Zaterdag 19 september 2015, SC Everstein – Streefkerk, 3-3

Streefkerk vv 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

19 september 2015 14:30

Huigen, M.

Uiteindelijk kwam de weegschaal toch nog in balans in de boeiende slotfase van Everstein tegen Streefkerk. Nadat de thuisclub tot twee keer toe een (weggegeven) voorsprong voor Streefkerk had geëlimineerd en na de pauze de 3-2 voorsprong op het bord kwam, leken de punten in Everdingen te blijven. Toen diep in blessuretijd een 100% kans op de beslissende 4-2 verloren ging, geschiedde nog gerechtigheid aan de andere zijde toen een voorzet vanaf de rechterflank werd ingekopt: 3-3. Op basis van het wedstrijdbeeld en het blijven geloven in de kansen was deze gelijkmaker zeker verdiend en de balans hersteld.

Opstelling Everstein:

Regilio van Renswouw, Arjan Cornelisse, Danny Stoffelen, Mark den Hertog, Roderick van Duinen, Klaas Hazendonk, Sander Bergshoeff, Walter Snoek, Jori Goené, Simon van Zante en Yently Lemmer

Wisselspelers: Mark Fierens, Robbie de Roos en Guillermo Ooft

Geschorst: geen

Geblesseerd: Peter Verwolf (scheurtje in het kuitbeen)

Scheidsrechter: de heer M. Huigen uit Heerewaarden

Grensrechter namens Everstein: Ron Ariaans

In de wedstrijdinfo stond te lezen dat er (in een verder verleden) altijd weinig krachtsverschil is geweest tussen Everstein en Streefkerk. De beide ploegen van de boorden van de Lek toonden dit vanmiddag in Everdingen ook aan. Everstein speelde zeker niet zijn beste wedstrijd, gaf de goals eenvoudig weg en wisselde sterke momenten af met lange periodes van miserabel voetbal. Zodoende konden de gasten, voor dit duel nog puntloos, gemakkelijk partij bieden.

Waar Everstein de laatste tijd gewend was snel op voorsprong te komen, daar kwam men nu wellicht nog sneller op achterstand. Een inschattingsfout in het hart van de defensie bracht een Streefkerk speler oog in oog met Regilio van Renswouw. De inzet verdween in de lange hoek: 0-1 en opnieuw beginnen dus. Weer vijf minuten later hadden de gasten meer moeten doen met een toegekende vrije schop op de zestien meter. De inzet verdween via een been van een Everstein verdediger over de zijlijn.

Na bijna twintig minuten oordeelde arbiter Huigen (te) snel bij een overtreding van Sander Bergshoeff, die prompt geel ontving en deelde zelfs doelman Regilio van Renswouw in de misère bij de thuisclub, zonder dat overigens verdere schade werd opgelopen. Het liep eigenlijk voor geen meter en men kwam geen moment in de wedstrijd. Toch volgde even later de gelijkmaker. Juist op een moment dat Everstein liet zien wel degelijk goed te kunnen voetballen. Een combinatie tussen Walter Snoek, Jori Goené en Sander Bergshoeff werd door eerstgenoemde met de punt van de schoen langs de doelman gewerkt: 1-1

De thuisclub had de smaak (kort) te pakken en even later weer een mooie combinatie, die Yently Lemmer voor de doelman bracht. Zijn inzet verdween langs de verkeerde kant van de paal. Maar de gasten bleven meedoen en vanuit een lange en hoge bal mocht ongehinderd worden ingekopt. De bal verdween net naast het Everstein doel. Nadat Simon van Zante een vrije trap van zo’n zeventien meter net naast had geschoten was het aan de overkant weer raak. Doelman Regilio van Renswouw ging in de fout en legde de bal panklaar voor het eigen doel. Dit buitenkansje werd uiteraard benut: 1-2.

Een centrale verdediger van Streefkerk vond dit waarschijnlijk erg vervelend voor de Everstein doelman, want hij gaf op slag van rust de bal mee aan Walter Snoek. Die behield het overzicht en bediende Simon van Zante. Na de controle lag de bal in de lange hoek en kon met 2-2 worden gerust.

Het foutenfestival, wat wel voor de nodige amusementswaarde zorgde, ging na de pauze vrolijk verder. Yently Lemmer bediende Sander Bergshoeff al na twee minuten, maar de inzet ging voorlangs. Even later schatte de Everstein verdediging een lange bal verkeerd in en mocht Streefkerk weer alleen op Regilio van Renswouw afgaan. Die redde bekwaam en voorkwam de achterstand. Na een kwartier haalde Arjan Cornelisse een kopbal vanuit een hoekschop van de lijn en even later lag de bal aan de andere zijde in het net. Sander Bergshoeff vond Simon van Zante, kreeg de bal in de loop terug en scoorde in de lange hoek: 3-2

Hierna blesseerde doelman Regilio van Renswouw zich, maar kon verder spelen (hulde aan A junior doelman Tim van Zal, die zich vliegensvlug meldde bij de dug-out van Everstein), kwamen Guillermo Ooft, Robbie de Roos en Mark Fierens voor respectievelijk Yently Lemmer, Simon van Zante en Walter Snoek. En, dat was belangrijker, de dreiging van de bezoekers nam toe. Telkens werden de lange ballen in de zestien meter van Everstein gestuurd en enkele keren kwamen de gastheren goed weg. Jori Goené ontving nog geel en Guillermo Ooft leek het duel, al dik in blessuretijd, in het slot te gooien. Geheel vrije doorgang richting het Streefkerk doel bracht niet het gewenste resultaat. Sterker nog, een minuut later werd een voorzet vanaf rechts omgezet in de verdiende gelijkmaker: 3-3, waarna scheidsrechter Huigen direct voor het einde blies.

De komende dagen maar even goed nadenken wat er allemaal goed en fout ging en leren van de fouten, dat lijkt het devies. Dit is uiteraard van toepassing op de gehele groep, inclusief begeleiding. Dit puntverlies was (ondanks het feit dat Streefkerk een verdiend punt meenam) niet nodig geweest. Als we snel boven water hebben hoe dit tot stand kwam, dan gaan we het zaterdag weer opnieuw proberen in Papendrecht. Het, tot nu toe, tegenvallende Drechtstreek is dan de (geduchte) tegenstander. Tot dan!