85'

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

5 april 2014 15:00

Klerks, M.H.A.M.

“Mindere wedstrijden komen altijd op het verkeerde moment”! Zo zou je ontmoeting tussen Everstein en Capelle vanmiddag wel kunnen noemen. Een wat concretere uitleg is wellicht nodig: ten opzichte van de laatste drie wedstrijden van Everstein brachten de mannen juist uitgerekend vandaag, tijdens deze super belangrijke confrontatie, te weinig. Een (te) groot aantal spelers haalde niet het gebruikelijke niveau en dat kun je in de huidige positie (en de tweede klasse F) net niet gebruiken. Dat was ook jammer, want het eerste half uur speelde de thuisclub prima. Men creëerde dotten van kansen, maar men scoorde niet en dat was in deze fase zonde. Op het half uur kwam er de klad in en kregen de bezoekers ook (minmaal twee) uitgelezen mogelijkheden om te scoren. De rust kwam zodoende met de brilstand en in het tweede bedrijf werd de wedstrijd er niet beter op. Capelle hoefde niet zo nodig en Everstein brak hetgeen ik bovenstaand heb omschreven op. Na de achterstand zag het er even heel somber uit, maar een benutte strafschop bracht toch nog een punt over de brug. Eigenlijk en helaas: te weinig

Opstelling Everstein:
Geoffrey van der Boor, Mark den Hertog, Peter Verwolf, Paul Aben, Dennis Heijkamp, Roderick van Duinen, Geert Dokman, Sander Bergshoeff, Guillermo Ooft, André van der Veer en Jamal Ouassif

Wisselspelers: Nader Mechichi, Simon van Zante, Rick Fierens, Erik Bergshoeff en Niels Kraaijkamp

Geblesseerd: Thimo Beunis en Willem Moorelisse

Geschorst: geen

Scheidsrechter: de heer M.H.A.M. Klerks

Grensrechter namens Everstein: Harold Temminck

De opdracht van Everstein was vandaag eigenlijk simpel: winnen van Capelle en in punten gelijk komen met de gasten. En dat hadden de mannen prima begrepen. Capelle kwam er het eerste half uur niet aan te pas en de thuisclub vergat maar één ding: scoren. Na acht minuten mocht Peter Verwolf ingooien en een speler van Capelle raakte de bal zo ongelukkig dat het leden boven op de lat viel. Om nog onbekende redenen gaf de arbiter een doeltrap. Een minuut later had Everstein op voorsprong moeten komen. Via een verdediger van Capelle kwam de bal voor de voeten van Jamal Ouassif. De inzet was niet overtuigend genoeg en nu verdween de bal, via de vingertoppen van de doelman van Capelle, net naast het doel. Net op het kwartier bracht Jamal Ouassif, met een bekeken balletje tussendoor, Geert Dokman alleen voor de doelman. Ook diens inzet werd nog net door de doelman tot corner verwerkt. Een minuut later versnelde Jamal Ouassif over links, maar zijn voorzet passeerde alles en iedereen.

Maar Everstein speelde in dit deel van de wedstrijd prima en het wachten was op de voorsprong. Maar die kwam niet, ook niet na een prachtige actie van Guillermo Ooft. Hij vertrok vanaf de linkerkant en sneed naar binnen. Zijn steepass was op maat voor Jamal Ouassif. Diens eerste inzet werd nog gestopt door de doelman, maar de tweede kon er alsnog in. Nu mikte de aanvaller te hoog en verdween de bal over het doel.

Net voor het half uur ontving Dennis Heijkamp geel en kreeg Capelle een vrije trap te nemen van zo’n vijfentwintig meter. De bal werd nog wel van richting veranderd, maar doelman Geoffrey van der Boor kwam niet in de problemen. En hier kantelde de wedstrijd voor een flink deel in het voordeel van Capelle. Een scherpe voorzet vanaf de rechterkant werd maar net naast gekopt en twee minuten later konden de verdedigers van Everstein de bal niet weg werken, maar gelukkig werd buitenspel geconstateerd. In de tegenaanval brachten Sander Bergshoeff en André van der Veer collega Jamal Ouassif nogmaals alleen voor de keeper. Ook nu bleef de sluitpost de situatie meester. De laatste vijf minuten van de eerste helft waren voor Capelle. Eerst werd een kluts bal tot corner verwerkt en even later snelde men over de rechtervleugel op. De voorzet was op maat, maar de inzet werd weggewerkt door de “toevallig” voorbij komende doelman Geoffrey van der Boor. Tot het rustsignaal kopten de gasten nog een keer net naast en ook de laatste inzet van de eerste helft verdween maar net langs de (voor Everstein) goede kant van de paal. Ruststand 0-0, had ook 3-3 kunnen zijn!

Over de tweede helft valt heel wat minder te vertellen. Het eerst opwindende feit kwam na bijna tien minuten voetbal. Peter Verwolf raakte de bal verkeerd en Geoffrey van der Boor raapt het leder op. Tot ieders verbazing beoordeelde arbiter Klerks dit als terugspeelbal. De inzet van tien meter werd door Dennis Heijkamp van de lijn gehaald. Even later werd Geert Dokman vervangen door Rick Fierens. En het spel werd er niet beter op. Capelle hoefde niet zo nodig en Everstein kon in deze fase ook geen vuist maken. Na dik twintig minuten kwam Nader Mechichi voor Mark den Hertog. Even later nog een kansje voor Sander Bergshoeff, na een voorzet van Guillermo Ooft. De bal kon tot corner worden verwerkt. Nadat Jamal Ouassif nog over het doel had gekopt werd de Everstein verdediging over links overlopen. De bal werd keurig terug gelegd, maar de inzet verdween op de lat. De wegspringende bal werd alsnog voor gebracht en daarna onberispelijk ingekopt: 0-1 op een wel heel vervelend moment.

Everstein moest komen en trainer Dennis van der Steen wisselde Dennis Heijkamp in voor een extra aanvaller, Simon van Zante. In dezelfde minuut incasseerde Roderick van Duinen geel en is hij volgende week geschorst. Met (heel) veel lange inworpen van Peter Verwolf en opportunisme probeerden de mannen het tij nog te doen keren. En daar moest de hulp van de verdediging van Capelle aan te pas komen. Guillermo Ooft kapte in het strafschopgebied naar binnen en werd aangetikt. Scheidsrechter Klerks aarzelde niet en gaf de penalty. André van der Veer passeerde de Capelle doelman nipt: 1-1

In de jacht om alsnog drie punten bij te schrijven kwam Everstein niet verder dan een kopbal van Simon van Zante, welke van de lijn werd gehaald door een Capelle verdediger. Na het laatste fluitsignaal uiteraard gemengde gevoelens.

Door de resultaten van de directe concurrenten en het feit dat de mannen Capelle vanmiddag niet konden achterhalen, wordt de situatie er niet gemakkelijker op. Er moet nog een klein wondertje gebeuren om ook de nacompetitie nog te ontlopen, maar alles blijft mogelijk. Volgende week wacht een nieuwe krachtmeting bij WNC in Waardenburg, de ploeg in vorm. Maar ook de ploeg, waarvan Everstein thuis met ruim verschil wist te winnen. En WNC strijd voor de laatste kansen om de top nog te achterhalen. Dan zal er ook ruimte voor Everstein ontstaan, dus wie weet? Zeker is wel dat iedereen dan weer het benodigde niveau dient te halen. Hoe dan ook, het blijft een moeilijke opgaaf. Maar in dit soort wedstrijden kun je vrij spelen en dan is er weer van alles mogelijk. Kom op mannen, we geven de moed zeker nog niet op! Tot volgende week!