Assist: Rick Fierens

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

16 november 2013 15:00

Daems, G.G.A.

“Everstein stapt uit eigen schaduw”! Zo zou je prestatie van de mannen hedenmiddag wellicht het best kunnen noemen. Ik trof trainer Dennis van der Steen direct na afloop in de verzorgers ruimte en beiden besloten we even te gaan “zitten” om ons te realiseren wat de afgelopen negentig minuten aan ons (en iedereen) voorbij was gekomen. Everstein was eindelijk (bijna) compleet en walste met maar liefst 6-1 over tegenstander WNC uit Waardenburg heen. Wat kan voetbal dan mooi zijn: na veel teleurstellende resultaten (en ontmoetingen) komt ineens de zon op aan de Lekdijk, ook bij het grauwe en mistige weer van vandaag. Loon van keihard blijven werken en geloof houden in eigen kunnen. Lachende gezichten alom dus, van spelers tot bestuurders en van sympathisanten tot trouwe aanhang. Het heeft even geduurd, maar wat Everstein vanmiddag liet zien biedt zeker mogelijkheden voor de toekomst.

Opstelling Everstein:

Geoffrey van der Boor, Mark den Hertog, Paul Aben, Rick Fierens, Willem Moorelisse, Geert Dokman, Jamal Ouassif, Sander Bergshoeff, Nader Mechichi, Simon van Zante en André van der Veer

Reservebank: Jeroen Brouwer, Mark Fierens, Thimo Beunis, Roderick van Duinen en Beer Moorelisse

Scheidsrechter: de heer G.G.A. Daems

Grensrechter: Harold Temminck

Voor het eerst sinds lange tijd was er voor de talrijke (trouwe) toeschouwers weer eens volop te genieten aan de Lekdijk. WNC trainer Jeffrey Kooistra had nog wat gesleuteld aan zijn elftal, maar de technische staf van de thuisclub had zich uitstekend geprepareerd op deze tegenstander. De gastheren joegen vanaf het begin op hun tegenstander om druk te zetten en daar wist de ploeg uit Waardenburg geen raad mee. Bovendien hielp men Everstein, waarschijnlijk onbedoeld, in het zadel. Al na acht minuten legde Everstein een vlot lopende aanval op de mat. Simon van Zante trok de bal vanaf de rechterflank strak voor en een ongelukkige verdediger kopte de bal pardoes achter zijn eigen doelman: 1-0. Weer acht minuten later het volgende goede moment van de thuisclub. Paul Aben legde een vrije trap vanaf eigen helft in één keer op het hoofd van de weer teruggekeerde aanvoerder André van der Veer, die de bal in de handen van de keeper kopte.

Op de twintigste minuut het eerste echte gevaar van de bezoekers. Na een razendsnelle aanval over rechts dook men plotseling voor Geoffrey van der Boor op. De Everstein doelman redde bekwaam met de voet. De rebound van de daarop volgende corner werd hoog over geschoten.

Net over de helft van het eerste bedrijf verdubbelde de thuisclub de voorsprong. Na een weer gesmeerd lopende aanval bediende Rick Fierens spits André van der Veer. Deze keer kopte de centrumspits onberispelijk in, over de doelman: 2-0, wat een weelde. De periode die daarop volgde probeerden de gasten vol overgave om zich te herpakken en de aansluiting weer te bewerkstelligen. Maar Everstein had vertrouwen en stond dit de ploeg uit Waardenburg niet toe. Wel was men wat dreigender, maar echt grote kansen kwamen er niet. Het bleef slechts bij een paar corners, waarbij een keer hoog over werd geschoten. Even later was Everstein veel dreigender. Een combinatie tussen André van der Veer en Sander Bergshoeff deed het leer belanden bij Geert Dokman. Diens uithaal verdween over het doel van WNC.

Vijf minuten voor de pauze leek balverlies van Everstein de gasten terug te brengen in de wedstrijd, maar de daarop volgende inzet verdween net voorlang het doel. Kort daarna het hoogtepunt van de eerste helft: Everstein zette volop druk op de verdedigers van WNC. Die leden balverlies en na een hakje van André van der Veer mocht Jamal Ouassif een prachtige voorzet afleveren. Geert Dokman liet de bal passeren en de inkomende Sander Bergshoeff nam de bal, voor een diagonale knal, ineens op de slof. De WNC doelman was in de lange hoek voor de derde keer geklopt: 3-0, het kon niet op! Een minuut later verzuimden de gasten wederom terug te keren in de ontmoeting. Van dichtbij verdween het schot in de handen van Geoffrey van der Boor. Hierdoor werd de rust met een ongekende 3-0 voorsprong gehaald.

Uiteraard begonnen de gasten, met een dubbele wissel, ijverig aan het tweede bedrijf. Maar Jamal Ouassif stak hier een stokje voor en verzond een droompass op André van der Veer. Die bleef zijn tegenstander een metertje voor en verzond toen een wonderschone lob, over de Waardenburgse doelman: 4-0. Ogen uitwrijven dus! Na bijna tien minuten een vrije kopkans voor WNC, maar ook nu verdween de bal over het doel. Weer vijf minuten later gooide WNC zelf de deur op slot. Ongelooflijk geknoei achterin bracht André van der Veer tot twee keer toe in stelling. De tweede keer was het raak, de bal verdween onder de doelman door in het doel: 5-0 en gelopen koers.

Het siert de bezoekers dat men met voetbal bleef proberen een opening te vinden, maar de vandaag uitstekende Everstein verdediging gaf geen krimp. Eerst verdween een vrije trap maar net naast, hetgeen een corner opleverde. De inzet vanuit deze corner werd door Paul Aben tot corner verwerkt en deze volgende corner verdween ineens op de paal in de korte hoek. In die periode regende het hoekschoppen en nadat Mark den Hertog een inzet nog van de lijn had gehaald was het bij een volgende keer wel raak. Een kopbal verdween in het Everstein doel: 5-1.

Kenmerkend voor zo’n ontmoeting was het antwoord van Everstein. Simon van Zante speelde zich vrij en verzond een prachtige pass op André van der Veer. De afwerking van de scherpe Everstein aanvoerder was wederom perfect: 6-1. Na zijn doelpunt in de eerste helft nu dus een echte hattrick en dat bij terugkeer na een vervelende blessure (petje af André, het is jou en je ploeggenoten van harte gegund). Simon van Zante werd even later vervangen door Thimo Beunis en wat later kwam Mark Fierens nog voor Jamal Ouassif. Laatstgenoemde weet waarschijnlijk zelf nog niet waarom het geen 7-1 werd toen hij de bal voor het inleggen had. Jamal raakte de bal volledig verkeerd, waardoor een verdere score werd voorkomen. Net voor tijd ging Thimo Beunis nog een keer richting WNC doel, maar helaas speelde hij de bal in derde instantie wat te ver voor zich uit, waardoor de doelman redding kon brengen. Het deerde allemaal niet meer en na een minuutje blessuretijd maakte de prima leidende arbiter Daems (geen kaarten nodig) een eind aan deze sportieve ontmoeting.

De ontlading was uiteraard even groot. “Een overwinning voor het collectief”, zo oordeelde ook André van der Veer, na afloop over deze teamprestatie. Het tekent wellicht de huidige groep. Samen huilen en verwerken en u samen vieren! Even maar, want na een weekje rust volgende week (inhaal/beker) volgt de uitermate belangrijke ontmoeting bij GDC in Eethen. De mannen kunnen dus even genieten, maar dan komt het er wederom op aan. Stapte Everstein (vanmiddag zonder de geschorsten Peter Verwolf en Guillermo Ooft) voor even uit eigen schaduw, of was hetgeen vanmiddag werd geboden een opmaat naar een mooie december periode. Laten we het laatste hopen, tot over twee weken in Eethen!