nnb

Klik hier voor alle foto's.......

Trainers langs de lijn.......

Zaterdag 20 september 2014………waar zullen we het eens over hebben….

Een lange dag dit keer op Everstein..De B1 speelt thuis,…zoals jullie weten volg ik mijn zoon Luuk en maak foto’s en verslagen van het elftal waarin hij speelt, voor het  3e jaar in de B1……..daarnaast speelt de A1 thuis, daarvan het overgrote aantal spelers vorig jaar nog in de B, ken d’r velen en vandaar ook die wedstrijd maar eens de tijd voor genomen……als hekkensluiter om 14.30 thuis het 1e van Everstein.  Deze gasten zijn goed bezig en vandaag toch wel de vuurdoop, zoals ik begreep de 1e twee wedstrijden gewonnen tegen wellicht op papier wat mindere teams, vandaag dan een treffen tegen een echter tegenstander……….

Voldoende voetbalplezier op Lekkinello en het weer gaf daar een hele positieve bijdrage aan, oh oh oh wat een heerlijke nazomer…………..geweldig.

Uitgangspunt dus om 10.45 de B1, de 1e thuiswedstrijd in de competitie….vorige week was de aftrap in de competitie uit bij Groot Ammers….na 2 x een bekerwedstrijd te hebben gespeeld met uitstekend resultaat, voldoende basis zo het er naar uitzag om met een positieve blik de competitie in te gaan, was daar ineens de mededeling dat een B speler alsnog verhuisde naar “The A-Team”……..blijkbaar was de transfer periode toch nog niet gesloten de 13e september…Victor speelde helaas deze 1e competitiewedstrijd al gelijk z’n afscheid… reden temeer om er mooi spektakel van te maken en ……..dat werd dan ook een mooi scenario middels de openingstreffer van Julian, in een prachtige solo na uittrap van 2e keeper Daan maakte hij de 0-1….De 1e helft leek de 13e september uit bij Groot Ammers voor Everstein echter voor de rust helaas toch al met 2-1 achter….naar mate de wedstrijd vorderde kwam G.A. meer en meer in z’n spel en miste onze boys de kansen….na de rust was het spel van Everstein B1 beroerd, deed wat het kon maar G.A. bleek oppermachtig op eigen veld…spelden we hier tegen een titelkandidaat ??....waar de 1e helft nog flink tegengas werd gegeven, kwam onze B1 er niet meer aan te pas…door druk te zetten profiteerden we nog wel van verwarring bij de verdediging en een eigen doelpunt van de thuisploeg bracht ons even terug op 3-2 achter. Helaas een overtreding van Julian was goed voor een penalty tegen…deze werd benut en daarna scoorde G.A. door tot een eindstand van 6-2…….de 1e nederlaag in de competitie bij de openingswedstrijd is een feit…..Groot Ammers een maatje te groot en Victor kreeg helaas geen afscheid met een overwinning.

Vandaag dus thuis de 2e van dit seizoen, tegenstander Arkel B1….Tim vZ weer terug als keeper, herstelt van z’n blessure, Victor als basisspeler van de A1, toch voor de 1e helft opgesteld ( zodra het uitkomt en beide teams thuisspelen is er de afspraak dat Victor meespeelt, TOP !!,  mooie afspraak)…….en net als vorige week is de openingstreffer voor onze B1…..zo rond de 5e minuut is het Julian die Aart perfect in positie brengt en deze weet de 1e er in te leggen, Aart, 1-0 !!....deze wedstrijd lijkt Everstein B1 echt de betere en maakt het Arkel keer op keer lastig…..meerdere keren is te zien dat Everstein bijna geheel op de helft van Arkel speelt en de druk op die verdediging is dan ook groot…..na een prachtige solo van Victor volgt een schot…..keeper keert en herkansing Joppe…geen score….en zo zijn er wel meer momenten maar wederom verzaakt de B1 de score uit te breiden…….dan denk je dat Everstein de wedstrijd domineert en is daar toch ineens de tegentreffer en hebben we een 1-1 op het scorebord.

Daarna direct een mooie kans ……via Thom bal naar Joppe….mis….Na een corner voor Arkel is het wederom onze B1 ….vanaf Remco bal naar Aart….vervolgens Joppe,…geen score…..Een heel mooi moment was een hoekschop van Daan en een prachtkans voor Scott,…wederom met een kopbal waar hij al eerder in de bekerwedstrijd succesvol mee was, mist helaas nu doel……Victor even een moment met een tegenstander, duwt deze opzij, vermoedelijk het een en ander aan vooraf gegaan, heb ik gemist…..ingooi Arkel….bal komt bij Victor….Joppe lijkt te worden aangespeeld maar laat de bal gaan, …Aart pakt de bal op , actie maar geen score….

Arkel lijkt meer op de helft van onze B1 te komen maar zijn niet echt gevaarlijk…….de momenten van onze jongens geven meer dreiging maar worden niet afgemaakt….een prachtige solo van Victor …schot naar Thom….deze haalt uit maar voorlangs…..het volgende moment is dan ongelukkig voor deze pot voetbal en het is Julian die z’n tegenstander neerlegt, strafschop tegen…Arkel benut deze kans en onze B1 met 1-2 achter….kort daarna rust….

Dat betekent dat onze B1 in de 2e helft het een en ader goed moet maken, met de wetenschap dat Victor niet meer is opgesteld, Remco net voor rust uitvalt met een rugblessure, wordt dat een hele uitdaging…..Het aantal supporters was naar mate de 1e helft vorderde behoorlijk gegroeid, aanvang 2e helft was een deel nog niet terug van de koffie of Arkel haalde keihard uit en maakt in no-time 2 goals, zo staat met wellicht slechts 5 minuten in de 2e helft  Arkel voor met 1-4 !!!...oefffff, dat is een tegenvaller…..waar gaat het mis ??.....concentratie misschien, slap spel…..niet opletten lijkt voor de hand te liggen als oorzaak van de tegentreffers…..moet zeggen dat het qua slagkracht beneden peil is, en dat alleen omdat Victor er niet meer in staat ??....waar de 1e helft naar mijn idee een goede organisatie in het veld stond, is er nu sprake van wanorde….dat kan toch niet van één speler afhankelijk zijn, toch niet in deze mate ??......

De 1-3 valt uit een schot van Arkel, de 1-4 volgt na een corner,……het wordt erger en de 1-5 uit een vrije bal……op alle fronten Arkel dus beter, zowel in het spel als in standaard situaties.  De B1 wordt overlopen en wordt zenuwachtig, de scheidsrechter moet dan ook af en toe ingrijpen, al is het maar op spreekwoordelijke opmerkingen…..wat Everstein probeert, het leidt tot een niet score en Arkel weet daar wel raadt mee, en maakt gewoon de 1-6 !!!  Onze B1 is een prooi geworden en moet uitkijken dat het niet uit de hand gaat lopen……

Vreemd genoeg blinken er best spelers uit, qua inzet van sommigen ligt het niet…;probleem lag naar mijn idee in de aansluiting vanuit het middenveld naar voren, opbouwend schiet het tekort, daar missen we een speler die het overzicht houdt en goed kan verdelen, dan krijg je een heel ander spelbeeld te zien.

Ook op andere tak van sport scoort Arkel…..een regelrechte “ippon” door Gerwin met een handbeweging neer te leggen, dat kan niet helemaal de bedoeling zijn maar goed…..waar de kopbal z’n doel miste, zet Scott wel iets recht door met een assist van Aart de 2-6 te scoren……het is hem gegund, loon naar werken…….ware het niet dat Arkel zich hierdoor niet liet aftroeven en het tot een eindstand breng van 2-8 !!!

Dan hoor je na afloop wat verhalen cq opmerkingen die wellicht de oorzaak zijn van zeg maar “falen” tijdens de wedstrijd.  Zonder daar al teveel op in te gaan en me toch zoveel mogelijk als een langs de zijlijn waarnemer op te stellen,  die natuurlijk de kans krijgt zijn verhaal op deze wijze te verwoorden ben ik het eens met de stelregel dat elke speler zich aan de afspraken moet houden die vanaf de zijde van trainers wordt gedeeld…..één daarvan is “wees op tijd “!!!.......overige besproken zaken na de wedstrijd ga ik niet op in,.. wat ik wel kwijt wil is dat ik de wedstrijd na afloop in gedachten heb gerelativeerd en tevens na bekijken van de foto’s in feite geen enkele speler, ook in de 2e helft, kan betrappen op gebrek aan inzet…..wellicht dat het inzicht in spel, maar naar mijn idee voornamelijk op organisatorisch vlak er werk aan de winkel is…..de verandering van veldbezetting na de 1e helft bracht zo het leek verwarring in het spel van de B1, dat gaf Arkel z’n kansen die ze volop benutte…het is een uitdaging voor trainers dit team zo neer te zetten dat de kwaliteiten van spelers 100% worden benut, ben er van overtuigd dat deze B in staat is als team stappen te maken en punten te pakken, hoe onoverwinnelijk een tegenstander zich ook kan presenteren, jullie moeten het met elkaar doen,  ga er voor de volle 100% voor, laat elkaar zien dat je inzet maximaal is ….komt allen gemotiveerd naar trainingen en ga door het vuur voor elkaar…..dan alleen kunnen jullie tegenstanders laten zien en vooral laten voelen hoe het is om als team op te treden……..laat ons supporters trots op jullie zijn !!!....Met passie en strijd en……vooral plezier in het spelletje gaan jullie het maken !!!

Vooruit kijken met elkaar en leren van de afgelopen 2 wedstrijden …….komt goed….tot later.

Jan…….niet alleen verslaggever maar ook supporter en vader van een speler…….