78'

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse F

17 november 2012 14:30

Collé, R.J.

SVW en Everstein pasten zich vanmiddag eenvoudig aan bij het weer: koud, guur, nat en troosteloos. Het spel wat beide teams op het kunstgras legden was navenant. De voorspelling dat er weinig krachtsverschil zou zijn klopte helemaal en dat er dan nog een winnaar van het veld stapte dankte de thuisploeg aan net iets meer beleving en geluk. Everstein is, na het succesje van vorige week tegen Rijswijkse Boys, nog steeds zoekende naar de juiste patronen en oplossingen. De ploeg wil wel, daar is niets van te zeggen, al lijkt het soms zo dat de één daar iets meer voor wil doen dan de ander. Zoals ook in mijn eerdere verslagen al opgemerkt, het lijkt sommige momenten in de wedstrijd of we met één of anderhalve man minder spelen. En dat is in de tweede klasse te weinig, zeker gezien de huidige vorm van het elftal.

SVW heeft ook zeker geen wonderploeg, maar bracht nét dat beetje meer. Stapje eerder, sneller bij de afvallende bal en bovenal gebruik maken van de coulante middag van arbiter Collé uit Leerdam. Die liet zich vooral verbaal weel welgevallen en schonk de “streepje” telkens vijf tot tien meter extra bij spelhervattingen. Niet dat de man in het zwart invloed had op het resultaat, want hij blies verder een prima wedstrijd. Alles bij elkaar trok zo de ploeg met de meeste beleving toch nog aan het langste eind. En daar dienen we vrede mee te hebben.

De technische staf miste vanmiddag Mark den Hertog (geschorst), Peter Verwolf (trip naar buitenland) en Harry Harskamp (blessure). De volgende elf verschenen half drie aan de start van deze wedstrijd: doelman Bas van Stralen, de verdedigers Rick Fierens, Ronald Meering, Jamal Ouassif en Erik Bergshoeff, op het middenveld Sander Bergshoeff, Geert Dokman en Tim van Breukelen, terwijl André van der Veer, Mark Daalderop en Guillermo Ooft de aanval vormden. Op de reservebank namen plaats Max Broekhoff, Frank Kers en Arjan Cornelisse. Assistent Harold Temminck was ook afwezig en werd vervangen door Cees Bosman. Hij hanteerde de vlag en de arbiter van dienst was de heer R. Collé uit Leerdam. Zoals gezegd waren de weersomstandigheden niet aangenaam toe de partij om half drie werd aangevangen.

Het eerste kwartier was duidelijk voor de thuisclub. SVW is uiteraard gewend aan het kunstgras en Everstein had moeite om de juiste strategie te vinden. Erg veel uitgespeelde kansen leverde dit overigens niet op, maar de dreiging ging in eerste instantie wel van de thuisclub uit. Dat leidde al snel tot twee corners voor SVW, waarbij Bas van Stralen bij een kopbal uit de tweede editie handelend moest optreden. Na een klein kwartier kwam Everstein beter in de wedstrijd en drong het de gastheren terug op eigen helft. De eerste kans was voor André van der Veer en hij creëerde die ook zelf. Vanaf de linkerkant speelde hij twee SVW verdedigers uit alvorens hard op doel te schieten. De doelman lag precies in de baan van het schot.

Daarna volgde een rommelige fase, welke het slechts afliep voor een SVW aanvaller. Na een luchtduel kwam hij zo verkeerd neer dat de schouder waarschijnlijk uit de kom was. Even later werd hij met de ambulance afgevoerd. Het oponthoud werkte verlammend op beide ploegen. Slechts twee situaties zijn het vermelden waard tot de rust. Eerst kreeg de thuisclub op zo’n achttien meter van het doel van Everstein een vrije trap te nemen. De bal werd hard en over de grond ingeschoten, verdween langs de muur, maar niet langs de vingertoppen van Bas van Stralen. De Everstein doelman verwerkte het leder in twee keer tot een hoekschop. De laatste minuut van de eerste helft had Everstein op voorsprong moeten komen. Mark Daalderop schoot een vrije trap nog ruim over het SVW doel, even later liet Guillermo Ooft, die verder een onopvallende wedstrijd speelde, zijn verdediger de hielen zien en gaf strak voor op de inkomende Geert Dokman. Diens inzet verdween hard net over het Gorinchemse doel.

Na de pauze was er meer te beleven en al vanaf de aftrap moest Bas van Stralen zijn talenten weer tonen. Drie minuten later kopte Geert Dokman (aan alle kanten overigens vastgehouden) uit een vrije trap van Sander Bergshoeff net over. Zeven minuten in het tweede bedrijf was het raak: uit een aanval, waarbij de bal van links naar rechts werd gespeeld, schoot een SVW aanvaller op doel. De onfortuinlijke Ronald Meering kreeg de bal tegen het dijbeen, waardoor deze van richting veranderde en pardoes langs de paal in het doel verdween. Bas van Stralen was uiteraard kansloos: 1-0.

Even later was het bijna weer raak: vanaf zo’n veertig meter en vanaf de zijkant werd de bal als een vuurpijl richting doel van Everstein gebracht. Bas van Stralen kon de bal nog net over de lat tikken en zodoende de verdubbeling van de voorsprong voorkomen. Weer even later een gelijke situatie als bij de treffer van SVW, nu voor het doel van de “streepjes”. Ook nu werd de bal van richting veranderd, maar deze verdween wel recht in de handen van de SVW doelman.

Na twintig minuten kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Eerst werd Mark Daalderop prachtig weggestuurd door André van der Veer, maar diens inzet werd nog geblokt door een verdediger en de doelman van SVW. De volgende aanval maakte een SVW speler overduidelijk hands in eigen strafschopgebied. Arbiter Collé aarzelde geen moment en kende de strafschop toe. André van der Veer voltrok het vonnis feilloos: 1-1.

Nog geen tien minuten later liep Everstein weer achter de feiten aan. Een gemakkelijk weggegeven corner werd door een meegekomen verdediger langs Bas van Stralen gekopt. De Everstein verdedigers zagen er daar niet goed uit: 2-1.

De bank reageerde en haalde Tim van Breukelen en Mark Daalderop naar de kant. Hun vervangers waren Max Broekhoff en Frank Kers. Even later mocht ook Arjan Cornelisse nog komen voor Erik Bergshoeff, maar het verschil kon niet meer worden gemaakt. De thuisclub werd slordig met de mogelijkheden en Everstein kwam niet verder dan een poging van Sander Bergshoeff vanuit de draai (in de handen van de doelman) en een prachtige vrije trap van zo’n dertig meter van Jamal Ouassif. De inzet van de jonge verdediger had een beter lot verdiend, nu trof hij de lat.

Bij het laatste fluitsignaal was de nederlaag een feit en ook een beetje zuur, zoals het weer dus! Er is nog voldoende werk aan de winkel voor staf en spelers, dat bleek ook wel uit de analyses achteraf. Feit is wel dat er, als het voetballend niet allemaal wil lukken, nog andere manieren zijn om je ploeg tot dienst te zijn. Dan blijf je in elk geval met elf spelers voor een goed resultaat vechten, zonder uitzonderingen. De mannen hebben in elk geval een weekje extra rust, het vervolg is pas op zaterdag 1 december a.s., thuis tegen Hardinxveld. We hopen dan op betere tijden.