... (penalty)

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

18 januari 2014 15:00

Dijk, M.P. van

De uitslag van een voetbalwedstrijd geeft soms niet helder weer wat er zich in het veld heeft afgespeeld! Dat was vanmiddag zeker van toepassing na de strijd tussen Eversteinen Tricht. De thuisclub liet zien de Winterstop goed te zijn doorgekomen, was strijdbaar en voetbalde (bij vlagen) goed, maar de gasten gingen er (achteraf gezien door twee persoonlijke fouten) alsnog met de drie punten vandoor. Zure gezichten dus bij de mannen, maar hetgeen werd geboden biedt, hoe vreemd het ook klinkt, best mogelijkheden voor de toekomst. Als het geluk zich aan jullie zijde gaat keren en de gecreëerde kansen (en dat waren en nogal een paar vanmiddag) worden benut, dan zijn er zeker nog mogelijkheden.

Opstelling Everstein:

Niels Kraaijkamp, Rick Fierens, Peter Verwolf, Paul Aben, Roderick van Duinen, Geert Dokman, Sander BergshoeffGuillermo Ooft, Jamal Ouassif, André van der Veer en Thimo Beunis

Reservebank:

Erik Bergshoeff, Simon van Zante, Robert Schouten en Mark den Hertog

Arbiter: M.P. van Dijk

Grensrechter namens EversteinHarold Temminck

Geblesseerd: Willem Moorelisse en Nader Mechichi

Geschorst: Geoffrey van der Boor (1) en Danny Stoffelen (3)

Het was de mannen volledig duidelijk dat vanmiddag de eerste finale op het spel stond van de dertien, die er nog te gaan zijn, tot het einde van het seizoen. Terwijl iedereen vol overtuiging begon om dit ook aan talrijk opgekomen publiek te tonen, stond de ploeg al met 0-1 achter. Een foutje van centrumverdediger Peter Verwolf kwam duur te staan: het daaropvolgende steekballetje werd diagonaal langs doelman Niels Kraaijkampgeschoten. Een enorme domper, maar Everstein herpakte zich snel.

Twee minuten later al het eerste wapenfeit: na een hoekschop vanaf de rechterkant kwam de bal voor de voeten van Sander Bergshoeff. Die nam de bal ineens en dwong de doelman van Tricht tot een prima redding. In de achtste minuut mocht Peter Verwolf een vrije trap nemen, zo’n dertig meter van het doel van Tricht. De van richting veranderde inzet verdween net langs de verkeerde kant van de paal en leverde nu slechts een corner op.

Op het kwartier bereikte de prima spelende Jamal Ouassif met een prachtige pass Thimo Beunis. De aanname op de borst was ook prima, de afronding verdween ook weer net langs het Trichtse doel. Even later moest de goalie van Trich wederom flink optreden, nu na een vrije schop van Sander Bergshoeff. De mooi aangesneden trap werd bekwaam tot corner verwerkt. De kopbal van de mee opgekomen verdediger Paul Aben, vanuit deze corner, verdween….. u raadt het al: wederom aan de verkeerde kant van de paal. In deze fase was het ongelooflijk dat de gelijkmaker niet viel.

Want hierna pas kwam Trich weer een keer gevaarlijk door. Dit resulteerde in een vrije trap, zo’n twintig meter van het doel. De inzet smoorde echter in de muur. Het volgende wapenfeit voltrok zich echter weer aan de andere kant. Een prachtige combinatie tussen Peter Verwolf en Jamal Ouassif deed de bal belanden bij Sander Bergshoeff. Diens inzet (tegendraads over de grond) werd opnieuw iets van richting veranderd en de bal verdween wederom…… net langs het doel van Tricht. De periode tot aan de rust bleef de thuisclub het proberen, incasseerde Thimo Beunis geel en deden de gasten nog van zich spreken door twee keer gevaarlijk door te komen, de laatste keer weer na balverlies op het middenveld bij Everstein. Het was duidelijk dat ook bij Tricht de echte vorm een beetje is verdwenen. Beide aanvallen strandden in schoonheid, de tweede poging werd pardoes in de handen van doelman Niels Kraaijkamp geschoten.

Na de pauze wijzigde het spelbeeld geenszins. Integendeel, met nog meer enthousiasme probeerde Everstein op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Al na drie minuten probeerdeJamal Ouassif het van afstand, de inzet spatte op de lat uiteen. Het zat dus gewoon niet mee. Een minuut later werd Rick Fierens even vastgehouden toen hij de bal wilde inkoppen. Het ontging arbiter van Dijk, waardoor de bal niet op de stip belandde. Weer een minuut later slalomde de thuisclub weer door de groene verdediging. SanderBergshoeff, die zijn ploeg in deze fase op sleeptouw nam, gaf de bal nog voor in plaats van zelf af te werken, weg kans!

Everstein moest steeds meer risico nemen en er ontstonden natuurlijk ook mogelijkheden voor de bezoekers. Maar men was slordig in de passing en de eindpass kwam, gelukkig voor de thuisclub, zelden of nooit aan. Na elf minuten had men eigenlijk vrije doortocht, maar het gehaaste schot verdween over en naast het doel. Een paar minuten later het incident dat de wedstrijd volledig op zijn kop zette: Roderick van Duinen zag zijn tegenstander over het hoofd en kon alleen nog aan de noodrem trekken. Arbiter van Dijk volgde nu niet zijn eerste ingeving (vrije trap, net buiten de zestien meter en geel voor van Duinen), maar besloot alsnog een strafschop te geven aan Tricht. Dit buitenkansje werd strak binnen geschoten: 0-2 en de strijd leek gestreden.

Maar het streelt dit keer de mannen: met nog meer energie werd geprobeerd de bakens te verzetten. En even later volgde de (zei het karige) beloning: een verre ingooi van Peter Verwolf werd niet goed weggewerkt door de verdedigers van Tricht. De bal kwam voor de voeten van Sander Bergshoeff, die wonderschoon uithaalde: 1-2 en er was weer hoop.

Fanatiek volgde de jacht op de gelijkmaker, maar, zoals gezegd, er kwamen nu ook kansen voor de bezoekers. Na een inschattingsfoutje van doelman Niels Kraaijkampwerd een lange lob verzonden, welke in het doel leek te gaan. De bal week op het laatste moment af en verdween via de paal uit het doel.

In de laatste fase kwam Mark den Hertog voor Rick Fierens en verzond SanderBergshoeff nog eens een prachtige voorzet richting het hoofd van Geert Dokman. De middenvelder kwam net een teenlengte tekort en schampte nu de bal met het hoofd. De bal verdween net over het doel van Tricht. Even later leek het verdiende loon te komen: een werkelijk schitterende één-twee tussen Sander Bergshoeff en André van der Veer bracht eerstgenoemde vrij voor de doelman. De aanname was goed en ook op de inzet was niets aan te merken. De bal verdween echter, tot ontzetting van alles en iedereen, op de lat.

De krachten vloeiden nu ook langzaam weg (Simon van Zante kwam nog voor PaulAben), Tricht scoorde nog een buitenspelgoal, de duisternis trad in, er viel nog een gele kaart (voor wie is mij echter nog steeds niet duidelijk, dat horen we later wel) en na een paar minuten blessuretijd maakte arbiter van Dijk een eind aan deze zeer onderhoudende en sportieve wedstrijd. De punten gingen dus sneaky mee naar Trichten de mannen bleven heftig teleurgesteld achter. Maar, zoals in de inleiding gezegd, mocht men zich kunnen vasthouden aan deze flow en de ballen “vallen” er nu wel een keer in, dan kan de toekomst toch nog met vertrouwen tegemoet worden gezien. Deze wedstrijd, zo direct na de winterpauze, geeft hiervoor meer perspectief dan hetgeen de laatste ontmoetingen voor de stop werd vertoond.

Wellicht dat volgende week het “engeltje” en keer aan onze zijde is, dan staat de lastige uitwedstrijd bij GVV ’63 in Gameren op het programma. Weer een rechtstreeks duel om de laatste plaatsen zo snel mogelijk te verlaten. Nu snel de teleurstelling vergeten en de goede dingen in gedachten houden. Tot volgende week in Gameren.