Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

15 maart 2014 15:00

Scheidsrechter

Wijk, D. van

Everstein en SVW hebben vanmiddag ervaren welk een rare sprongen het zogenaamde “degradatiespook” kan maken. Everstein koesterde een tijdlang een krappe voorsprong en waande zich rijk. Vier minuten voor tijd maakte de euforie plaats voor doodse stilte, toen SVW volkomen uit het niets op 1-1 kwam. Ineens diende het befaamde spook zich weer nadrukkelijk aan. Maar gelukkig voor Everstein was Jamal Ouassif het minst onder de indruk: drie minuten later liet de jonge aanvaller vanaf de rechterflank (aan de zijlijn) een schot van grote schoonheid van zijn voet vertrekken. Over de grabbelende handen van de doelman van de “streepjes” verdween het leder in de verste kruising. Deze winnende treffer zorgde voor de aansluiting met de staartgroep, terwijl SVW alle zeilen bij moet gaan zetten om ook niet in die vervelende zone terecht te komen!

Opstelling Everstein:

Geoffrey van der Boor, Mark den Hertog, Peter Verwolf, Dennis Heijkamp, ErikBergshoeff, Sander Bergshoeff, Rick Fierens, Roderick van Duinen, André van der Veer,Jamal Ouassif en Robbie de Roos

Wisselspelers: Danny Stoffelen, Robert Schouten, Simon van Zante en Nader Mechichi

Geschorst: Geert Dokman en Paul Aben

Geblesseerd: Willem Moorelisse, Thimo Beunis en Guillermo Ooft

Scheidsrechter: de heer D. van Wijk uit Hendrik Ido Ambacht

Grensrechter namens Everstein: Harold Temminck

De belangen waren levensgroot voorafgaande aan de ontmoeting tussen Everstein en SVW. De thuisclub moest sowieso winnen om aansluiting te krijgen met de staartploegen en de bezoekers wilden de vier punten voorsprong, welke men had bij aanvang van dit duel, behouden om wat ruimer te kunnen ademen. Deze druk was ook gedurende vrijwel het gehele duel merkbaar, waardoor het zeker niet hoogstaand werd, maar wel spannend.

In tegenstelling tot wat voorgaande wedstrijden, kwam Everstein nu wel goed uit de startblokken. André van der Veer bediende al in de eerste minuut Jamal Ouassif, maar diens schuiver(tje) kon de SVW doelman niet in de problemen brengen. Drie minuten later nog zo’n scenario, nu raakte Ouassif de bal beter en kon de doelman de bal nog maar net tot corner verwerken.

Pas na tien minuten de eerste mogelijkheid voor de gasten. Vanuit een hoekschop mocht vrij worden ingekopt, maar omdat de afstand tot het doel nog groot was, kon Geoffreyvan der Boor (vanmiddag spelend tegen zijn oude club) de bal gemakkelijk stoppen. Daarna moest het publiek tot de vijfentwintigste minuut wachten, alvorens de gasten weer voor gevaar konden zorgen. De bal werd vanaf de rechterflank in één keer op de pantoffel genomen en doelman van der Boor moest in twee keer en met behulp van Mark den Hertog redding brengen, dit liep maar net goed af. De daaropvolgende tien minuten gebeurde er niet veel voor beide doelen, tot de dertigste minuut. Peter Verwolf mocht vanaf de linkerzijde van het veld een vrije trap nemen. De bal dwarrelde over iedereen heen, behalve over het hoofd van André van der Veer. Diens kopbal (en tevens zijn 148e doelpunt in Everstein 1!) belandde in het dak van het doel: 1-0.

Tien minuten later nog een mogelijkheid voor Jamal Ouassif. Helaas had hij net even teveel tijd nodig, waardoor de bal nu kon worden geblokt. Een minuut later claimde de thuisclub en strafschop in verband met vermeend hands. De afvallende bal werd door Roderick van Duinen maar net naast het doel geschoten. Op slag van rust nog een mogelijkheid voor de bezoekers. Een geplaatst schot verdween maar net langs de verkeerde kant van de paal, althans voor SVW.

Na de pauze kwam het eerste gevaar weer van SVW. Een schot(je) verdween echter recht in de handen van Geoffrey van der Boor. Everstein antwoordde echter direct. Een inzet van Sander Bergshoeff met zijn zwakkere rechterbeen werd bijna in eigen doel gewerkt door een SVW verdediger. Het liep nu af met een corner die niets opleverde

Na twintig minuten ontsnapte een SVW voorwaarts aan de aandacht, zijn vliegende schot verdween niet ver naast het doel van Everstein. Met het ingaan van het laatste kwartier werd Robbie de Roos vervangen door Simon van Zante. Even later leek André van der Veer de strijd te beslissen, maar zijn inzet in de korte hoek werd knap gepareerd door de doelman. Even later kwam Nader Mechichi dezelfde André van der Veer vervangen.

Het was de inleiding tot een hectisch laatste stuk van Everstein tegen SVW. Met nog drie minuten te gaan kregen de bezoekers een ingooi vanaf links. De bal belandde bij de eerste paal bij een geheel vrijstaande speler. Die nam de bal nog op de borst aan en mocht daarna aanleggen voor een schot in het dak van het doel: 1-1 en donkere wolken pakten zich samen boven Lekkinello.

Maar, zoals gezegd, we hadden buiten Jamal Ouassif gerekend. Ik heb zelden zo’n intense beleving van een doelpunt van Everstein gezien. Vooropgesteld, zoals ik in de inleiding al vermeldde, de schoonheid van het doelpunt, maar ook de ontlading, samen met zijn vader en de supporters, was fantastisch om mee te maken. Deze treffer zorgde ervoor dat Everstein met negentien punten GVV ’63 is gepasseerd op de ranglijst.Altena en GDC zijn met twintig punten het volgende doelwit van de mannen.

In de blessuretijd verdween een inzet van SVW nog voorlangs het doel en incasseerde Rick Fierens een (domme) gele kaart. Smetje is nu dat hij volgende week automatisch geschorst zal zijn voor de confrontatie bij Roda Boys BommelerwaardNa ruim vijf minuten extra tijd maakte de prima leidende arbiter van Wijk een eind aan deze strijd en was de thuisclub de gelukkigste van de twee. De volle driepunter was binnen.

Na afloop werd aanvoerder André van der Veer kort toegesproken door voorzitter Ron van Zal en gefeliciteerd met zijn 148e doelpunt in Everstein 1. Een speciaal gemaakt shirt werd hem, onder luid applaus, overhandigd door secretaris Dianne Kers. Binnen afzienbare tijd zullen we met André eens terugkijken over de afgelopen 148 doelpunten.

Eerst weer even genieten van deze driepunter en op naar de strijd in Aalst, volgende week. Weer een nieuwe finale, nog zeven te gaan. Tot bij Roda Boys Bommelerwaard!