Zaterdag 03 oktober 2015, SC Everstein 1 – Brederodes 1, 4-5

Sander Bergshoeff (vrije trap)

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

3 oktober 2015 14:30

Cakir, B.

Als de eindstand van de wedstrijd tussen Everstein en Brederodes representatief zou zijn voor de verhoudingen binnen de lijnen, dan dekt de vlag de lading in dit geval niet! Daarvoor is de ploeg uit Vianen eenvoudig te goed en de gastheren stonden dan ook grote delen van de wedstrijd onder druk. Voeg daarbij (teveel) zwakke momenten in de defensie en de legio kansen, welke de bezoekers kregen om de score bij 2-5 op te voeren, dan zal duidelijker zijn waarom Brederodes vanmiddag een maatje te groot was voor Everstein. Dat het aan het eind nog spannend werd, dat hadden de mannen van groen en geel dus aan zichzelf te wijten.

Opstelling Everstein:

Regilio van Renswouw, Arjan Cornelisse, Mark den Hertog, Roderick van Duinen, Walter Snoek, Klaas Hazendonk, Rick Fierens, Jori Goené, Simon van Zante, Sander Bergshoeff en Guillermo Ooft

Wisselspelers: Tim van Zal, Danny Stoffelen, Mark Fierens, Paul Aben en Yently Lemmer

Geschorst: geen

Geblesseerd: Peter Verwolf

Scheidsrechter: de heer B. Cakir uit ’s Hertogenbosch

Grensrechter namens Everstein: Ron Ariaans

De jeugd van Everstein verzorgde, met het vertoon van de rood witte vlaggen, het intro voor de ploegen van Everstein en Brederodes, vergezeld van groene en gele rook door de aanhangers van de bezoekers, waardoor de stemming er voor de talrijke toeschouwers al direct in zat. Ook arbiter Cakir moest even wennen aan de ambiance, maar even na half drie werd de, vooraf breed uitgelichte, eerste ontmoeting tussen beide ploegen in gang gezet.

In de beginfase was het voor de beide teams aftasten en het duurde dan ook tot in de tiende minuut, alvorens er iets te beleven viel. Sander Bergshoeff reageerde bij een ingooi op de loopactie van Simon van Zante, maar de spits zag het puntertje naast het doel verdwijnen. Vier minuten later testte Roderick van Duinen de doelman van Brederodes met een venijnig schot van afstand. De sluitpost loste de bal wel even, maar er kwam geen rebound. De gasten stelden er tot dan toe alleen wat verre inworpen en corners tegenover.

Maar na ruim twintig minuten werd zo’n corner de thuisclub wel noodlottig. Doelman Regilio van Renswouw pareerde de eerste kopbal nog wel, maar was kansloos bij de nastoot: 0-1. Daarna bleven de bezoekers de bovenliggende partij, maar Everstein kon het allemaal net bijbenen. Sterker nog, met nog zo’n zeven minuten te gaan tot de rust, mocht Sander Bergshoeff een vrije schop nemen vanaf de linkerflank. De voorzet bleef “smoren” in de zestien meter en Guillermo Ooft reageerde het meest alert: 1-1.

Daarna moesten de bezoekers weer op zoek naar een nieuwe voorsprong. Een heuse scrimmage voor het doel van Everstein leverde niets op en ook een inzet vanaf de linkerkant verdween net voorlangs het doel van Regilio van Renswouw. Even leek Everstein ongeschonden de rust te halen, maar wederom werd een lange inworp de opmaat voor een nieuwe voorsprong voor de gasten: na een lange ingooi te hebben verijdeld, volgde daarop een voorzet vanaf rechts. Het leder werd bij de eerste paal onberispelijk binnen gekopt: 1-2 op een vervelend moment.

De eerst (hele) grote kans na de pauze was wederom voor de gasten. Op wonderbaarlijke wijze bleef de bal liggen voor het Everstein doel, maar niemand gaf het beslissende zetje, nu restte slechts een corner. De navolgende minuten waren voor Everstein. Eerst schoot Sander Bergshoeff en vrije schop van zo’n twintig meter net over, even later was het (na hands op de rand van de zestien meter) wel raak, Sander’s inzet zorgde voor de 2-2 tussenstand. Even later ontving Mark den Hertog het geel van arbiter Cakir. En Everstein kon niet lang genieten van de gelijkmaker. Opnieuw zorgde een strak genomen hoekschop voor het verschil. De bal bleef “hangen” en kon gemakkelijk worden binnen geschoten: 2-3.

De volgende vijf minuten gaf Everstein de wedstrijd in kort tijdsbestek volledig uit handen. De verdediging was tijdelijk de kluts kwijt en vooral de 2-4 was het gevolg van (geen of) zwak ingrijpen. De speler van Brederodes kon ongehinderd opkomen en even zo gemakkelijk aanleggen: het precieze schot verdween in de lange hoek: 2-4. En even later was alles zeker beslist. De thuisclub werd even overlopen en van dichtbij mocht wederom simpel worden binnen gekopt: 2-5 en een gelopen koers. Roderick van Duinen ontving nu geel en Mark Fierens kwam het vervangen. Even later kwamen Paul Aben en Yently Lemmer voor respectievelijk Rick Fierens (die verdienstelijk terug was na een lange blessure) en Guillermo Ooft.

Het volgende kwartier volgden er vele kansen voor de bezoekers om de score verder op te voeren, maar dat gebeurde niet. En daarom werd de slotfase toch nog interessant. Omdat Brederodes de kansen onbenut liet kwam Everstein nog terug tot 4-5! Eerst combineerde Sander Bergshoeff door het centrum van de Brederodes defensie en passeerde de doelman in de lange hoek, even later werkte bij een vrije schop van twintig meter langs dezelfde doelman: 3-5 en 4-5, met nog een paar minuten op de klok.

Maar de ervaren ploeg uit Vianen liet het niet verder komen en won zodoende uitermate verdiend met 4-5 van Everstein. Ondanks het feit dat er nog veel mis ging bij de thuisclub, was het gevoel na afloop beter dan vorige week. Brederodes was gewoon een maatje te groot en dat is geen schande. Met name defensief is er voor de technische staf werk aan de winkel, zeker met de uitwedstrijd bij Ameide voor de boeg. De eerste confrontatie tussen Everstein en Brederodes verliep (mede door de prima leiding van scheidsrechter Cakir) uiterst sportief en respectvol. Omdat er negen goals vielen en het prachtig nazomer weer was, werd het talrijke publiek de grote winnaar.