Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

22 maart 2014 14:30

Scheidsrechter

Molenaar, J.

Everstein liet titelkandidaat Roda Boys Bommelerwaard (vanaf nu Roda Boys) vijfenzeventig minuten zweten. Sterker nog, als de mannen in deze fase voor hadden gestaan, was hierop weinig af te dingen geweest. Uiteindelijk braken de wissels binnen het team van Everstein en de individuele klasse binnen de ploeg van Roda Boys de beslissing. Daar waar het er lang op leek dat Everstein voor een verrassing kon zorgen, werd het uiteindelijk nog een 4-2 nederlaag. Maar als de mannen de eerste vijfenzeventig minuten in herinnering houden, dan is er voldoende perspectief voor de volgende wedstrijden.

Opstelling Everstein:

Geoffrey van der Boor, Mark den Hertog, Paul Aben, Dennis Heijkamp, Peter Verwolf, Erik Bergshoeff, Sander Bergshoeff, Geert Dokman, Roderick van Duinen, André van der Veer en Jamal Ouassif

Wisselspelers: Jort Binnenveld, Robbie de Roos, Simon van Zante en Nader Mechichi

Geschorst: Rick Fierens

Geblesseerd: Guillermo Ooft, Willem Moorelisse en Thimo Beunis

Scheidsrechter: de heer J. Molenaar

Grensrechter namens Everstein: Harold Temminck

Everstein verkocht haar huid duur, vanmiddag in Aalst. Uiteraard was de thuisclub favoriet, maar wat de mannen lieten zien, zorgde zelfs bij de aanhang van Roda Boys voor de nodige twijfel. Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Molenaar zette de ploeg van Dennis van der Steen druk en daar wist Roda Boys geen raad mee. Omdat er bij de gastheren visueel wat gemak  van het veldspel uitstraalde konden de bezoekers voor de nodige onrust zorgen. Ook verdedigend was men fel en werd er geen meter ruimte weggegeven. Hierdoor kon ook de gevaarlijke voorhoede van Roda Boys (nog) niet in actie komen.

Na een rustig eerste kwartier zorgde een enorme fout in de defensie van Roda Boys voor de Everstein voorsprong. Een verdediger en de keeper liepen elkaar ondersteboven en aanvoerder André van der Veer liet zich dit buitenkansje niet ontnemen: 0-1. Twee minuten later stond dezelfde van der Veer aan de basis van een schietkans voor Roderick van Duinen. De harde inzet vloog maar net over het vijandelijke doel. Weer een minuut later wederom een goede mogelijkheid. Een mooie aanval over rechts, waarbij Jamal Ouassif, Roderick van Duinen en Sander Bergshoeff waren betrokken, bracht de bal bij André van der Veer. Zijn schuiver verdween naast het doel (ook omdat Sander Bergshoeff over de bal heen sprong en het leder dus niet van richting veranderde).

Halfweg het eerste bedrijf kon André van der Veer net niet bij een mooi steekpassjevanuit het middenveld, alvorens Roda Boys uit het niets op 1-1 kwam. Een onschuldige vrije trap leek een gemakkelijke prooi te worden voor Geoffrey van der Boor, maar de doelman moest toch een rebound toestaan. Deze werd gemakkelijk tegen de touwen gelopen: 1-1.

Maar Everstein liet het er niet bij zitten en pakte de draad op, waar men gebleven was. Net na het half uur weer een mooie aanval over rechts, waarna het schot van JamalOuassif net over het doel verdween. Even later dook zelfs “linkspoot” Geert Dokman aan de rechterflank op, zijn voorzet werd net voor het hoofd van André van der Veer weggekopt door een Roda verdediger. De laatste vijf minuten van de eerste helft liet de thuisclub zich wat nadrukkelijker gelden. Eerst leverde een aanval over links niet het benodigde succes op, even later konden de verdedigers van Everstein met kunst en vliegwerk een achterstand voorkomen. Sneu was het dan ook dat de voorsprong voorRoda Boys toch kwam: een corner vanaf de rechterzijde werd snoeihard ingekopt,Geoffrey van der Boor was kansloos: 2-1.

Na de pauze een ongewijzigd Everstein, dat ook nog windvoordeel kreeg. De thuisclub had zelfs routinier JP Becht teruggehaald naar de verdediging om de nodige rust te brengen. De eerste mogelijkheid was voor Sander Bergshoeff, die teveel tijd nodig had, de eerste echte kans voor Roda Boys. Balverlies leidde een snelle tegenstoot in, waarna de bal via de buitenkant van de paal naast het doel verdween.

Maar de volgende echte grote kans was voor Everstein. André van der Veer lanceerdeJamal Ouassif, die alleen op het doel van Roda Boys af mocht gaan. De (gehaaste) inzet verdween helaas over en naast het doel. Maar Everstein bleef het maar proberen. Een afgeslagen aanval van Everstein bracht de bal voor de voeten van Geert Dokman. De schuiver was zuiver, maar de doelman kon met de vingertoppen de bal tot corner verwerken. En die corner was goud waard. Paul Aben kopte de bal, uit de door JamalOuassif getrapte hoekschop, onberispelijk in het doel: 2-2.

Tot dit moment keken de meeste toeschouwers wat ongelovig naar dit duel: was dit nu een kandidaat koploper tegen de voorlaatste op de ranglijst? Helaas voor Everstein kwam daar toch nog verandering in. Na twintig minuten kwam de eerste waarschuwing. Balverlies aan de linkerkant bracht de bal laag voor de goal, maar gelukkig verdween de bal net over de lat. Voorafgaande aan deze actie liep Erik Bergshoeff tegen geel op. Dat was ook zijn laatste actie, hij werd vervangen door Robbie de Roos, waardoor Roderick van Duinen naar de linksbackpositie verhuisde.

Maar ook in deze fase creëerden de bezoekers nog mogelijkheden. De lage voorzet vanJamal Ouassif werd net gepakt door de doelman van Roda Boys en een vrije trap van Peter Verwolf belandde in de muur. Daarna werd Jamal Ouassif vervangen door NaderMechichi, die op het middenveld ging spelen. Hierna sloeg het noodlot alsnog toe. De (soms) ongrijpbare linkerspits van Roda Boys besliste het duel eigenhandig. Eerst belandde de bal, die nog van richting werd veranderd, in de korte hoek (3-2) een paar minuten voor tijd trof zijn harde schuiver hetzelfde lot: 4-2. Tussendoor kopte André van der Veer uit een hoekschop van Sander Bergshoeff nog in het zijnet en werd Geert Dokman nog vervangen door Simon van Zante. De beste kans om nog iets terug te doen was voor invaller Robbie de Roos. Hij mocht over recht alleen op het doel van Roda Boys af, maar zijn gehaaste inzet verdween naast het doel.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Molenaar (niets over te schrijven, dus een prima leiding vanmiddag) even het gevoel van teleurstelling en het hinken op twee gedachten. Mannen, neem vijfenzeventig minuten van dit duel mee voor de toekomst en trek dit als belangrijkste conclusie uit deze wedstrijd. (Vrijwel) zonder kaarten en blessures deze prestatie tegen dit Roda Boys is prima te noemen. De nederlaag is uiteraard zuur, maar deze tegenstander beschikt nu eenmaal over deze klasse. De opmerking van de grensrechter van Roda Boys “jullie hebben de kansen veelvuldig gekregen, maar niet benut”, geeft aan dat de gastheren lang hebben moeten zweten. En dat is weer aan jullie collectieve optreden te danken.

Op naar volgende week: inhalen bij Hardinxveld, weer een nieuwe finale! Tot dan!