Maakt Everstein B1 de competitie weer spannend ??...Collectief Falen !!! - SC Everstein

Maakt Everstein B1 de competitie weer spannend ??...Collectief Falen !!!

Maakt Everstein B1 de competitie weer spannend ??...Collectief Falen !!!

T.E.C. sv B1

5 - 1

Sc Everstein JO17-1JM

Competitie

B-Junioren, B1, 3e klasse B38

Datum

23 maart 2013 12:00

Accommodatie

Onbekend

Klik hier voor de foto's

Zoek je man op zeggen ze wel eens...

Zaterdag, 23 maart 2013, uit naar T.E.C. in Tiel

 

Snijdende koude wind…….zeker geen Voorjaarsbriesje…….goed aangekleed met de gebreide onderbroek van opa op naar Tiel. Hoe de snijdende wind aanvoelde had ik gisteravond al gemerkt tijdens de 1e toernooiavond voor de 35+, daar was het 3 wedstrijden afzien en leek het wel alsof we op de Siberische vlakte aan het ballen waren, brrrrrrrrrrrr, geen enkele beschutting die de wind tegenhield, geen rij supporters langs de lijn, een donkere leegte en dat kreeg je nu niet echt een warm gevoel van…………………bij TEC was in feite hetzelfde beeld, geen enkele thuissupporter te zien maar,………….toch altijd weer die trouwe menigte ouders die onze B1 achtervolgt, waar ze ook moeten spelen, altijd weer een rij supporters, weer of geen weer, ze zijn d’r gewoon !!

Behalve Luuk, die al een aantal zaterdagen Rinus bij staat voor zijn maatschappelijke stage, een compleet team verzameld op Everstein om tegen 11.00 uur af te reizen naar Tiel. Tegenstander TEC, vooraf 3e in de competitie, heeft de week daarvoor verloren van Ophemert, die de 2e positie daarmee hebben ingenomen. Vandaag een confrontatie tegen een geduchte concurrent dus. Alleen de naam al TecTiel, iets dat je tegen roestvorming op metaal spuit en als het eenmaal op zit, er niet makkelijk meer af te krijgen is, vullis dus…………Nu kan ik me de vorige ontmoeting nog herinneren, ga er verder niet op in of er bijvoorbeeld een vorm van gelijkenis is of zo,……nee, geen sprake van !

Vandaag gewoon gemotiveerd met een team van gedreven jonge honden die maar één doel hebben richting de naderende finale in deze competitie, de eerste positie pakken en kampioen worden dit jaar……..dus de opdracht was duidelijk, zoals we TEC thuis hebben ingepakt, doen we dat vandaag nog een keer, ….makkie, appeltje eitje, ………….vooraf heeft zelfs de trainer nog een bezoek gebracht aan een treffen van TEC elders, geen probleem, dit team heeft niet de capaciteit, ……en daar luisterde de menigte supporters graag naar. Alle neuzen staan dezelfde kant op, geen supporter die daar anders over dacht, onze B1 is nou eenmaal een team dat keer op keer zoveel waar maakt, alles waar op getraind wordt komt ook in de wedstrijden zo goed tot uiting, een op holgeslagen trein die door geen enkel ander team in de competitie tot stilstand kan worden gebracht……….en tsja, dat zal vandaag echt niet anders zijn, toch ???.............

12.00 uur de aftrap, ……….zoekend naar een beetje beschutting, staat er een rij supporters tegen het clubgebouw van TEC iets op afstand de wedstrijd te volgen……..misschien iets minder gevoel dan kort langs de lijn, maar met dit weer wel zo lekker, aan de lijn zou je na een paar minuten al helemaal geen gevoel meer hebben gehad, dus was dit beter………het verslag van de wedstrijd, tsja….daar gaat-ie dan, of ehhhhhhh,…………na afloop van de wedstrijd kreeg ik een zin gepresenteerd als complete samenvatting van de gehele wedstrijd,………..even twijfelde ik om dat dan ook daarmee af te doen, maar………..van de laatste wedstrijd datum 2 maart heb ik ook al geen verslag gemaakt, dus….dan toch maar wat meer tekst als die ene zin dan maar.

In de basis dit keer Kelvin op doel, daarvoor Maarten, Michiel, Sven, Joeri, Pieter, Edo, Djimmy, Roger, Joppe en Wijnant. Een lekker koppel om mee te starten. Mooi te zien hoe de wedstrijd van start gaat en hoe de kansen worden gecreëerd, een sterke verdediging die goed op elkaar zijn ingespeeld, weten wat ze aan elkaar hebben en op gedreven wijze de flanken weten aan te spelen, die op hun beurt telkens gevaarlijk de spitsen weten te bereiken, waarbij Joppe en Wijnant enkele keren kans hadden te scoren. Met name Edo, Djimmy en Roger die hun taak vrij goed onder controle hadden en prima positie spel lieten zien……………maar, maar…………er volgde geen doelpunt, redelijke kansen maar geen bal in het doel. TEC speelde hun eigen spel, leken gedreven en gemotiveerd, hadden zo het er uit zag wat goed te maken met het verlies van Ophemert de week daarvoor, wilde het allemaal in eigen huis goed maken en het begon er op te lijken dat daar onze B1 de dupe van ging worden. Na de zoveelste hoekschop tegen viel de bal plots in het net bij Kelvin, 1-0 achter dus…….vanaf de zijlijn werd al aangegeven, ze zijn eerder op achterstand gekomen, misschien dat dit nodig is om de scherpte er in te krijgen maar…………’t-ging daarna leek het wel beroerder, TEC kreeg er juist meer adrenaline door, en was een tweede tegentreffer het gevolg, 2-0 achter………..met die stand ging ik persoonlijk de koude alleen al meer voelen, het zit tegen, je voelt het gewoon. Dan maar het excuus zoeken in de positie van het doel, hadden ze meer last van de wind of zo, viel de bal daar soms zo maar vanzelf binnen,…dat zal het zijn, dus ‘t-komt de 2e helft helemaal goed, wacht maar af. In de 1e helft nog weer enkele wissels waarbij Maxim, Tim, Victor en Alex in het veld kwamen………..ook dit gaf niet het gewenste resultaat, de bal wilde er gewoon niet in. Kansen genoeg maar geen score.

Heerlijk om het fluitsignaal te horen, rust en gauw naar de kantine gerend, lekker bakkie warme koffie, heerlijk uit de wind, effe bijkomen en opwarmen en onderwijl een schaatspartij kijken met Sven Kramer…….

2e helft…………en ja, dan denk je dus, ander doel, de nodige pep-talk van Jeroen en consorten, …gaat het tij keren…..De 2e helft stond zeker in het teken van diverse andere gebeurtenissen, zo was er sprake van een vorm van vallende ziekte aan de zijde van TEC….waar ze overigens wonder boven wonder steeds weer snel van herstelde. Ik zou eerder denken dat ze in de rust de veldverwarming hebben aangezet en het daarom lekker is af en toe even te gaan liggen……………wat ook een favoriet spelletje was tijdens de wedstrijd om de bal zo ver mogelijk buiten de lijnen te trappen,….zelfs tot in de naastgelegen woonwijk……de scheidsrechter vroeg meerdere malen om een vervangende bal, alleen die waren in de kleedkamer achtergebleven…….wachten duurde zo lang dat zelfs de scheidsrechter in de duc-out ging zitten………hoe serieus moet je dan nog genomen worden, is dat de juiste actie om zo te reageren ???, meer zo van ik vind het allemaal wel prima, zoek het lekker uit, tssssssssss. Tussendoor werd het dan nog even 3-0 voor TEC, dus of het een prettige sfeer was, nou nee,………vanaf de zijlijn had ik daar nou niet het idee van………….tussendoor werd de nummer 10 ( we kennen hem allemaal) nog even 10 minuten naar huis gestuurd………..wat ons echter opvrolijkte was dat de 2e helft de grensrechter van TEC aan onze zijde actief was, niet dat we wat tegen Koen hebben, maar deze gast was toch wel serieus bezig met z’n taak deze middag. Als een professioneel vlaggenist stond hij daar de scheidsrechter diverse signalen te geven, naar mijn idee is hij van beroep loodsmannetje op Schiphol, zo’n gast die met van die vlaggetje of bledjes de vliegtuigen naar z’n plek wijst………..een lust voor het oog,…………..mogen nog van geluk spreken dat er tijdens de wedstrijd geen vliegtuig op het veld is geland………. Maar goed, het ging dan toch gebeuren.
Mede daar TEC drukker was wellicht met tal van activiteiten “hoe verzieken we een wedstrijd”, vond Everstein een mogelijkheid goed uitgespeeld een doelpunt te scoren, nadat het eerder al 4-0 voor TEC was geworden, was het nu de beurt aan Tim het doel te vinden, 4-1 op zijn naam………….dan denk je even van als dit een extra impuls geeft deze match, zou er wellicht wat kunnen gebeuren en gaan ze misschien helemaal los, zou het dan nog spannend kunnen worden ????.....kansen waren er weer volop, genoeg in ieder geval om deze bij omzetting in een doelpunt het nog spannend te maken, maar nee………..het zat er gewoon niet in deze keer…………….het werd zelfs 5-1 voor TEC en dan mag je nog niet eens klagen. Kelvin heeft nog tal van reddingen op z’n naam………..niet dat ik blij ben met een 5-1 nederlaag maar vandaag had dat nog beroerder kunnen zijn……………Samenvatting ???, ja, “Collectief Falen”  !!!!........een niet gewenste uitspraak die helaas vandaag wel van toepassing is op het spel van Everstein B1… Wilskracht van TEC heeft Everstein genekt……..’t-is niet anders, gauw uithuilen en dinsdag met de training, ehhhhhhhhhhhhh, het grote voorbeeld Oranje deze keer, goed kijken hoe daar wordt gespeeld en met alle ervaring van dit seizoen de volgende keer weer beter…….zo’n wedstrijd heb je af en toe is dan het excuus wellicht………we gaan het zien….uitkijkend naar voorjaarssignalen en dan doel ik op het weer, geeft dat samen met weer een goed motivatie is dat het juiste voer voor een succes de volgende keer…………komend weekend even pauze, alweer………..hoeveel pauze hebben we al gehad in 2013 ???? …….Pasen, dus pas op met de eieren, zie jullie ergens daarna wel weer………………Veel plezier komende dinsdag en tot later.

Groeten Jan


Ps………….Geen verslag van de wedstrijd datum 2 maart, ….dan ben ik wel zo eerlijk om even aan te geven dat jullie toen fantastisch spel hebben laten zien, Jullie waren subliem tegen Rhelico, dat wil ik dan nog wel even kwijt………………….mijn vertrouwen in jullie is van een hoog niveau, ‘t-gaat zeker lukken !, wees gerust !

en ehhhhh, de volgende keer ook weer aanwezig bij de 35+ wedstrijd mannuhhhh, nu heb ik een keer gescoord en waren jullie er niet bij......de beide doelpunten zijn gemaakt door onze "Teus",...prachtige lob over de verdediging zo in 't-doel..en door een assist van Teus kreeg ik de gelegenheid deze vol in de kruising te plaatsen,....jullie hebben echt wat gemist,....ik doorsta de koude voor jullie, de volgende keer gewoon langs de lijn bij de 35+........mannuhhhh, wederom tot latert....

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!