Zaterdag 14 maart 2015, Sleeuwijk – SC Everstein, 0-1

0 - 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

14 maart 2015 15:00

Kant, A.

“Het kan verkeren”, zo luidde een bekende spreuk van Bredero, heel lang geleden. Werd doelman Regilio van Renswouw vorige week maar liefst zes keer gepasseerd (en reken maar dat hij daar van baalde), vanmiddag werd diezelfde doelman, naast match winnaar Wessel Bergshoeff, voor iedereen langs de lijn “man of the match”. Naast diverse fraaie reddingen bleef Regilio ook vanaf elf meter een te groot obstakel voor een aandringend Sleeuwijk. Zodoende gaf Everstein direct gehoor aan de oproep van uw verslaggever om vanmiddag “iets recht te zetten”. Drie heerlijke punten bij de winnaar van de eerste periode en opmaat voor drie komende thuiswedstrijden op een rij.

Opstelling Everstein:

Regilio van Renswouw, Mark den Hertog, Peter Verwolf, Rick Fierens, Arjan Cornelisse, Mark Fierens, Walter Snoek, Simon van Zante, Wessel Bergshoeff, Paul Aben en Erik Bergshoeff

Wisselspelers: Jori Goené, Klaas Hazendonk en Sander Bergshoeff

Geblesseerd: Nick Vermeulen

Geschorst: Robbie de Roos (laatste wedstrijd)

Scheidsrechter: Arie Kant

Grensrechter namens Everstein: Harold Temminck

Op een hobbelige grasmat en onder frisse (zeg maar gerust koude) omstandigheden liet arbiter Arie Kant het duel tussen Sleeuwijk en Everstein even na drie uur beginnen. Er was in het elftal van trainer Ton Delfgou weer plaats voor Walter Snoek op het middenveld, hij startte in plaats van de nog niet geheel fitte Sander Bergshoeff. Bovendien liet de Everstein oefenmeester Erik Bergshoeff (normaal acterend als linker verdediger) als linksbuiten beginnen aan dit duel. Naast het feit dat dit (grotendeels) goed uitpakte, leidde het ook tot een wat betere veldbezetting, zeker om de bal voorin wat langer in bezit te houden.

Het duel kwam maar moeizaam op gang en pas in de tiende minuut enig gevaar. Het kwam van Sleeuwijk vanuit een vrije trap. Deze verdween via de lat over het doel van Everstein. De eerste mogelijkheid voor de bezoekers kwam op naam van Mark Fierens, maar nadat hij zich fraai had vrijgespeeld, smoorde zijn inzet en werd het slechts een corner. Het volgende gevaar kwam aan de andere kant. Een Sleeuwijk aanvaller kreeg de bal middels een kluts met Peter Verwolf mee, maar Regilio van Renswouw onderscheidde zich voor de eerste keer door zich moedig voor het schot te werpen.

Halfweg het eerste bedrijf een eerste mooie aanval van de gasten. Mark Fierens zette het zelf op en speelde Erik Bergshoeff aan op links. Diens lage voorzet werd door dezelfde inkomende Mark Fierens over geschoten.

Vijf minuten voor rust wederom een lange aanval van Everstein, over veel schijven. Tenslotte schoot Erik Bergshoeff, na een fraai overstapje, met rechts over het doel van de thuisclub. Maar de mooiste en beste kansen bewaarde de roodwitte formatie tot het laatst. Na een steekpass van Walter Snoek verscheen Wessel Bergshoeff alleen voor de doelman, hij schoot het leder pardoes in de handen van de sluitpost. Even later kreeg Mark Fierens een mooie mogelijkheid uit een vrije trap van Peter Verwolf, maar ook deze inzet verdween over het doel.

Na de pauze sloeg Everstein snel toe. Vanuit een aanval over links werd Walter Snoek in het centrum aangespeeld. De middenvelder, die weer lekkerder in zijn vel lijkt te zitten, verlengde de bal tot Wessel Bergshoeff. Die raakte het speeltuig vol en tegendraads verdween de bal in het doel: 0-1. Tien minuten later verscheen Walter Snoek zelf in kansrijke positie voor het doel van Sleeuwijk, maar nu was zijn inzet te slap.

Gaande het tweede bedrijf begonnen de gastheren wat druk uit te oefenen, op zoek naar de gelijkmaker. Everstein moest in deze fase nogal wat hoekschoppen en vrije trappen toestaan, maar bleef op de been. Bijna halfweg kregen de gastheren een vrije trap van zo’n twintig meter, maar deze werd stijlvol gepareerd door Regilio van Renswouw. Een minuut later onderscheidde de doelman zich opnieuw. Een bal vanaf de rechterflank werd door een Sleeuwijk speler gemist en de bal caramboleerde tegen de arm van Mark den Hertog. Arbiter Kant aarzelde niet en legde de bal op elf meter. De strafschop werd door Regilio van Renswouw prachtig en klemvast gepakt. Een cruciale redding op een belangrijk moment.

Maar Sleeuwijk gaf het niet op. Eerst combineerden Walter Snoek en Erik Bergshoeff nog een keer richting doel, maar de keeper redde fraai. Even later “smoorde” de bal in het strafschopgebied van Everstein, maar de lage inzet werd door Regilio van Renswouw katachtig met de vingertoppen naast het doel gewerkt. Jori Goené kwam voor Mark Fierens en tien minuten voor het einde moest aanvoerder Peter Verwolf zich laten vervangen door Sander Bergshoeff. Paul Aben ging nu in het centrum van de defensie Rick Fierens assisteren. Sander was nog meer koud in het veld of hij ontving een voorzet op maat van de wat ongelukkige spelende Simon van Zante. Waarschijnlijk was Sander nog niet opgewarmd, hij miste de bal volledig.

Even later kwam Klaas Hazendonk nog voor Wessel Bergshoeff, maar het bleef ongemeen spannend op sportpark de Roef. De bezoekers hielden echter stand en na wat blessuretijd maakte scheidsrechter Kant (die weinig moeite had met deze sportieve ontmoeting) een eind aan deze strijd. Everstein gaf de tegenstander, in tegenstelling tot vorige week, nu weinig ruimte, streed voor elke bal en trok uiteindelijk de drie punten over de streep.

Grootste zorg zal liggen bij de omschakeling. Omdat Sleeuwijk bleef zoeken naar de gelijkmaker kregen de mannen ruimte op het middenveld (en aanval). Everstein kan het zich aanrekenen hiervan te weinig gebruik te hebben gemaakt. Dat dit niet gebeurde was niet alleen jammer, maar het had ook al een veel eerdere beslissing tot gevolg kunnen hebben. Nu bleef het reuze spannend tot het eind en dat was voor de kleumende aanhang lekker lang nagelbijten.

Omdat leidsman Kant de kaarten op zak kon houden en Sander Bergshoeff en Nick Vermeulen volgende week wellicht weer volledig hersteld zijn, gevoegd bij het feit dat Robbie de Roos weer verlost is van zijn schorsing, kunnen er een paar leuke weken komen. Tot de Pasen speelt Everstein drie keer achtereen thuis. Wellicht kunnen dan nog wat punten worden bijgevoegd, voorlopig staan we op eenendertig. Even genieten en volgende week op tegen VVAC aan de Lekdijk. Tot dan!