0 - 0

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

29 maart 2014 14:30

Elderson, N.

“Eén punt gewonnen of twee verloren”? Dat is uiteraard de hamvraag na de 0-0 van hedenmiddag tussen Hardinxveld en Everstein. Gezien het spelbeeld over negentig minuten kunnen de meesten van de talrijke (en gelukkig veel Everstein gekleurde) toeschouwers vrede hebben met deze draw. De thuisclub voetbalde (wanneer er tenminste gevoetbald werd in deze matige ontmoeting) wat gemakkelijker, maar op basis van de echte kansen verdienden ook de bezoekers minimaal het punt. Of het gewonnen punt (of de verloren twee punten) aan het eind invloed zullen hebben, we gaan het meemaken! In elk geval is geen van de concurrenten uitgelopen en is Everstein “ingelopen” op de directe concurrentie.

Opstelling Everstein:

Geoffrey van der Boor, Mark den Hertog, Peter Verwolf, Paul Aben, Dennis Heijkamp, Erik Bergshoeff, Geert Dokman, Sander Bergshoeff, André van der Veer, Jamal Ouassifen Roderick van Duinen

Wisselspelers: Nader MechichiGuillermo Ooft, Rick Fierens, Robert Schouten en Simon van Zante

Geblesseerd: Danny Stoffelen, Willem Moorelisse en Thimo Beunis

Geschorst: geen

Scheidsrechter: de heer N. Elderson uit Zaamslag

Grensrechter namens Everstein: Niels van ’t Veen

Hardinxveld en Everstein maakten er onder een zonnige hemel en een aangenaam temperatuurtje geen hoogstaand duel van. De belangen waren groot en ook het veld werkte niet echt mee om er een technische wedstrijd van te maken. Veel lange ballen dus en hopen op een goede afloop. Het eerste kansje was voor Everstein. Uit een hoekschop van Sander Bergshoeff kwam de bal voor de voeten van André van der Veer. De inzet miste de nodige snelheid en verdween naast het doel van Hardinxveld. Twee minuten later deden de gastheren iets terug. Na een aanval over de linkerkant werd de bal goed teruggelegd, maar Geoffrey van der Boor werd de situatie middels twee ingrepen meester. Dit leidde ook een korte fase in, waarin de thuisclub wat gemakkelijker voetbalde, zonder overigens voor direct gevaar te zorgen. In de tiende minuut was een voorwaarts er toch nog dicht bij. Hij rommelde zich door de defensie van Everstein en tilde de bal als het ware over het doel.

Net op het kwartier leek Everstein toch op voorsprong te komen. Aan de linkerzijde van het strafschopgebied kopten Roderick van Duinen en Geert Dokman elkaar de bal toe. De voorzet leek door Sander Bergshoeff te worden ingeschoten, maar een verdediger van de thuisclub was hem net voor. De bal verdween alsnog net naast de verkeerde kant van de paal. De aansluitende corner leverde niets op, de daaropvolgende ingooi bijna wel. Peter Verwolf gooide ver in en een verdediger van Hardinxveld trof bijna het eigen doel. In deze fase kregen de bezoekers maar liefst vijf hoekschoppen te nemen in korte tijd.

De beste mogelijkheid voor de thuisclub kwam na dik vijfentwintig minuten. De Everstein verdediging werd over links overlopen en de bal werd perfect teruggelegd. De wilde inzet verdween alsnog over het doel van Geoffrey van der Boor.

Daarna duurde het tot vijf minuten voor de rust alvorens Hardinxveld nogmaals gevaarlijk kon worden. De verdedigers van Everstein werden wel heel simpel uitgespeeld, maar de in stelling gebrachte spits wachtte veel te lang, bovendien verdween zijn inzet naast en over het doel. Net voor rust mocht Peter Verwolf nog een keer aanleggen uit een vrije trap, maar de bal verdween recht in de handen van de doelman.

Na de pauze keerde Geert Dokman niet terug, hij werd vervangen door Rick Fierens. De eerste mogelijkheid was wederom voor Everstein. Peter Verwolf mocht van ruim zestien meter een vrije trap nemen, maar de inzet verdween in de muur. Net voor het kwartier kreeg Hardinxveld de enige echte kans in de tweede helft. Aan de rechterflank werd een aanvaller door de verdediging van Everstein over het hoofd gezien. Zijn voorzet was op maat te noemen, de daaropvolgende kopbal (gelukkig voor Everstein) dramatisch. De bal verdween nog ruim over het doel.

Even later kwam Guillermo Ooft (terug van een blessure) in de ploeg voor ErikBergshoeff, waardoor Roderick van Duinen als linksback ging spelen. Kort daarna de eerste echte grote mogelijkheid voor Sander BergshoeffGuillermo Ooft leidde deze prachtige aanval in en daarna brachten Jamal Ouassif en André van der Veer de bal gezamenlijk voor de voeten van Sander. De inzet moest met het rechterbeen geschieden en de bal verdween over het doel van Hardinxveld.

Na bijna een half uur kwam de tweede grote mogelijkheid. Wederom stonden JamalOuassif en André van der Veer aan de basis. Jamal speelde André in de voeten, waarna laatstgenoemde bal controleerde en meegaf aan Sander Bergshoeff. Nu had de middenvelder eigenlijk wel moeten scoren, maar de inzet verdween jammerlijk voorlangs het doel.

Daarmee waren de grote kansen ten einde. Een vrije trap van Peter Verwolf verdween hoog over het Hardinxveld doel en even later probeerde Jamal Ouassif het vanaf de linkerflank over grote afstand. Hij probeerde de doelman van de thuisclub te verschalken in de korte hoek, maar de bal verdween naast het doel. Twee minuten voor tijd de laatste (betere) kans voor Everstein. Guillermo Ooft, die sterk inviel, verzond vanaf de rechterkant een lage voorzet, welke voor de voeten kwam van Paul Aben. Die probeerde het met een inzet van achter het standbeen, maar het leder verdween voorlangs het doel.

Na een paar minuten blessuretijd maakte de prima leidende arbiter Elderson een eind aan dit duel. Het was niet allemaal even mooi, maar wel spannend.

Nogmaals: gezien de kansen had er wellicht nog iets meer ingezeten, over de hele wedstrijd genomen zullen we het moeten doen met 0-0. Wellicht kan het puntje in de toekomst nog goed van pas komen!

De mannen komen nu in de beslissende fase van de competitie, zaterdag te beginnen, thuis tegen SV Capelle. De doelstellingen moge duidelijk zijn. De aansluiting is bereikt en nu geldt elke week: erop en erover! Dat moet toch voldoende motivatie geven aan de gehele groep. En die blijft in tact, want ook vanmiddag geen kaarten en (zo het zich liet aanzien) grote blessures en/of andere mankementen. We wensen de ploeg veel succes in de voorbereiding op de beslissende fase van de competitie. Tot volgende week!