...

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse F

1 december 2012 15:00

Ngoumout, J.

Uiteindelijk blije gezichten bij alles wat Everstein een warm hart toedraagt! De punten, waarop zo vurig was gehoopt waren binnen, door een 2-1 zege op de nummer drie van de ranglijst, Hardinxveld. Dat het aan het eind nog een super zwaar bevochten driepunter werd had de thuisclub ook nog eens aan zichzelf te wijten. Als uw verslaggever het aantal kansen moet beschrijven (100% kansen ook nog eens!) vanaf de aansluitingstreffer van Hardinxveld en het wegzenden van een centrale verdediger bij de bezoekers, dan zou dit verslag niet alleen veel te lang worden, maar ook pas gereed rondom de Kerstdagen!

Maar de kansen kwamen er! En dat was wellicht, naast de wat gewijzigde speelstijl, de grote winst van vanmiddag. De vervelende beslommeringen direct na afloop konden daar ook geen verandering meer in brengen. Toen de gemoederen weer tot rust waren gekomen kon ook trainer Dennis van der Steen een brede glimlach op het gezicht tevoorschijn toveren. “Ongelooflijk dat we zoveel kansen hebben gemist, maar we hebben ze wel gecreëerd”, zo luidde ook zijn eerste reactie.

De bespiegelingen vooraf waren duidelijk: Everstein wilde nu eindelijk een goed resultaat neerzetten en trof een tegenstander, die keurig op de derde plaats stond van de ranglijst en geenszins van plan was deze positie op te geven. Bovendien hebben de bezoekers de afgelopen weken, door de goede prestaties, volop zelfvertrouwen in de bagage. De weersomstandigheden aan de Lekdijk waren in één woord te vangen: slecht! Vanaf de aftrap moest de lichtinstallatie al worden ontstoken en er viel gestaag regen uit de grijze hemel. Bovendien was het “ijs en water” koud en konden de dikke winterjassen uit de kast. De technische staf had nu eindelijk de beschikking over vrijwel de gehele selectie en dus moest trainer Dennis van der Steen keuzes maken. Hij liet zich hierbij gedeeltelijk leiden door de trainingen van laatste weken en het resultaat van de oefenpartij tegen Heukelum van afgelopen dinsdag. Hierdoor speelde Everstein iets anders dan gewoon, waarbij het meest opviel dat er tussen de linies van middenveld en aanval wijzigingen hadden plaatsgevonden.

Uiteindelijk kwamen de volgende elf aan de aftrap: doelman Sebastiaan van Stralen, de verdedigers Mark den Hertog, Jamal Ouassif, Peter Verwolf en Erik Bergshoeff, op het middenveld Guillermo Ooft, Tim van Breukelen, Sander Bergshoeff en Geert Dokman, terwijl Mark Daalderop en André van der Veer de aanval voor hun rekening namen. Op de reservebank namen dit keer plaats Ronald Meering, Arjan Cornelisse, Max Broekhoff en Rick Fierens. Scheidsrechter was de heer J. Ngoumout uit ’s-Gravenplder en hij werd, namens Everstein, geassisteerd door Harold Temminck. Om ruim drie uur werd er afgetrapt om een kletsnat, maar wel prima bespeelbare grasmat.

De eerste tien minuten gebeurde er eigenlijk nog bitter weinig. Everstein zocht naar de nieuwe patronen en de bezoekers wilden eerst de bekende kat uit de boom kijken. Enig “hoogtepunt” was de gele kaart voor Tim van Breukelen wegens spelbederf. In de twaalfde minuut het eerste gevaar voor de gastheren. Mark Daalderop werd diep gestuurd en bediende Sander Bergshoeff. De middenvelder had net teveel tijd nodig om de afwerking, welke hij in gedachten had, uit te voeren. Pas in de vijfentwintigste minuut het eerste grote gevaar voor het Everstein doel. Een Hardinxveld aanvaller kwam over rechts door en schoot gelukkig zelf op doel, in plaats van de bal breed te leggen. Nu kon Bas van Stralen redding brengen. Op het half uur een dompertje op de wedstrijd toen Geert Dokman zijn vierde gele kaart opliep. Hij zal dus volgende week bij Ameide geschorst zijn. De volgende tien minuten golfde het spel op en neer, waarbij beide ploegen zich weinig echte uitgespeelde kansen creëerden. Tot acht minuten voor de rust: na een fout van het Hardinxveldse middenveld werd Mark Daalderop prima over rechts in de diepte gestuurd. Zijn voorzet was zo op maat, dat Sander Bergshoeff het zich kon veroorloven het leder nog aan te nemen en daarna in het doel te deponeren: 1-0.

En Evertein wilde eigenlijk direct meer. Een vrije trap van Sander Bergshoeff werd in de voeten van André van der Veer gespeeld. De aanvoerder nam de bal aan en schoot uit de draai net voorlangs. In deze periode speelde de thuisclub zeer aanvaardbaar voetbal en de mooiste aanval van de eerste helft, over vele schijven vanaf het middenveld, volgde al snel. Helaas kon André van der Veer net niet voor de gewenste afwerking zorgen. Enige gevaar van de bezoekers kwam uit een vrije trap op zo’n twintig meter van het Everstein doel, toen Sander Bergshoeff ongelukkig op de hak tikte van een tegenspeler. De vrije trap werd dermate perfect uitgevoerd dat doelman Bas van Stralen de bal gemakkelijk kon “plukken”.

Na de pauze een ongewijzigde thuisclub. Peter Verwolf kreeg al na drie minuten geel in verband met tijdrekken(!). Na ruim elf minuten verdubbelde Everstein de voorsprong. De vernieuwde spelstijl liet nu bijvoorbeeld Guillermo Ooft een actie maken tussen de linies van middenveld en aanval: Guillermo trok vanaf de linkerkant naar binnen en leverde een prachtige voorzet af op Geert Dokman. Diens kopbal hoefde maar van “de bol te glijden”: 2-0 achter een kansloze doelman.

Het was tevens een start voor een prachtig half uur, waarbij voor de neutrale toeschouwer van alles gebeurde! Eerst schoot Erik Bergshoeff, na weer een mooie aanval, hard op de paal en uit de rebound was Hardinxveld voor het eerst in de tweede helft gevaarlijk. En niet voor het laatst! De bezoekers gooiden de schroom nu van zich af, want er moest aangevallen worden. De druk nam fasegewijs iets toe en in de negentiende minuut moest Bas van Stralen tot twee keer toe resoluut optreden om een treffer te voorkomen. Een minuut later was hij ook kansloos. Uit een aanval over rechts volde een afgemeten voorzet, welke alleen nog maar in het doel hoefde te worden gelopen: 2-1.

Everstein wisselde en bracht Rick Fierens voor Mark den Hertog. Drie minuten later elimineerde een verdediger van Hardinxveld zichzelf door een twee gele kaart op te lopen, waardoor de bezoekers met tien man verder moesten. Het siert de gasten wel dat ze ook nu niet opgaven en vol overgave op jacht gingen naar de gelijkmaker, alle risico’s, die daar bij horen, voor lief nemend. Op het half uur leek deze gelijkmaker een feit, maar doelman Bas van Stralen redde miraculeus op een inzet van de gasten. Jamal Ouassif werd daarna gewisseld voor Ronald Meering. Diezelfde Ronald Meering assisteerde even later doelman Bas van Stralen door de bal van de doellijn te halen. Tot nu toe lijkt het dat Everstein daar niets tegenover stelde, maar niets is minder waar: het laatste kwartier kwam de thuisclub tot vijf 100% kansen, welke allemaal benut hadden MOETEN worden! Maar de afmakers konden geen van allen voor het verlossende doelpunt komen. Daarom bleef het tot de laatste minuut super spannend aan de Lekdijk. En, zoals zo vaak in de voetbalwetten: als je zelf niet scoort….. Gelukkig voor Everstein bleef dit leed gespaard en kwamen de bezoekers niet verder dan een geannuleerde treffer wegens buitenspel.

De ontlading was dan ook groot toen arbiter Ngoumout voor het laatst floot en de drie punten “in de tas” zaten. De teleurstelling over de afgekeurde goal was uiteraard groot, maar de gemoederen konden gelukkig weer redelijk snel worden bedaard. Drie belangrijke punten, waardoor de mannen direct weer een paar plaatsen stijgen. Maar: een toepasselijk spreekwoord voor deze tijd van het jaar zegt: één zwaluw maakt nog geen zomer! Volgende week de laatste wedstrijd voor de Winterstop en tevens laatste ontmoeting van de heen ronde van de competitie bij Ameide uit. Verlies zal ongetwijfeld de omgekeerde volgorde inhouden in de tweede klasse F! Ik ga er dit keer maar eens vanuit dat de mannen dit niet laten gebeuren en zelfs nog met een lekker gevoel willen beginnen aan de Kerstdis! Tot volgende week in Ameide.