Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

6 mei 2014 20:00

Scheidsrechter

Rijt, L.A.A. van de

De meest indrukwekkende minuten van het degradatieduel tussen Everstein en Altena vonden eigenlijk al plaats voordat de bal aan het rollen was gebracht. Het eerbetoon aan de zaterdag j.l. overleden jeugdspeler Edo van Putten (de opkomst van beide elftallen met rouwbanden, vergezeld door de B junioren van Everstein – elftal waarin Edo speelde - , het luide applaus, de indrukwekkende minuut stilte en wederom het applaus) zorgde voor kippenvel bij de talrijke aanwezigen.

De tweeëntwintig (zeg maar gerust drieëntwintig, ook de arbiter had zeker niet zijn dag – overigens voor beide teams -) acteurs konden dit in het vervolg niet meer benaderen. In een ronduit slechte wedstrijd (een echte strijd uit de kelder van de tweede klasse) sloten de beide teams af met een 3-3 eindstand. Beiden schoten daar niet echt veel mee op en het zal er nu zaterdag a.s. op aankomen. Everstein gaat op bezoek bij Rijswijkse Boys en Altena ontvangt thuis Tricht. Bovendien kunnen ook GVV ’63 en SVW zich nog in de strijd mengen. Dan pas zullen we weten wie er nacompetitie gaat spelen en wie er rechtstreeks degraderen naar de derde klasse.

Opstelling Everstein:

Geoffrey van der Boor, Rick Fierens, Peter Verwolf, Paul Aben, Dennis Heijkamp, Geert Dokman, Sander Bergshoeff, Jamal Ouassif, André van der Veer, Roderick van Duinen en Guillermo Ooft

Wisselspelers: Jort Binnenveld, Simon van Zante, Nader Mechichi, Danny Stoffelen, Erik Bergshoeff en Niels Kraaijkamp

Geblesseerd: Thimo Beunis, Willem Moorelisse en Mark den Hertog

Geschorst: geen

Scheidsrechter: de heer L.  van der Rijt uit ’s Hertogenbosch

Grensrechter namens Everstein: Niels van ’t Veen

Het was al snel duidelijk dat beide ploegen de beste bedoelingen hadden, maar moeite hadden om de spelpatronen op de mat te leggen. Het werd zodoende een wedstrijd van hard werken, veel overtredingen en (zo af en toe) wat verhitte discussies met elkaar en de scheidsrechter. Dat maakt het spel meestal niet beter, ook vanavond niet in Everdingen. De bezoekers kwamen wat beter uit de startblokken, zonder gevaarlijk te worden en de eerste klap kwam dan ook van de thuisclub. De mee opgekomen centrale verdediger Peter Verwolf ontving de bal na een prima combinatie tussen Jamal Ouassif en André van der Veer en schoot het leder onberispelijk binnen: 1-0 en een mooie opsteker.

Ruim vijf minuten later trokken de bezoekers de stand alweer gelijk. Een schot van zo’n vijfendertig meter werd door doelman Geoffrey van der Boor niet afdoende verwerkt en de rebound werd resoluut onder hem door geschoten: 1-1 en weer terug bij af.

Maar het doelpuntenfestijn was nu goed op gang. Nadat de gasten nog wat speldenprikjes hadden uitgedeeld, veelal onder aanvoering van de prima spelende ex Eversteiner Richard de Laat, kwam de thuisclub wederom aan de leiding. Jamal Ouassif drong weer dreigend het strafschopgebied binnen, werd aangetikt, maar de bal kwam precies voor de voeten van aanvoerder André van der Veer. Diens inzet verdween in de lange hoek: 2-1 en een nieuwe voorsprong.

Na een dik half uur moest Guillermo Ooft met een blessure het veld verlaten, hij werd vervangen door Nader Mechichi. Altena gooide er nog een schepje bovenop en het venijn zat het in de staart van de eerste helft. Nadat Jamal Ouassif geel had opgelopen kreeg hij even later een prima mogelijkheid om, samen met André van der Veer en Sander Bergshoeff, de voorsprong uit te bouwen. De bal, welke van zijn voet verdween, was echter voor iedereen onbegrijpelijk, weg kans. De gevolgen waren groot, want dik in de blessuretijd kreeg Altena nog een vrije schop te nemen van zo’n vijfentwintig meter. De bal verdween in het uiterste hoekje, laag over de grond: 2-2 en een flinke domper. Direct daarna floot de heer van der Rijt voor rust.

Na de pauze werd het er niet veel beter op. Altena bleef zich vastbijten in dit duel, hartstochtelijk gesteund door de aanhang en Everstein kreeg het moeilijk. Eerst voorkwam Roderick van Duinen met een schitterend blok de voorsprong voor de bezoekers, maar in de negende minuut was het wel raak. Een voorzet van de rechter flank werd feilloos ingekopt: 2-3 en werk aan de winkel voor de gastheren.

Net voor het kwartier twee keer een hoofdrol voor de mee opgekomen verdediger Dennis Heijkamp, maar in beide gevallen stond het vizier niet op scherp. Everstein zocht de laatste krachten en probeerde de bakens nog te verzetten. Niet met mooi voetbal, maar op inzet en kracht. De eerste mogelijkheid was voor Jamal Ouassif, die de bal wel goed controleerde maar over schoot. Even later moest ook Geert Dokman geblesseerd het veld verlaten, hij werd vervangen door Jort Binnenveld.

Even later volgde de cruciale fase in deze wedstrijd, waarbij Altena verzuimde de genadeklap uit te delen en Everstein (even later) aan een punt hielp. Tot drie (!) keer toe mochten de aanvallers van de bezoekers de trekker overhalen, ook de derde mogelijkheid werd naast geschoten. Dure missers, want twee minuten later deponeerde een verdediger van Altena een onschuldige voorzet van Everstein over zijn doelman in eigen doel: 3-3.

Net op het half uur leek de voorsprong voor Everstein er alsnog te komen, maar de kopbal van Jort Binnenveld verdween via de vingertoppen van de Altena doelman en de lat over het doel en zo werd het slechts een corner.

Paul Aben en Jort Binnenveld pakten nog geel, maar de meeste krachten waren verspeeld, bij beide ploegen. Na bijna vijf minuten extra tijd maakte scheidsrechter van der Rijt een einde aan deze wedstrijd.

Everstein en Altena zijn weer terug bij af. Bieden zijn nog niet van GVV ’63 en SVW af en het zal dus zaterdag a.s. spannen vanaf half drie. Uiteraard zullen we u hiervan weer verslag doen, tot dan!