88'

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

10 mei 2014 14:30

Daems, G.G.A.

Wat we vooraf niet gehoopt hadden kwam toch uit: de uitwedstrijd tegen Rijswijkse Boys (de laatste confrontatie van het seizoen) werd tevens het laatste optreden van Everstein in de tweede klasse F. Door de 4-2 nederlaag en de resultaten op de andere velden viel tenslotte het doek voor Everstein en Altena, terwijl GVV ’63 en SVW deel gaan nemen aan de nacompetitie om het vege lijf nog te redden. Een uur lang leek er voor de mannen van Everstein niets aan de hand: de 0-1 voorsprong bij de rust leek in het begin van het tweede bedrijf te worden uitgebouwd, maar de uitstekende doelman van de thuisclub liet dit niet toe. Toen, tot overmaat van ramp, de gastheren (die hun laatste wedstrijd speelden als Rijswijkse Boys) de bevlogenheid kregen om dit duel dan ook beslist te willen winnen, was het snel gedaan met de koopman. Binnen een mum van tijd werd de trekker vier keer overgehaald, terwijl Everstein, voor de statistiek, zeven minuten voor tijd nog een tegentreffer liet noteren. Te weinig dus, maar gezien het laatste half uur was er weinig op af te dingen.

Opstelling Everstein:

Geoffrey van der Boor, Mark den Hertog, Peter Verwolf, Rick Fierens, Erik Bergshoeff, Sander Bergshoeff, Geert Dokman, Nader Mechichi, Jamal Ouassif, André van der Veeren Jort Binneveld

Wisselspelers: Wessel Bergshoeff, Robbie de Roos, Niels Kraaijkamp en Danny Stoffelen

Geschorst: Paul Aben

Geblesseerd: Willem Moorelisse, Thimo Beunis en Guillermo Ooft

Afwezig: Roderick van Duinen, Dennis Heijkamp en Simon van Zante

Scheidsrechter: de heer G.G.A. Daems

Grensrechter namens Everstein: Niels van ’t Veen

Veel sfeer- en vuurwerk, voorafgaande aan de wedstrijd tussen Rijswijkse Boys en Everstein. De thuisclub speelde de allerlaatste wedstrijd in de oranje kleuren en riep ook de aanhang op in het oranje te verschijnen. Alleen het weer (herhaaldelijk vielen de druppels uit de lucht) werkte niet echt mee, maar dat mocht de pret niet drukken.

Ook niet voor Everstein, dat prima begon aan dit duel om lijfsbehoud. Verdedigend kwam men nauwelijks in de problemen en de aanvallen zorgden telkens voor dreiging voor het doel van de thuisclub. Na dik tien minuten kwam de eerste mogelijkheid. Jamal Ouassif plaatste zijn actie over de rechterflank en de voorzet kwam bij Geert Dokman voor het “verkeerde (rechtse)” been. De inzet was dan ook niet krachtig genoeg om succes af te dwingen. Maar vier minuten later was de gewenste voorsprong daar: na een lange en mooie combinatie werd Jamal Ouassif wederom aangespeeld over rechts. De voorzet volgde direct en werd prachtig door André van der Veer langs de doelman van de thuisclub gekopt: 0-1

En Everstein verzaakte niet, men bleef, waar mogelijk, de aanval zoeken. Ruim halfweg de eerste helft probeerde Peter Verwolf het met een vrije trap van dertig meter, maar de harde inzet verdween over het doel. Weer vijf minuten later de volgende gelegenheid, ook nu weer voorbereid door Jamal Ouassif. Na de actie volgde de voorzet, welke door Geert Dokman meer werd geschampt dan gekopt. Nu kon een verdediger de bal nog tot hoekschop verwerken, welke niet opleverde.

De drieëndertigste minuut was een hele belangrijke. Mark den Hertog begin een forse overtreding en werd openlijk nagetrapt door zijn opponent van Rijswijkse Boys. Arbiter Daems, die zeker zijn dag niet had, signaleerde het geval wel, want hij gaf beiden een gele kaart, waar rood voor de thuisclub op zijn plaats had geweest. De rest van het eerste bedrijf kabbelde de strijd wat voort, werd het soms feller en dreigde Everstein mee te gaan in het opportunisme van de thuisclub. Maar de voorsprong bij rust was er. Bovendien leerden de standen op de andere velden dat het op deze wijze goed zat.

Na de pauze was er aanvankelijk niets aan de hand voor Everstein. Het kreeg ook goede mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen. Al na twee minuten mocht Jamal Ouassif (met twee medespelers op lijn) ontsnappen over rechts. Wat tegen GDC thuis de winnende treffer opleverde, lukte nu (bij deze prima keeper) niet: de inzet in de korte hoek werd nog net met de voet gekeerd.

Pas na drieënvijftig minuten een speldenprik van de thuisclub. Geoffrey van der Boor bleef de situatie echter meester en redde ten koste van een hoekschop. Twee minuten later weer een goede kans voor de bezoekers, maar ook nu bleef de doelman, tot twee keer toe, de situatie meester. En omdat de goal niet viel bleef de marge maar gering.

Net op het kwartier kwam hiervoor de rekening op gang. De verdediging van Everstein werd over rechts heel gemakkelijk uitgespeeld en de inzet verdween onder de bips van doelman Geoffrey van der Boor in het doel: 1-1

Een paar minuten later had een hard schot van Geert Dokman beter lot verdiend, de bal verdween net aan de verkeerde kant van de paal. Robbie de Roos kwam nu voor Nader Mechichi en Jamal Ouassif kreeg geel van arbiter Daems voor opmerkingen op de leiding. Ruim een kwartier voor tijd draaide dezelfde speler nog een keer naar binnen vanaf de linkerkant, maar ook zijn inzet verdween net naast het doel.

Het laatste kwartier leidde de ondergang en degradatie van Everstein in. De gastheren schakelden fysiek nog een tandje bij en een aantal spelers van Everstein gaven “niet meer thuis”. En omdat Rijswijkse Boys er op gebrand was om deze wedstrijd te winnen was het snel gebeurd. Eerst “stapte” Everstein te laat, waardoor een aanvaller van de thuisclub alleen op Geoffrey van der Boor af kon gaan. Hij omspeelde hem half, maar trof wel doel: 2-1 en (letterlijk en figuurlijk) donkere wolken in Rijswijk. Peter Verwolf incasseerde geel en Wessel Bergshoeff kwam voor Mark den Hertog (waardoor er tijdelijk drie gebroeders Bergshoeff in het veld stonden!). Tien minuten voor tijd capituleerde Everstein definitief: een aanval over links bracht de bal laag voor en het leder hoefde alleen nog maar te worden ingelopen: 3-1 en gelopen koers. Een minuut later werd nog meer zout gestrooid in de wonden van de mannen: een voorzetje van links leek gemakkelijk te worden gepakt door Geoffrey van der Boor. Een voorwaarts van de thuisclub dacht hier anders over: 4-1.

De tweede goal van Everstein, een van richting veranderde inzet van Sander Bergshoeff (of Jort Binneveld, ik blijf het antwoord schuldig), over de doelman van Rijswijkse Boys, wijzigde niets meer aan het uiteindelijke resultaat. Door de 2-0 zege van GVV ’63 tegen GDC nestelden de mannen uit Gameren zich boven Everstein en Altena (dat thuis ook met 0-3 verloor van Tricht), waardoor deze twee team rechtstreeks degraderen naar de derde klasse. Zuur en spijtig, maar het is niet anders! De beker is tot de laatste slok leeg gegaan, met dit resultaat als gevolg.

Scheidend trainer Dennis van der Steen en de spelers, die stoppen en/of vertrekken, hadden het wellicht graag anders gezien, wij ook! Maar de degradatie kwam niet tot stand door de wedstrijd van hedenmiddag. Over zesentwintig gespeelde wedstrijden werden er te weinig punten behaald om te overleven, zo simpel is het. Devies: de zaken nog eens goed op een rijtje zetten, de hoofden “leeg laten lopen” en zo snel mogelijk, met frisse moed op naar het seizoen 2014-2015. Er ligt voor de nieuwe groep onder leiding van Ton Delfgou een leuke uitdaging klaar: terugkeer naar de tweede klasse!