“Tien mannen van Everstein maken in de tweede helft het verschil”!

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

20 september 2014 14:30

Scheidsrechter

Wild, S. De

Everstein en Sleeuwijk hadden beiden hun eerste twee competitieduels gewonnen. Een heuse “topper” dus aan de Lekdijk in Everdingen. In het eerste bedrijf waren de gasten de bovenliggende partij en toonden aan wat “verder” te zijn dan dit jeugdige Everstein in opbouw. Toen tot overmaat van ramp, na de 0-1 achterstand, op slag van rust verdediger Paul Aben (met twee keer geel) het veld moest verlaten, leek het er even donker uit te zien. Maar met twee nieuwe aanvallers en een voorbeeldige strijdlust legden de tien roodwitte strijders gast Sleeuwijk alsnog hun wil op en werd de achterstand, middels twee wonderschone doelpunten, omgezet in een 2-1 voorsprong. Door dit resultaat is Everstein, als enige, nog zonder puntenverlies in de derde klasse C.

Opstelling Everstein:

Regilio van Renswou, Mark den Hertog, Willem Moorelisse, Paul Aben, Erik Bergshoeff, Rick Fierens, Walter Snoek, Sander Bergshoeff, Nick Vermeulen, Simon van Zante en Robbie de Roos

Wisselspelers: Tim van Zal, Wessel Bergshoeff, Jori Goené en Yannick Middelkoop

Geblesseerd: Thimo Beunis, Peter Verwolf, Ruben Ariaans en Arjan Cornelisse

Scheidsrechter: de heer S. de Wild

Grensrechter namens Everstein: Harold Temminck

Everstein tegen Sleeuwijk werd, achteraf gezien, nog een boeiende wedstrijd. Maar daar zag het in het eerste bedrijf niet naar uit. De thuisclub speelde een tandje te slap, soms een tikkeltje slordig, maar bovenal naïef. Daardoor werden de gasten als het ware in het zadel geholpen. Zij waren in de eerste helft de bovenliggende partij, maar het leidde weer niet tot veel dreigende situaties voor het Everstein doel. Wel talrijke hoekschoppen en vrije trappen op kansrijke posities, maar veel rendement had het niet.

Na zo’n elf minuten kreeg men een vrije trap vanaf de rechterkant te nemen. De bal werd gevaarlijk ingekopt, maar verdween via een hoofd van een Everstein verdediger over het doel. Vanuit de daaropvolgende corner werd de bal wederom over geschoten.

Even later een vrije trap van Rick Fierens op het middenveld. De bal werd zwak uitverdedigd en kwam voor de voeten van Nick Vermeulen. Diens schuiver werd door de Sleeuwijk goalie net uit het hoekje getikt.

Na ruim een kwartier was iedereen de bal even “kwijt” in het strafschopgebied van de thuisclub. Gelukkig klaarde Paul Aben de situatie door de bal tot hoekschop te koppen. Weer drie minuten later moest Rick Fierens de bal van de lijn halen toen een Sleeuwijk aanvaller twee verdedigers uitspeelde en ook doelman Regilio van Renswou verschalkte. Op het half uur bleek temeer dat Everstein het zich (te) moeilijk maakte. Veelvuldig balverlies was het gevolg en ook kon geen diepgang in het spel worden gebracht. Na weer een zwak ingespeelde bal moest Paul Aben aan de rem trekken en ontving terecht geel.

Het venijn zat hem in de laatste minuten van de eerste helft. Eerst kwamen de gasten, verdiend, op voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterflank werd in het strafschopgebied keurig terug gelegd en daarna feilloos in de lange hoek geschoten. Doelman Regilio van Renswou was kansloos: 0-1. Even later had de voorspong verdubbeld kunnen worden, maar de toegekende vrije trap verdween rakelings over de kruising. In de blessuretijd volgde “de beslissing” van de wedstrijd: bij een onschuldig duel aan de zijkant, ter hoogte van de dugout, ging Paul Aben wederom in de fout. Arbiter de Wild aarzelde niet en trok direct geel. Paul’s tweede dus en einde oefening, Everstein met tien!

In de rust nam de technische staf, onder leiding van trainer Ton Delfgou, haar maatregelen. Robbie de Roos en Nick Vermeulen kwamen niet meer terug en werden vervangen door Wessel Bergshoeff en Jori Goené. Door ook 3-3-3 te handhaven, gevoed door een strijdbare ploeg, kwam de thuisclub beter en beter in de wedstrijd. Soms leek het of de gasten het idee hadden “de buit al binnen te hebben”, maar het was voornamelijk de verdienste van Everstein dat het tij toch nog keerde.

Na zes minuten kwam overigens het eerste gevaar van Sleeuwijk. Everstein zocht de aanval en een counter bracht de bezoekers in schietpositie. Het geplaatste schot richting kruising werd stijlvol en klemvast gepakt door Regilio van Renswou.

De thuisclub streed nu voor elke meter, oogde fitter en dwong in deze fase ook (kleine) kansen af. Na ruim een kwartier volgde hiervoor de eerste beloning. Een werkelijk prachtige aanval, over meerdere schijven, bracht de bal bij Wessel Bergshoeff. De teruggelegde bal werd feilloos ingeschoten bij de eerste paal door Simon van Zante, zijn vierde van dit seizoen: 1-1.

Drie minuten later werd de bal wederom prima terug gelegd op Rick Fierens. Het schot was dik in orde, de prachtige redding van de doelman van Sleeuwijk nog mooier. Met een reflex tikte hij het leder over de lat. Ook halfweg was deze sluitpost de sta in de weg bij een inzet van Jori Goené. En Everstein verzaakte niet en bleef nadrukkelijk zoeken naar de winnende goal. Verdedigend had men de zaakjes redelijk op orde en de gasten dreigden af en toe nog wel, maar werden zelden nog gevaarlijk. Bovendien was de thuisclub, in tegenstelling tot het eerste bedrijf, vaak in de meerderheid op het middenveld.

Net op het half uur werd de trouwe aanhang nog verder in vervoering gebracht. Een vrije trap van Willem Moorelisse werd door Jori Goené prachtig tegendraads in de verre hoek gekopt. De doelman kon alleen nog maar grabbelen: 2-1. De gasten moesten nu wel iets gaan doen, schoven een centrale verdediger mee naar voren, maar verder dan een “dwarrel”schot, dat over het Everstein doel verdween kwam met niet. Jori Goené pakte nog geel en Simon van Zante had geen geluk bij een inzet via de hak, na een voorzet vanaf de rechterkant.

Toen scheidsrechter de Wild even later een eind maakte aan deze ontmoeting was de ontlading groot. Een tweede helft, waarbij de numerieke minderheid er eigenlijk alleen maar voor zorgde dat de thuisclub het beste kon boven halen. Proficiat mannen en even genieten van deze mooie stand. Maar er zijn pas drie wedstrijden gespeeld, volgende week wacht Schoonhoven alweer. Grootste pluspunt de fantastische weerbaarheid van deze jonge ploeg en, zoals vaker gezegd, de breedte van de groep. Waar het even niet gaat kunnen gemakkelijk vervangers worden ingebracht om het tij te doen keren. Als de geblesseerden zich dan ook weer bij de groep voegen worden het alleen maar interessanter! Tot volgende week in Schoonhoven!