelijk helemaal niet en hoe kan je dat het beste laten zien, nou gewoon,……..effe scoren en dat lukte dus ook, huppakee, 1-1, score van Michel. Roda leek verrast en merkte nog even op dat ze het een stunt zouden vinden als we de laatste dan van hun zouden winnen……….ineens leken we te dromen, zou dit hem dan gaan worden…..als in een droom voetbalde we verder om met een nachtmerrie ineens wakker te schrikken, kaboommmm, 2-1 achter en toen, …toen ging het niet meer goed komen……………nog wel wat kansen vanaf rechts de bal voor het doel, maar te weinig kracht en een oplettende keeper van Roda voorkwam een score van ons 35+ team. De score werd door Roda’46 uitgebouwd naar 5-1 en daar moesten wij en zij het mee doen. Geschikte lui deze gasten maar wel weer van ze verloren.

Alle wedstrijden door werd telkens wel even opgemerkt hoe goed wij het voor elkaar hadden afgelopen week, zelfs filmpjes op mobiele telefoons kwamen in de 3e helft op tafel. Het is duidelijk, in Leusden en Amersfoort hebben ze de afgelopen 2 maanden Everstein leren kennen. 
Met het voornemen lekker door te trainen de komende periode zal er een mooie aanloopgenomen kunnen worden naar de voorjaarscompetitie. Voldoende trainingsmogelijkheden op Everstein, de dinsdagavonden met ons eigen team, om een beetje wedstrijdritme te houden meetrainen met het 6e, en in de nabije omgeving heeft Beusichem al aangegeven een oefenwedstrijd te gaan spelen, en misschien wel meer………….we kunnen met deze mogelijkheden de conditie, tactiek en techniek lekker verder uitbouwen, nog meer op elkaar ingespeeld raken,…….ik zeg, we hebben nu wat ervaring opgedaan, op naar 2013 !  

Tot gauw mannuh………………….groeten Jan de Gier

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!