... (kopbal)

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

6 september 2014 14:30

Rijt, L.A.A. van de

De mannen van Everstein zijn het seizoen 2014-2015 begonnen met een keurige 2-1 overwinning op Ameide. Op deze zege is weinig af te dingen. Zowel in de eerste als in de tweede helft was de thuisclub de bovenliggende partij. Omdat de ploeg na de verworven 2-0 voorsprong verzuimde de deur in het slot te gooien, werd het na de late aansluitingstreffer van de gasten nog onnodig spannend. Everstein tegen Ameide werd voor het talrijk opgekomen publiek geen hoogstaande, maar wel uitermate onderhoudende wedstrijd. Er gebeurde van alles, het was niet allemaal even fraai, maar vanuit Everstein perspectief biedt het zeker mogelijkheden voor de toekomst.

Opstelling Everstein:

Regilio van Renswoude, Arjan Cornelisse, Peter Verwolf, Paul Aben, Erik Bergshoeff, Rick Fierens, Sander Bergshoeff, Mark den Hertog, Joeri Goené, Simon van Zante en Wessel Bergshoeff

Wisselspelers:

Robbert Schouten, Robbie de Roos, Nick Vermeulen en Willem Moorelisse

Scheidsrechter: de heer L.A.A. van de Rijt uit ’s Hertogenbosch

Grensrechter namens Everstein: Harold Temminck

Om even half drie begonnen Everstein en Ameide (in een geel-blauw tenue) aan de ouverture van het seizoen 2014-2015. Voor de gastheren de eerste kennismaking met het geheel vernieuwde team en direct al een krachtproef tegen een altijd sterke en stugge opponent. Al na een paar minuten leek het mis te gaan, door een enorme fout achterin mocht een aanvaller van Ameide vrij uithalen. De inzet verdween net langs de verkeerde kant van de paal. In de volgende minuut een paar corners  van Everstein, waarvan er één maar net over het doel verdween.

De daarop volgende fase werd het even nader aftasten van elkaars krachten. Er gebeurde weinig en op het kwartier probeerde Sander Bergshoeff het van afstand. De bal verdween in de handen van de prima acterende Ameide doelman. Even later werd het wel serieus toen Mark den Hertog in de diepte ontving. Zijn inzet verdween echter in de handen van de goalie. Weer even later ontsnapte Wessel Bergshoeff over rechts en zijn voorzet werd door Simon van Zante rakelings over geschoten.

In deze fase zette Everstein de toon, maar kon het de kansjes nog niet verzilveren. Met nog een kwartier op de klok versnelde Sander Bergshoeff vanaf de linkerflank. Zijn voorzet werd door een verdediger van Ameide, via de lat, over het eigen doel gewerkt.De volgende mogelijkheid was voor Rick Fierens, maar ook zijn lob verdween in de handen van de Ameide keeper, die zijn doel wederom uitstekend verkleinde.

Het duurde tot de laatste vijf minuten alvorens de bezoekers nog een mogelijkheid kregen. De laatste pass was echter onvoldoende en zo kon de verdediging van Everstein alsnog redding brengen. Net voor de pauze nog twee opvallende zaken: na een voorzet van Wessel Bergshoeff schoot Joeri Goené uit vrije positie over het doel en op slag van rust werd verdediger Arjan Cornelisse vervelend en onnodig geraakt door een tegenspeler. Voor Arjan was de wedstrijd over (hij werd vervangen door Robbie de Roos) en de dader kwam ongestraft weg bij arbiter van de Rijt.

De tweede helft begon, zoals het eerste bedrijf. Nadat Paul Aben terecht geel had ontvangen ontsnapte de linkerspits van Ameide. Het was klaarblijkelijk geen buitenspel, maar de inzet verdween in het zijnet. Waar Everstein in de eerste helft de eerste de beste kans niet benutte, was het nu wel raak. Een geblokte bal door Paul Aben verdween richting Ameide doel. Sander Bergshoeff kwam rustig terug lopen vanuit buitenspelpositie, maar Simon van Zante niet. Hij controleerde de bal en de afwerking, een geplaatst schot richting de verre kruising was van grote schoonheid: 1-0

Het middelste gedeelte van deze tweede omgang gebeurde er niet veel. De thuisclub controleerde de wedstrijd en Ameide kon (nog) geen echte vuist maken. Dus vestigde Joeri Goené nog even de aandacht voor zich op. Na zijn gele kaart in de achttiende minuut werd hij na vijfentwintig minuten gewisseld voor Nicky Vermeulen.

Vanuit het niets kwamen er twee mogelijkheden voor Ameide. Eerst werd een vermeend doelpunt wegens eerder geconstateerd buitenspel afgekeurd, even later strandde een mogelijkheid toen niet werd geschoten, maar besloten tot een niets opleverende voorzet. Maar Everstein was gewaarschuwd! Met nog een half uur te gaan kwam WillemMoorelisse voor Wessel Bergshoeff. Even later leek Simon van Zante te scoren toen hij de bal, na een doeltrap, zomaar in de voeten kreeg van de Ameide keeper. Hij omspeelde dezelfde doelman en deponeerde het leder in het doel. Helaas was de bal niet (?)buiten de lijnen van het zestien meter gebied geweest.

Met nog een kleine tien minuten op de klok werd Willem Moorelisse onderuit geschoffeld binnen (of buiten) het strafschopgebied. Binnen oordeelde arbiter van de Rijt en legde de bal op de stip, ondanks heftige protesten van de bezoekers. Simon vanZante kweet zich uitstekend van zijn taak en de 2-0 was een feit. De buit leek binnen, maar niets was minder waar. Vijf minuten voor tijd kreeg de ploeg hiervoor de rekening gepresenteerd: na een dekkingsfout bij een vrije trap vanaf de rechterflank kon de bal tegendraads worden ingekopt. Doelman Regilio van Renswoude was kansloos: 2-1 en de spanning terug.

Ameide probeerde het nog wel, maar behoudens een hernieuwde vrije trap en een paar corners kwam de thuisclub niet meer in de problemen. En om aan te geven dat de zege terecht kwam bij de ploeg die er recht op had schoot Sander Bergshoeff, ruim in de extra tijd, nog eens kiezelhard op de lat. Even later floot de heer van de Rijt voor de laatste keer en waren de eerste drie punten binnen.

Een mooie start dus voor de ploeg onder leiding van de nieuwe trainer Ton Delfgou. Wat de werkelijke waarde is, dat zullen we de komende weken gaan zien. Hetgeen vanmiddag werd geboden (met name fases in de tweede helft, waarin echt goed werd gevoetbald) biedt zeker mogelijkheden om dit team steeds beter te maken. In hoeverre onze tegenstanders hiervoor de ruimte en tijd gunnen zullen we moeten afwachten. Volgende week gaat het circus weer verder, dan reizen de mannen af naar Peursum voor de tweede wedstrijd van dit nog prille seizoen. Tot dan!