SC Everstein A1: Sterke eerste helft - Tweede helft strijd tegen de wind

Unitas gvv A1

A-junioren zaterdag, A1, 1e klasse 15

14 september 2013 12:15

Jansen, D.R.

Vandaag mochten we met een aantal teams delen in de primeur om voor het eerst op ons nieuwe kunstgrasveld te mogen voetballen. Hoewel een ieder vooraf nog was sceptisch was over het spelen op kunstgras, omdat we er nog niet op getraind hadden, begonnen we erg sterk. De bal werd goed rond gespeeld en we gaven ook goed druk. Hierdoor kreeg Unitas minder ruimte om te voetballen. Zo werd Michiel twee keer voor het doel vrij gespeeld. Een keer op de rand 16, waarna hij de bal hard in de verre hoek schot en bij het tweede doelpunt was hij sneller dan de keeper nadat deze de bal los liet na een schot op het doel. Daarna creërden we nog een aantal kansen maar die misten het doel. Ruststand 2-0

In de tweede helft gingen we gelijk opzoek naar de derde goal. Opnieuw creérden we kansen maar de bal wilde maar niet het doel in, totdat Davey vrij gespeeld werd en simpel de bal achter de keeper kon leggen. In de loop van de tweede helft kregen we eigenlijk steeds meer last van de wind. Er waren flinke windvlagen die vol over het veld heen gingen. Hierdoor kwamen de hoge ballen niet aan en leidden we steeds meer bal verlies. Unitas had hier voordeel bij en met de wind in de rug werden ze steeds gevaarlijker. Zo kwamen ze in korte tijd twee keer voor ons doel en wisten te scoren. Het was voor ons belangrijk om nu de wedstrijd uit te spelen en te zorgen dat we niet meer tegendoelpunten krijgen. En dat lukt. Einduitslag 3-2