Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

11 oktober 2014 14:30

Scheidsrechter

Lam, H.C. 't

Arkel en Everstein hadden vanmiddag geen enkele moeite om zich aan te passen aan het (plotselinge) bizar slechte weer. Voorafgaande en tijdens de wedstrijd regende het (bij tijd en wijle) flink, hetgeen ook de verrichtingen tussen de lijnen duidelijk beïnvloede. De mensen die voor een technisch verzorgd middagje voetbal kwamen vingen dan ook bot, terwijl voor de talrijke bezoekers de wel aanwezige spanning veel vergoedde. Omdat de thuisclub wellicht in de eerste helft een optisch overwicht had en de bezoekers (met name in het tweede bedrijf) de beste kansen kregen, konden de meesten na afloop leven met het 1-1 gelijkspel.

Opstelling Everstein:

Regilio van Renswouw, Arjan Cornelisse, Peter Verwolf, Willem Moorelisse, Erik Bergshoeff, Rick Fierens, Sander Bergshoeff, Walter Snoek, Wessel Bergshoeff, Simon van Zante en Wessel Bergshoeff

Wisselspelers: Walter van SoolingenDavey Diks en Ruben Ariaans

Geblesseerd: Thimo Beunis (gaat langzaam beter), Robbie de Roos (idem) en Mark den Hertog (minimaal nog drie weken buitenspel)

Geschorst: Paul Aben

Scheidsrechter: de heer H.C. ’t Lam uit Almkerk

Grensrechter namens Everstein: Harold Temminck

Tijdens de eerste helft van runner up Arkel tegen lijstaanvoerder Everstein kwam de regen onophoudelijk naar beneden. Voor beide teams dus wennen aan de (nieuwe) omstandigheden. Dit leverde dan ook een eerste kwartier op dat we wellicht een “valse start” mogen noemen. Er gebeurde eigenlijk helemaal niets! Pas na een kwartier kwam er een eerste mogelijkheid voor de gasten. Een voorzet vanaf de rechterkant werd nog net voor het hoofd van Wessel Bergshoeff weggehaald en tot corner verwerkt. Uit dezelfde corner kopte Simon van Zante in de handen van de Arkel doelman.

Vijf minuten later dreigden de bezoekers wederom. Simon van Zante speelde zich vanuit het centrum prima vrij, maar de uitkomende doelman redde op het nippertje. Wel ten koste van een lichte blessure voor Simon, maar die kon gelukkig verder spelen. De twintig minuten daarna wederom weinig te melden. De beide ploegen wilden wel, maar er was teveel balverlies, haast, wegspringende ballen in combinatie met het gladde veld, waardoor er voor de toeschouwers weinig te genieten viel.

Vijf minuten voor de rust kregen de gastheren de beste mogelijkheid van de eerste helft. Een voorzet vanaf rechts leek door een geheel vrijstaande speler te worden ingekopt bij de tweede paal, maar de bal schampte slechts het hoofd, waardoor deze naast het doel van Regilio van Renswouw verdween.

Het venijn van de eerste helft zat hem weer eens in de staart. Op slag van rust de eerste echte serieuze aanval van Everstein, die er toe deed. Jori Goené werd diep gestuurd over de linkerflank en zijn directe voorzet was precies op maat voor Wessel Bergshoeff. De inzet was ook niets mis mee, maar de bal verdween net langs de verkeerde kant van de paal. Het slotakkoord was voor Arkel, een afstandschot verdween maar net over de lat bij de Everstein doelman.

Na de pauze werd het een geheel andere wedstrijd. Everstein begon ongewijzigd en had eigenlijk binnen vijf minuten op voorsprong moeten staan. Een aanval over veel schijven deed de bal, na een prima actie van Simon van Zante, belanden voor de voeten van Wessel Bergshoeff. De inzet verdween op de paal en ook de rebound kon niet worden omgezet in een voorsprong. Vijf minuten later kreeg Jori Goené de kans om de score te openen. Na een vrije doorgang naar het doel van Arkel stuitte hij tenslotte op deuitgekomen keeper. Twee minuten later deed de thuisclub weer eens van zich spreken. Ook hier verdween een inzet op de paal. Het was de voorbode van de voorspring voor de gastheren. Knullig balverlies leidde de goal in. De bal werd in het strafschopgebied aangenomen. De speler draaide weg bij een Everstein verdediger, waarna hij de bal tegendraads inzette, langs de kansloze Regilio van Renswouw: 1-0.

Maar het antwoord van Everstein volgde snel! En hoe! Een werkelijk prachtige aanval werd opgezet door Simon van Zante, die de bal verlengde naar Wessel Bergshoeff. Die legde de bal vanaf de achterlijn op maat terug, waarna Sander Bergshoeff over de bal stapte. De meegelopen Simon van Zante kreeg zo de mogelijkheid om de 1-1 achter deArkel doelman te schieten.

Halfweg het tweede bedrijf een opstootje om niets, wat Sander Bergshoeff geel opleverde. Even later speelde middenvelder Walter Snoek zich keurig vrij, maar zijn inzet werd door de Arkel goalie gekeerd. Weer een minuut later moest Regilio vanRenswouw zijn keepers kwaliteiten tonen bij een inzet van de gevaarlijke linksbuiten van Arkel (hulde aan de wijze waarop hij werd verdedigd door Arjan Cornelisse). De doelman redde bekwaam.

Ruim halfweg schoot Sander Bergshoeff vanuit een vrije trap verrassend direct op het doel. De doelman kon nog maar net redding brengen bij de eerste paal. Nadat Arkel nog een keer over had geschoten kwamen Walter van Soolingen, Ruben Ariaans en DaveyDiks allen nog in het veld voor Jori Goené, Rick Fierens en Wessel Bergshoeff. In blessuretijd werd het nog even bibberen voor Everstein toen aanvoerder Peter Verwolf dacht dat de bal over de achterlijn was gegaan. Arkel mocht doorspelen, maar groot gevaar leverde dit niet meer op.

Wel nog de grootste kans op een eventuele zege voor Everstein. Na een doorgeschoten bal op het gladde veld mocht Davey Diks alleen op de doelman van Arkel af. Helaas verdween zijn inzet over het doel. Even later maakte de prima leidende arbiter ’t Lam een einde aan deze wedstrijd.

“Ben je tevreden?” Zo vroegen een aantal trouwe supporters, direct na afloop van het duel. Toen bleek dat niet alleen uw verslaggever, maar ook de aanhang kon leven met het gelijkspel. Over negentig minuten wellicht in orde, maar gezien de echte kansen had er misschien nog iets meer ingezeten. Niet getreurd echter, we gaan op naar de herfstvakantie. Omdat Everstein niets heeft in te halen en uitgeschakeld is voor de beker, volgende week een rustdag. Volgende afspraak dus over twee weken, tot dan!