Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

26 oktober 2013 14:30

Scheidsrechter

Drunen, A.H. van

Twee “momentjes” van Everstein spits Simon van Zante en twee “momentjes” in de verdediging van de bezoekers zorgden ervoor dat het Everstein uiteindelijk niet lukte om de drie punten mee te brengen uit Gorinchem. De ongelukkige aanvaller slaagde er twee keer niet in om de bal (in uitermate kansrijke positie) in het vijandelijke doel te deponeren en omdat SVW optimaal profiteerde van twee onachtzaamheden in de hechte Everstein defensie werd het uiteindelijk een 2-2 remise. Gezien de gehele wedstrijd zal de thuisclub hier het meest mee kunnen leven. Voor Everstein restte slechts één schamel punt, waar drie “streepjes” zeker mogelijk waren geweest.

Grote pluspunt van vanmiddag: Everstein speelde, over de negentig minuten genomen, een goede partij voetbal en dat biedt zeker perspectieven voor de toekomst. Maar absoluut nog geen redenen voor teveel optimisme! Zaterdag a.s. zullen de verdedigers Mark den Hertog en Peter Verwolf (beiden geel vanmiddag) er wegens een schorsing niet bij zijn en dat scheelt uiteraard een slok op een borrel.

Opstelling Everstein:

Geoffrey van der Boor, Mark den Hertog, Rick Fierens, Peter Verwolf, Erik Bergshoeff, Sander Bergshoeff, Roderick van Duinen, Guillermo Ooft, Geert Dokman, Simon van Zante en Nader Mechichi

Reservebank: André van der Veer, Jamal Ouassif, Danny Stoffelen, Willem Moorelisse en Robert Schouten

Scheidsrechter: de heer A.H. van Drunen

Grensrechter: Harold Temminck

De week pauze, waardoor de geblesseerde spelers (meer) tijd hadden om tot herstel te komen, heeft de mannen duidelijk goed gedaan. Met uitzondering van Thimo Beunis, die nog een paar weken extra nodig zal hebben om te genezen van zijn vervelende kuitblessure, was de bank met de teruggekeerde spelers André van der Veer, Jamal Ouassif en Willem Moorelisse (allen nog niet geheel wedstrijdfit) weer goed bezet. En omdat Paul Aben weer terugkeerde naar het tweede elftal kwamen de bovengenoemde elf aan de start voor Everstein.

En de gasten waren gemotiveerd en vonden vanaf het begin de juiste wedstrijdbeleving om het SVW lastig te maken. Al in de derde minuut was het wonderbaarlijk dat we niet op voorsprong kwamen. Guillermo Ooft joeg flink door bij een terugspeelbal van de gastheren. De doelman raakte de bal maar half en het leder kwam voor de voeten van Guillermo. Hij vond eerst de doelman en bediende toen Simon van Zante: de inzet met de binnenkant was niet toereikend genoeg en wonder boven wonder bleef het 0-0. Een paar minuten later het eerste gevaar aan de andere zijde, maar arbiter van Drunen had een duwfout van SVW geconstateerd.

Net op het kwartier eiste Peter Verwolf de aandacht op: eerst bleef hij “op inzet” aan de bal en daarna verzond hij een droompass op Guillermo Ooft. Die sneed nu wel naar binnen en scoorde vanuit de rebound, nadat hij eerst de paal had geraakt, de 0-1. Op dat moment ook zeker verdiend. Maar SVW gaf zich uiteraard niet zomaar gewonnen. De druk werd iets opgevoerd en rond de twintigste minuut kon doelman Geoffrey van der Boor (die tegen zijn oude club speelde) zich onderscheiden. Eerst pakte hij een vrije trap van zo’n twintig meter bekwaam uit de hoek, even later verlegde de thuisclub het spel, wederom na een vrije trap, snel van rechts naar links. De inzet werd ook nu door de Everstein doelman tot corner verwerkt. De “schamp”kopbal vanuit deze hoekschop verdween voor het Everstein doel langs.

Even later kwamen de bezoekers bijna op een dubbele voorsprong: Guillermo Ooft demarreerde en liet iedereen de hielen zien. Op het laatste moment “bokste” de SVW doelman de inzet nog naast zijn doel.

Everstein leek controle te hebben, maar net na het half uur sloeg het noodlot toe: de bal leek buiten het veld te worden gewerkt voor een blessure, maar dit gebeurde niet. De dieptepass die volgde leverde buitenspel op, maar arbiter van Drunen negeerde het vlagsignaal van Harold Temminck. Bij de daaropvolgende inzet stond doelman Geoffrey van der Boor op het verkeerde been: 1-1.

Net voor de pauze nog een paar mooie aanvallen van Everstein. De laatste werd door Nader Mechichi besloten met een geplaatst schot. De bal verdween net aan de verkeerde kant van de kruising.

Na de pauze kwam de licht geblesseerde Sander Bergshoeff niet meer terug. Hij werd vervangen door Jamal Ouassif. En Everstein pakte de draad van het goede voetbal uit de eerste helft weer vrolijk op. Een prachtige aanval, waarbij de mee opgekomen Mark den Hertog werd gelanceerd, leverde een schuiver voorlangs het SVW doel op. Even later mislukte een voorzet van Guillermo Ooft volledig, terwijl er twee Eversteiners kansrijk voor het doel stonden te wachten. Na tien minuten kwam Roderick van Duinen via de rechterflank door. Zijn inzet werd tot corner verwerkt. En vanuit deze hoekschop kwamen de gasten wederom op voorsprong. De trap van Nader Mechichi werd door Geert Dokman doorgekopt en Rick Fierens’ kopbal passeerde eerst de doellijn, alvorens de bal werd weggekopt door een SVW verdediger. Dit was arbiter van Drunen niet ontgaan en hij wees gedecideerd naar het midden: 1-2 en weer een voorsprong.

Jammer dat dit maar weer zo kort duurde: balverlies op het middenveld (waardoor het defensief net even niet goed stond) leidde tot een snelle counter van SVW (waarop de ploeg het gehele tweede bedrijf loerde). Tot overmaat van ramp werd de inzet, vanuit de lucht genomen, zo precies geplaatst, dat ook Geoffrey van der Boor geen antwoord meer had: 2-2 en de ploegen weer in evenwicht.

Het laatste gedeelte van de strijd stond in het teken van het tweede “momentje” van Simon van Zante. Vanuit een prima voorzet van Jamal Ouassif deed Simon eigenlijk niets verkeerd door de bal in één keer op de pantoffel te nemen. Maar door een reflex, waarbij hij zelf de uitwerking ook niet gekend zal hebben, verdween de inzet van Simon via de keeper naast het SVW doel. Dat had weer een voorsprong moeten zijn.

De laatste twintig minuten kwamen Willem Moorelisse en André van der Veer voor Nader Mechichi en Erik Bergshoeff. Geert Dokman, Peter Verwolf en Mark den Hertog pakten geel en doelman Geoffrey van der Boor kende zijn momentje bij een “los” moment. Het liep goed af, de bal verdween over het Everstein doel. Een kwartier voor tijd werd nog een speler van SVW met rood van het veld gestuurd (vervelende overtreding op Nader Mechichi), maar de winnende goal voor Everstein kwam er niet meer. Nadat Guillermo Ooft in de (korte) blessuretijd nog eens doorkwam over rechts en zijn schuiver in de handen van de SVW doelman verdween, maakte scheidsrechter van Drunen een eind aan deze boeiende ontmoeting.

Gezien het spel deed Everstein zich tekort, dus is het te hopen dat hiermede de weg naar volledig herstel is ingeslagen. De “fitte” mannen die eraan komen moeten hier mede voor gaan zorgdragen. De eerstvolgende match zal succes (wat nu wel echt nodig wordt) nog niet echt meevallen. Met de komst van Roda Boys Bommelwaard naar Lekkinello is tevens één van de titelkandidaten genoemd. We zijn benieuwd in hoeverre dit Everstein zich kan meten aan dit soort tegenstanders. Tot volgende week!