Everstein loopt “voetballend” tegen een 2-0 nederlaag aan!

68'

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

7 september 2013 14:30

Rijt, L.A.A. van de

Het vreemde onderbuik gevoel van uw verslaggever werd op de eerste dag van de nieuwe competitie helaas bewaarheid. In en tegen Tricht liepen de mannen tegen een(achteraf) terechte nederlaag aan. De titel hierboven is gekozen omdat hier wellicht de angel van het verlies moet worden gezocht. Waar de thuisclub op zijn tijd en indien nodig de bal over de zijlijn “roeide” bleef Everstein bij beslissende momenten zoeken naar een “voetballende” oplossing. Twee keer liep de ploeg hierdoor tegen, achteraf beslissende, counters aan en vielen de beide doelpunten.

Opstelling Everstein:

Geoffrey van der Boor, Mark den Hertog, Peter Verwolf, Rick Fierens, Willem Moorelisse, Roderick van Duinen,Guillermo Ooft, Sander Bergshoeff, André van der Veer, Nader Mechichi en Jort Binnenveld

Reservebank: Danny Stoffelen, Simon van Zante, Robert Schouten en Jamal Ouassif

Scheidsrechter: de heer L.A.A. van de Rijt uit ’sHertogenbosch

Grensrechter: Harold Temminck

Het begin van deze ontmoeting was voor Everstein, zacht gezegd, erg vervelend te noemen. Al na twee minuten moest Willem Moorelisse met een blessure het kunstgrasveld verlaten en hij werd vervangen door Danny Stoffelen. Bovendien begon de ploeg rommelig aan de wedstrijd en dat koste Nader Mechichi binnen vijf minuten geel, nadat hij een dreigende spits van Tricht had neergehaald.

Daarna begon een wedstrijd waarbij de beide ploegen zich even wilden “settelen”. Het spel ging op en neer, zonder dat er direct sprake was van echte doelrijke kansen. Gedurende het eerste bedrijf sloeg de weegschaal dan toch langzaam door in het voordeel van de gastheren. Trichtspeelde wat gemakkelijker op het kunstgras, controleerde het spel beter en, waar Everstein dit bijna niet lukte, kreeg men de bal wel met enige regelmaat achter de laatste linie van de bezoekers, waardoor er direct echte kansen kunnen ontstaan.

Niet dat Everstein in deze fase niet meedeed, in tegendeel: ook de bezoekers kregen mogelijkheden. Maar de echte kansen waren voor de thuisclub. Nadat de eerste speldenprikken door de bewoners van Crayenstein waren uitgedeeld deed Everstein iets terug. Guillermo Ooft vertrok vanaf de rechterkant en leverde een puike voorzet af. Deze werd door de thuisclub tot corner verwerkt en vanuit die hoekschop kwam de bal voor de voeten van JortBinnenveld. Vanuit de draai verdween zijn inzet voorlangs het doel. Na twintig minuten kreeg Tricht al een derde mogelijkheid om een vrije trap te mogen nemen op kansrijke afstand van het Everstein doel. De derde keer was zelfs toen een speler van de thuisclub zelf op de bal ging staan en zodoende struikelde. Maar geen van de inzetten kon doelman Geoffrey van der Boor echt in de problemen brengen.

Op het half uur, nadat André van der Veer nog een keer over links kon doorkomen, maar zijn schot verdween naast het doel van Tricht, kwamen de eerste problemen. De bezoekers bleven de bal elkaar toespelen, ook op momenten dat de ontvanger dit niet verwachtte, c.q. liever niet wilde. De thuisclub zette druk en het fatale moment kwam snel. Balverlies leidde uiteindelijk nog tot een ingreep van Everstein, waardoor Tricht een corner mocht nemen. Vanuit deze corner werd de bal “geschampt” doorgekopt en op de inzet die daarna volgde was ook deEverstein doelman kansloos: 1-0

Omdat het duel de minuten daarna definitief dreigde te kantelen in Tricht’s voordeel nam Dennis van der Steen zijn maatregel. Roderick van Duinen moest plaats maken voor Jamal Ouassif in een poging de organisatie nu wel op de juiste wijze neer te zetten.

De laatste minuten van de eerste helft waren zeer aardig om naar te kijken. De 2-0 had kunnen vallen, maar ookEverstein kreeg via Sander Bergshoeff (schot naast) enGuillermo Ooft (op snelheid over rechts en zijn voorzet werd door Tricht bijna in eigen doel gewerkt) nog haar kansen. De beste was echter voor de thuisclub: een aanvaller mocht alleen op doelman Geoffrey van der Boor afgaan. Die bleef echter wachten en nog eens wachten en plotseling zat hij boven op de bal: gevaar geweken.

Ook in het eerste gedeelte van de tweede helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. En de bezoekers kregen ook hun mogelijkheden. Met name over de linkerflank domineerden de gasten. Sander Bergshoeff werd een paar keer in de diepte gestuurd, maar doordat de eindpass steeds net niet goed was leidde het niet tot groot gevaar voor het doel van Tricht. Hoewel de inzet van JortBinnenveld op één van deze acties vanaf links maar net voorlangs de doelman van Tricht verdween.  Op het kwartier kwam Simon van Zante in het veld voor NaderMechichi voor het laatste halfuur van deze ontmoeting. Even later zorgde een vrije trap voor de thuisclub bijna voor de beslissing, maar doelman Geoffrey van der Boor hield zijn ploeg met een prima redding in de strijd. Helaas maar voor kort! Want waar, zoals eerder gezegd en merkbaar voor de speelsters van de dameswedstrijd op het andere veld (zij moesten de bal telkens weer terug transporteren), de verdedigers van Tricht de bal ver over de zijlijn werkten, indien nodig, bleef Eversteinvoetballende oplossingen zoeken. Zo ook halfweg de tweede helft. Het leidde tot balverlies aan de linkerkant en vanuit deze voorzet werd de Everstein goalie met een droge knal kansloos gelaten: 2-0 en (zo het op dat moment oogde) gelopen koers.

De ploeg liet het er niet bij zitten en probeerde er nog een wanhoop offensiefje uit te persen. Men was echter niet meer bij machte om het de thuisclub erg moeilijk te maken. Een vrije trap van Peter Verwolf, die mee werd gestuurd naar het front om te proberen iets te forceren, werd door de keeper van Tricht naast getikt en JortBinnenveld kwam nog tot een kopbal richting het doel van de thuisploeg, maar het mocht deze keer niet meer baten. Na een korte blessuretijd maakte arbiter van de Rijt een eind aan deze sportieve ontmoeting. De thuisclub kon de eerste drie punten bijschrijven en Everstein moest teleurgesteld de kleedkamer opzoeken. Ook het weer (het begon langzaam te regenen) maakte een triest einde aan deze middag.

De technische staf zal ongetwijfeld nog veel werk moeten verzetten, dat lijkt duidelijk. Maar volgende week alweer de volgende kraker: de presentatie aan het thuispubliek met een wedstrijd tegen GVV ’63 uit Gameren. En die ploeg heeft de eerste punten ook al binnen. Taak dus voorEverstein om deze eerste thuiswedstrijd positief te eindigen, dit om de achterstand niet direct te groot te laten worden. We wensen de mannen hierbij veel succes! Enne…. Als het soms met voetbal een keertje niet is op te lossen? Er is ook ruimte genoeg naast de velden!