26 oktober 2013 14:45

Sanden, J.TH.H.M. van der

Vandaag speelden we onze eerste en tevens laatste competitiewedstrijd in de maand oktober. Nadat de vorige twee competitiewedstrijden tegen LRC Leerdam A1 en Almkerk A1 (beiden vanwege sterfgevallen) waren uitgesteld, moesten we vandaag aantreden tegen het brabantse FC Engelen A1.

Vandaag moesten we het doen zonder Isar (Vakantie) en Thijs en Matthijs (Beiden geblesseerd). Deze drie werden vervangen door Maxim, Tim en Edo (Allen van de B1). Verder kwamen Kelvin en Roger terug van blessures en ook zatten op de bank.

We begonnen de wedstrijd erg matig. De bal ging over en weer. We hadden onnodig balverlies en leverden de bal in op gevaarlijke momenten. Maar ook FC Engelen wist af en toe geen raad met de bal en de kansen die ze kregen misten het doel. Ondanks het slechte spel wisten we toch nog een paar kansen te creëren in de eerste helft. Vlak voor rust wist FC Engelen toch te scoren. Ruststand 1-0.

In rust bleek dat Michiel (knieblessure) toch niet verder kon en kwam Maxim erin. Dit betekende opnieuw een omzeting in de verdediging. De tweede helft begonnen we erg sterk. Het eerste kwartier zette we voldoende druk en wist Klaas de lat te raken. We kregen wat meer grip op de wedstrijd en opnieuw kwam Klaas voor het doel en wist de bal binnen te tikken, 1-1. Na de gelijkmaker raakten we de grip op de wedstrijd steeds meer kwijt en wist FC Engelen de 2-1, 3-1 en 4-1 te scoren. Na de 4-1 leek dat FC Engelen het zo wel goed vond en liet ons iets meer komen. En uiteindelijk wist Mark "Koning Kluts" nog een keer te scoren en bracht daarmee de eindstand van 4-2 op het bord.

De conclusie is dat we terecht verloren hebben, maar dat dit verlies niet nodig was. De komende week gaan we aan de dingen werken die vandaag niet goed liepen, zodat we zaterdag thuis tegen RKTVC er weer staan.