Simon van Zante (penalty)

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

1 november 2014 14:30

Akooy, J.M. van

De mannen van Everstein speelden bij VVAC op het kunstgrasveld een belabberde eerste helft. De gastheren maakte de dienst uit en er mocht zeker niet gemopperd worden over de 1-0 achterstand bij rust. Toen doelman Regilio van Renswouw al in de eerste minuut van het tweede bedrijf met de voet een 100% kans voor VVAC elimineerde, begonnen de mannen van roodwit van zich af te bijten. Er kwam meer beleving, er werd een tandje bij geschakeld en op sommige momenten werd er ook weer gevoetbald. De thuisclub moest terug en de gelijkmaker was meer dan verdiend. Wellicht had er nog iets meer ingezeten, maar na zo’n eerste helft mag het punt gekoesterd worden.

Opstelling Everstein:

Regilio van Renswouw, Arjan Cornelisse, Peter Verwolf, Paul Aben, Erik Bergshoeff, Rick Fierens, Sander Bergshoeff, Jori Goené, Mark den Hertog, Simon van Zante en Wessel Bergshoeff

Wisselspelers: Willem Moorelisse, Nick Vermeulen en Veerin Arjunsharma

Geblesseerd: Thimo Beunis, Robbie de Roos en Walter Snoek

Scheidsrechter: de heer J.M. van Akooy

Grensrechter namens Everstein: Harold Temminck

Het werd een eerste dag van november met de hoogst gemeten temperaturen ooit! Helaas had dit een verlammende werking op de ploeg van Everstein. De talrijke toeschouwers genoten van het zonnetje en de aanhang van de thuisploeg kwam in de eerste helft goed aan haar trekken. VVAC domineerde en Everstein kon er eigenlijk niet veel tegenover stellen. Ook fysiek waren de gastheren in deze fase de baas op het veld. Een aantal spelers was weinig (of geheel niet) aanwezig, de passing was slecht verzorgd en tot overmaat van ramp ook nog heel veel balverlies. Da’s vragen om moeilijkheden, dat lijkt duidelijk.

En die moeilijkheden kwamen! Binnen twaalf minuten twee keer (bijna) fataal balverlies leidden de beste mogelijkheden voor VVAC in. Eerst kon een aanvaller van de thuisclub profiteren van knullig balverlies op het middenveld (poging ging naast het doel), drie minuten later konden de gastheren over rechts door. De voorzet was op maat, maar de linkerspits van VVAC wachtte te lang, waardoor de inzet nog geblokt kon worden. In de eenentwintigste minuut kwam men weer door het centrum, gelukkig bleef doelman Regilio van Renswouw wel op de been en voorkwam erger. Het liep met een corner af. Na een half uur kwam de thuisclub verdiend op voorsprong. Een onnodige overtreding leverde een vrije trap op, zo’n vijfentwintig meter van het Everstein doel. De inzet was prachtig in de hoek gemikt en ook Regilio van Renswouw te machtig: 1-0.

Vanaf de aftrap was daar ineens de vrije trap voor Everstein. Halfweg de helft van VVAC zette Sander Bergshoeff de bal voor. Niemand raakte het leder nog, ook de doelman van de thuisclub niet. De bal verdween in het net. De arbiter ging verhaal halen bij de grensrechter en keurde de goal wegens buitenspel? af. Vijf minuten later kwamen de bezoekers weer goed weg. Na wederom balverlies kon vanaf de linkerflank een puike voorzet verzonden worden. Een geheel vrijstaande spits kon de bal ook ongehinderd inkoppen, maar Regilio van Renswouw reageerde fantastisch. Met een reflex tikte hij de inzet over het doel. Uit de voortkomende corner ontstond nog een scrimmage voor het doel, waarbij Peter Verwolf gelukkig de bevrijding kon verzorgen.

Even later een van de weinige wapenfeiten van Everstein. De rebound uit een zelf genomen vrije trap was beter besteed aan Peter Verwolf. In tweede instantie verdween de bal net over het doel van VVAC. Laatste wapenfeit uit de eerste helft was de gele kaart voor Erik Bergshoeff (of Paul Aben, dit was vanaf onze kant moeilijk te constateren?).

Na de pauze moesten de bezoekers wel uit een ander vaatje tappen. Maar vanaf de aftrap direct gevaar voor het doel van Regilio van Renswouw. Een vrije schietkans vanaf de linkerkant werd door hem met de voeten tot corner verwerkt.

Daarna pakte Everstein de draad op. Er kwam weer wat meer lijn in het spel en de bal werd langer in bezit gehouden. In de vierde minuut verzond Simon van Zante een droompass op Sander Bergshoeff. Helaas strandde laatstgenoemde op de doelman. De volgende kans was echter weer voor VVAC. De bal werd hard op de paal geschoten en de rebound in handen van Regilio van Renswouw. Maar Everstein hield de touwtjes nu in handen. Nick Vermeulen kwam voor Wessel Bergshoeff en Paul Aben schoof met regelmaat mee naar voren. Toch leken de bewoners van “de Put” het duel op slot te gooien. Maar Regilio van Renswouw voorkwam met de vingertoppen dat de bal in het lege doel rolde. Nu leverde het de thuisclub slechts een hoekschop op.

Tot aan het laatste kwartier mochten Peter Verwolf en Simon van Zante nog een vrije trap nemen, maar beide pogingen leverden niets op. Daarna werd een corner van Jori Goené schitterend ingeschoten door Simon van Zante. Helaas had de arbiter (weer) een overtreding geconstateerd, maar dan ook werkelijk hij alleen. Even later verdween een (vallende) kopstoot van Rick Fierens, uit een voorzet van Nick Vermeulen, net langs de verkeerde kant van de paal. Vijf minuten voor het einde dan toch nog de gelijkmaker. Vanuit een corner sloeg een VVAC verdediger naar de bal. Arbiter van Akooy aarzelde nu niet en wees naar de stip. Simon van Zante voltrok het vonnis: 1-1

Na de gelijkmaker maakte Mark den Hertog plaats voor Willem Moorelisse en bijna in dezelfde minuut kreeg Simon van Zante “de” kans op een tweede treffer. De anders zo trefzekere spits lepelde de bal nu op het dak van het doel. De laatste mogelijkheid voor Everstein was voor Jori Goené, maar die koos voor een geplaatst schot (over en naast) in plaats van een droge knal op doel. Dat de 1-1 toch in orde was bleek uit de allerlaatste mogelijkheid, die was wederom voor de thuisclub. Gelukkig voor Everstein belande de bal boven op de lat. Even later was de strijd gestreden en moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt.

Rest nog even de inbreng van arbiter van Akooy, die duidelijk zijn dag niet had. Dit leverde nogal wat kritiek op, ook vanaf de Everstein bank. Laten we echter ook reëel zijn en onszelf in de spiegel zien, aan het einde van de eerste helft! Dan bracht de beste man het er nog goed vanaf. We spelen in de derde klasse en ook de arbitrage is navenant. Daar zullen we ook rekening mee moeten houden. Maar ook de scheids trof geen blaam op de eerste helft van Everstein.

Het behaalde punt even koesteren en dan de knop weer om, richting de volgende wedstrijd, uit bij Herovina over een week. Kijken of er dan weer eens een driepunter kan worden toegevoegd. Zowel het team als de supporters zou het zeker weer van pas komen. Succes deze week bij de trainingen en volgende week een echte wedstrijd over negentig minuten. De mannen kunnen de borst alvast nat maken! Tot volgende week.