Everstein 35+ maakt voorspelling waar en speelt met karakter.........

Everstein 35+ maakt voorspelling waar en speelt met karakter.........

Sc Everstein 45+1

2 - 0

V.S.C. vv 45+1

Assist: Jan de Gier

Competitie

Mannen 45+ zaterdag, 45+1, 1e klasse J

Datum

26 september 2014 21:00

Accommodatie

Sportpark De Steinakker
Burgemeester Smeijersweg 10
6039HB
STRAMPROY
tel. 0495-562110


Everstein 35+ pakt eerste overwinning in competitie…

Afgelopen vrijdag was de 2e competitieavond dit najaar voor het 35+ team……op het kunstgrasveld was een ontmoeting met 4 tegenstanders respectievelijk Bunnik’73, SV Houten, V.S.C. Utrecht en VV Maarssen.

De 1e wedstrijd dus tegen Bunnik’73, een geduchte tegenstander die voor zover ik het heb kunnen zien, tot nog toe alle wedstrijden hebben gewonnen en dik aan de leiding gaan in deze poule.

Ons team was compleet op Ronald en Collin na,ook op Ron konden we deze keer geen beroep doen maar met 11 spelers een goed gevulde selectie. Bunnik leek zich in de beginfase te laten verrassen met een brutale opening van ons team dat helaas niet resulteerde in een score….naar mate de wedstrijd vorderde kreeg Bunnik grip op het spel en creëerde enorm veel kansen waardoor Ed ( deze speelronde voor het eerst op doel) een perfecte training kreeg te verwerken. Bij Everstein leek de vorm ver te zoeken maar laten we het er op houden dat de spieren nog niet warm genoeg waren. Wisselen van spelers gaf niet het gewenste resultaat en de 1e nederlaag deze avond werd geïncasseerd, Bunnik’73 pakte de punten met een 6-0 overwinning op Everstein.

De 1e twintig minuten speeltijd zat er op en even de koppen bij elkaar om van deze les lering te trekken…..waar ging het fout, de factor uithoudingsvermogen is veelal een aanwijsbare maar die speelt het team meestal de 1e wedstrijd geen parten,althans,…. in mindere mate. Qua opstelling was het ook niet heel vreemd. Het was wel de 1e wedstrijd voor Ed,  maar ook Robbert had de kicks voor het eerst uit het vet…daarnaast Pieter deze avond geen keeper maar dartelend in het veld…..tsja, zeg het maar, waar ligt de oorzaak…………….

Bart Jaap nam initiatief en claimde elke positie om daar met zijn visie de diverse spelers invulling aan te laten geven……SV Houten kon dus de 2e pot deze avond een waardige tegenstander verwachten…sowieso is Houten minder sterk in het spel als Bunnik dus werd het een 2e pot waar we gemotiveerd naar uitkeken

……en dat kwam dan ook tot uiting….veel beter positiespel van ons team….prachtige kansen die helaas niet werden verzilverd maar wel een prima teamgeest die tot ontwaking kwam…..de geoliede machine leek op dreef te komen, de spieren protesteerde wat minder, met een enorm pakket aan tactische kennis stuurde de wisselspelers vanaf de zijlijn de veldvullers aan in hun positie en er ontstond warempel een sportief hoogstandje …………..er werd niet gescoord maar toch…..Ed was de 1e wedstrijd prima opgewarmd, goed getraind aan de 2e pot begonnen en die heeft me toch staan keepen, “geweldig”!!!.....dus hield voor het team de NUL !!.......tot………………oefffffffffffffff, zeg maar de laatste minuut…..daar waar een 0-0 op het scorebord de vermoedelijke eindstaand al voorzichtig werd ingefluisterd aan de administratie, was het toch Houten die uiteindelijk wist te profiteren en toch de 0-1 er in schoot…………jammer maar helaas………….zo is het ook in de eredivisie….recentelijk nog………je hebt het betere spel, je kunt jezelf niets verwijten een toch scoort de tegenstander….hahahaha, ……heeft het dan nog wat opgeleverd zo’n 0-1 nederlaag, jazeker  ….blessures !....Frans kampte de 1e wedstrijd al met wat vervelende reacties, wilde wel sneller maar z’n benen niet ( kuitblessures), zelf kon ik weer aardig ballen na m’n blessure 2 weken terug, ware het niet dat een voltreffer in de vorm van noppen m’n teen weer aardig beroerde……en zo waren er nog wat strubbelingen……….

Gelukkig de 3e wedstrijd na voor ons een pauze….met 5 teams staat er altijd één naast het veld en dat kwam voor ons lekker uit…….

De voor ons 3e pot tegen VSC Utrecht……alwaar we 2 weken terug de aftrap hadden van dit najaar…op een hard en wat ouder kunstgrasveld waren er enkelen die zelfs nu nog last hadden als ze daar weer aan dachten….Na de 4 wedstrijden van 2 weken terug liep Frans volgens Teus achter een rollator, Collin een beetje last van een stijf plekje, hetgeen volgens Marcel geen naam mag hebben, Jan H had het over stom kunstgras en daardoor zere voeten, ikzelf vanwege een aanvaring een bijna teenamputatie, en Pieter verbrande knieën als keeper…..maar dat had-tie opgelost zei z’n vrouw.

Zoals je kunt lezen redelijk ongeschonden uit de strijd gekomen, dus nu tijd om van de 0-score eens een ander getal te maken en daarvoor hadden we uitgekozen VSC…..pvd…ons een portie bitterballen door de neus boren door de keuken niet open te gooien 2 weken terug, daar gaan we wat aan doen natuurlijk…..

Frans haakte af, teveel last van z’n benen, Jan H die verderop ging kijken vanwege verplichtingen elders maakte dat we overbleven met 9 spelers…….maar niet zomaar 9 spelers, nee………..een koppel gemotiveerde en getergde kerels op jacht naar punten……………met Ed op doel in bloedvorm….werd er fantastisch gepresteerd en waren er weinig woorden voor nodig om het team dusdanig aan te sturen vanaf de zijlijn om 1. Te voorkomen dat VSC kon scoren en 2. Zelf zo te spelen dat het resultaat uitmond in een score……in welke samenstelling we dan ook in het veld stonden weet ik even niet meer…………..wat ik wel weet is dat John er deze wedstrijd 2 heeft in geknald…… ….ongelooflijk wat een klasse….hahahaha……….het is niet normaal,…hij krijgt de bal voor z’n voeten, dan denk je…hij gaat schieten, maar nee hoor….rent-ie eerst het hele veld rond om een aanloop te nemen om daarna alsnog die bal weg te knallen….hij heeft wel eens geroepen “knallen met die ballen”…….nu weet ik wat-tie heeft bedoeld…alhoewel ik er toen een hele andere indruk van kreeg…alle gekheid op een stokkie…………….gewoon 2 treffers deze wedstrijd, waarvan ik er één zelf van kortbij heb mogen meemaken, de bal meegevend aan John die een leuk kunstje deed, lekker samen de verdediging uitgespeeld en huppakee….doelpunt…..hahahahaha, 2-0 gewonnen van VSC !!

Wat een feest………………….

En dan nog een 4e pot vanavond……………inmiddels een grote schare supporters die zich langs de hekken van het veld hadden opgesteld…………….we hadden er overigens meer verwacht maar begrepen dat vanwege A, de avondspits,…B.wegwerkzaamheden,..C, ehhhhh….Oh ja, pech met de supportersbus,…..D…niet goed werkende navigatie, kan dat ?...ja, ook goed…..en onderaan de dijk was het hek per ongeluk dicht gewaaid en moest de bus omkeren….Tsja, pech, anders had heel sportpark Everstein vol gestaan….

Inmiddels was daar Ronald die z’n teamgenoten kwam ondersteunen, Ron vanuit Spanje kon vanuit een bovenin de lichtmast opgehangen Ipad meekijken, ….gaf op afstand nog wel commentaar maar dat klonk meer als voor de Spaanse media….denk dat-ie voor ons een trainingkamp aan het regelen is maar Messi wist nog niet of-tie vrij kon maken……

Als feestvierend gingen we de 4e wedstrijd in want ja………….we zaten al half met onze gedachte bij de 3e helft natuurlijk….en ondanks dat ging het ook deze pot best lekker…………….zou het dan weer ?? , uiteraard ging conditie parten spelen bij enkelen maar goed, ook daar had VV Maarssen last van…het werd een lekker evenwichtig spel al keken we tegen een 0-1 achterstand aan….redelijk gelijke kansen, hun net het geluk van die enen treffer, wij kregen de bal er net niet in ondanks de vele en prachtige kansen van Robbert, Peter, John, Teus, Pieter, Bart Jaap, Marcel, en mezelf…zelfs de goed geraakte afstandsschoten van Ed waren gevaarlijk……toch, het mocht niet baten…..de 0-1 achter werd een 0-2 en dat net voor het einde maakte dat we deze laatste niet meer naar onze hand konden zetten. We waren de betere ( ahum, kuche kuche ) maar toch geen score, helaas…….

Samengevat………….en dat heb ik iedere speler al horen zeggen en niet één, niet twee maar wel veel meer ontelbare keren…we hebben heerlijk gevoetbald, een geweldige avond beleeft en waren als team weer lekker gemotiveerd en gezellig bezig……en dat is waar het bij dit 35+ en 45+ voetbal toch omgaat.

Top inzet van scheidsrechters……Koos, Matthijs en Leo………..een dikke vette pluim voor jullie inzet, geweldig mannuhhh…..lekker sportief gebald met wellicht hier en daar een klein minpuntje in wat doorgeschoten acties………………een avond als deze is zeker voor herhaling vatbaar………….ik acht het gevaar op herhaling ook zeer groot !...............

Het geheel werd nog even gevierd in de kantine….na enkele kannen Bier in de kleedkamer ( bedankt Ronald !) naar boven om ook de andere teams even te trakteren op het nodige vocht en hapjes….”BIJ ONS IS DE KEUKEN WEL OPEN !!!”…..het was een bijzonder gezellige afsluiting…………wat vergeten ??, vast wel maar kan d’r even niet opkomen……voor de volgende keer, want die gaat er zeker komen………..wanneer ??,…de 10e oktober……….ga jullie zien mannuhh, BEDANKT !!!!!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!