90'

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse F

10 november 2012 15:00

Berge, J. v.d.

Eindelijk weer eens opgeluchte gezichten na afloop van de wedstrijd tegen Rijswijkse Boys. Het ging allemaal slechts om één ding en dat waren de drie punten. En Everstein kreeg de drie punten, maar begeleiding en de mannen zelf beseffen dat er nog veel werk aan de winkel is. Het is dat de gasten uit Rijswijk hardnekkig verzuimden om de aansluitingstreffer te maken, anders hadden het nog spannende laatste minuten kunnen worden aan de Lekdijk.

“De drie punten, die we zo hard nodig hadden, zijn binnen en zullen we het hier voorlopig bij laten! We kunnen weer opgelucht ademen en werken naar de komende wedstrijden”, zo sprak trainer Dennis van der Steen, na afloop van de strijd. Ook coach Wim Tersteeg toonde zich qua resultaat tevreden, maar “de laatste twintig minuten moeten voor de toekomst beter” erkende hij. De grote druk is er nu wellicht af en de mannen kunnen werken naar een niveau dat er, als spelersgroep, zeker in zit,maar tot nu toe, door diverse omstandigheden, niet uit kwam.

Everstein wilde vanmiddag graag volledig gaan voor de drie punten. Ronald Meering was geschorst voor dit duel tegen Rijswijkse Boys en Harry Harskamp kon wegens zijn blessure niet aantreden. Daarentegen kon de staf wel weer beschikken over rechter verdediger Mark den Hertog, die weer hersteld was van zijn blessure. De volgende elf mochten aan de aftrap verschijnen: doelman Bas van Stralen, de verdedigers Mark den Hertog, Peter Verwolf, Jamal Ouassif en Erik Bergshoeff (die wegens tactische redenen de voorkeur kreeg boven Arjan Cornelisse), op het middenveld Geert Dokman, Tim van Breukelen en Sander Bergshoeff, terwijl de aanval werd gevormd door Guillermo Ooft, André van der Veer en Mark Daalderop. Op de bank namen plaats Arjan Cornelisse, Max Broekhoff, Erik Oskam en Jeroen Kuik.

Assistent van arbiter van dienst, de heer J. v.d. Berge, was namens Everstein Harold Temminck. Het was niet voor niets dat de meeste toeschouwers al snel zochten naar een plaatsje op de tribune. Een (miezer)regentje begeleidde de ploegen in het begin, maar na verloop van de strijd werd het droog in Everdingen. Het veld was uiteraard nat en zacht, maar uitstekend bespeelbaar. Scheidsrechter v.d. Berge liet de ploegen even na de klok van drie uur beginnen aan hun strijd.

De bezoekers uit Rijswijk, dit jaar voor het eerste seizoen in de tweede klasse, stonden met vijf punten uit negen duels voorlaatste in de stand, maar zijn moeilijk te bestrijden. De inzet en beleving is hoog en er wordt geknokt voor elke meter. En omdat Everstein uiteraard het spel moest maken is het tegen dit soort tegenstanders dan ook vaak moeilijk het juiste pad te kiezen.

De beginfase was er duidelijk een van aftasten, door beide ploegen. Zuinig in balbezit en dus weinig acties voor de beide doelen. Het eerste plaagstootje kwam van de gasten, maar Jamal Ouassif kon tijdig ingrijpen en de bal tot corner verwerken. In de elfde minuut het eerste gevaar van Everstein en ook direct de voorsprong! Mark Daalderop werd in de diepte gestuurd en vond Sander Bergshoeff op tijd. De middenvelder stuitte eerst nog op de Rijswijkse doelman, maar mocht de rebound onberispelijk inschieten: 1-0.

De volgende twintig minuten gebeurde er wederom weinig spectaculairs voor de doelen. De thuisclub domineerde en de bezoekers hadden hier, in deze fase, geen antwoord op. Echte doelrijpe kansen werden ook niet afgedwongen en pas na ruim een half uur spelen verdubbelde de thuisclub de voorsprong. Een hoekschop vanaf links werd door André van de Veer teruggekopt op de inkomende Geert Dokman en tegen diens inzet was de doelman van Rijswijkse Boys machteloos:2-0. Vanaf de aftrap werd het nog bijna gevaarlijk voor het doel van Bas van Stralen toen Peter Verwolf onderuit ging op het gladde veld, maar ook nu kon Jamal Ouassif, prima op dreef als vrije verdediger, redding brengen.

Vijf minuten later de eerste waarschuwing van de bezoekers. Een van de Rijswijkse spitsen mocht door, waar Everstein dacht aan buitenspel, dat het zeker niet was. De inzet in geheel vrije positie voor Bas van Stralen verdween gelukkig in het zijnet. Het kwam Rijswijkse Boys duur te staan. Uit de tegenaanval stuurde Tim van Breukelen rechtsbuiten Guillermo Ooft op snelheid de diepte in. Zijn voorzet op Sander Bergshoeff was zo perfect op maat dat de Everstein middenvelder de bal gemakkelijk kon inlopen: 3-0 en een prachtige stand.

Net voor de rust de tweede waarschuwing van de gasten. Twee aanvallers mochten wel erg gemakkelijk door het hart van de Everstein defensie combineren. Toen doelman Bas van Stralen werd omspeeld en de spits onderuit ging hield Everstein even de adem in! Gelukkig bleef het bij een strafschop en slechts geel voor de doelman. De strafschop werd wel hard ingeschoten: 3-1.

In de rust bleef Jamal Ouassif achter in de kleedkamer met buikklachten. Hij werd vervangen door Arjan Cornelisse. En omdat Rijswijkse Boys de schroom van zich af schudde werd het tweede bedrijf, althans om te kijken, wel vermakelijker. De gasten drongen wel aan, maar de eerste echte mogelijkheid was weer voor Everstein. Guillermo Ooft snelde over rechts langs zijn tegenstander, maar zijn voorzet was net te scherp voor Sander Bergshoeff. Even later een kopballetje, zonder gevaar, van André van der Veer uit een voorzet van Mark Daalderop.

Even later nam de thuisclub weer verder afstand van Rijswijkse Boys. Geert Dokman probeerde het van afstand en kreeg de hulp van de doelman van de bezoekers. Die sloeg de bal in eigen doel: 4-1. Het was Geert goed bevallen, want drie minuten later probeerde hij het nogmaals. Nu verdween de bal over het Rijswijkse doel. In deze fase had Everstein de genadeklap moeten uitdelen, maar het pakte allemaal heel anders uit. Guillermo Ooft snelde herhaaldelijk  over zijn tegenstander heen, maar zijn voorzetten en/of eigen inzetten brachten niet het gewenste resultaat. Voorzal zijn laatste mogelijkheid, na doorkoppen van Sander Bergshoeff, had meer op moeten leveren.

Halfweg de tweede helft kwam het grote verval. Bij een “flipperkast”situatie voor het doel van Bas van Stralen kwamen we al een keer goed weg. Mark den Hertog pakte kort daarna een gele kaart van de prima leidende v.d. Berge (geschorst voor SVW uit) en de bezoekers namen het heft stevig in handen. Vooral centraal had Everstein vaak geen antwoord op het spel van de gasten. Probleem voor Rijswijkse Boys was echter dat niemand de trekker wilde overhalen. Alleen voor doelman Bas van Stralen, het hielp ze niet, een kopbal, via dezelfde Bas van Stralen op de lat, het mocht niet zo zijn voor de Boys. Ook de Everstein doelman zelf redde een paar keer fraai bij acties van de spitsen van de gasten. Max Broekhoff kwam bij Everstein in de ploeg voor Sander Bergshoeff en Erik Oskam verving Mark den Hertog. Maar het spelbeeld bleef hetzelfde: Rijswijkse Boys viel aan en Everstein hield zich, zij het met moeite, overeind. Tot vijf minuten voor tijd.
Wederom verscheen een aanvaller van de Boys, na een mooie combinatie, alleen voor Bas van Stralen en ditmaal moest de doelman het antwoord schuldig blijven: 4-2.

In deze fase kregen de bezoekers nog twee prima mogelijkheden, maar het kwam niet tot de aansluiting. Sterker nog, in de eerste minuut van de blessuretijd bracht Mark Daalderop over rechts de bal in het doelgebied. Er leek geen gevaar, maar de doelman van Rijswijkse Boys deponeerde de bal op de schoen van Max Broekhoff, die hem daarvoor uiteraard hartelijk dank zei: 5-2 en een gelopen koers. Even later blies arbiter v.d. Berge uit Bruinisse voor het laatst en konden de zo begeerde drie punten worden bijgeschreven.

De inzet en werklust werden nu dus eindelijk beloond en dat geeft vertrouwen voor het vervolg. Te beginnen zaterdag 17 november a.s. bij SVW in Gorinchem. Daar zal op het kunstgras een volgende poging ingezet worden om verder te stijgen op de ranglijst. Tot dan!