Groot-Ammers vv 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

14 november 2015 14:30

Vreeswijk, W. van

De mannen van Everstein bewezen niet alleen zichzelf, maar zeker ook de aanhang, een prima dienst door de thuiswedstrijd tegen Groot Ammers met 3-0 te winnen en zodoende de tweede overwinning op rij te boeken. Eén zwaluw maakt nog geen zomer (en dat op de eerste dag dat de herfst zich deed gelden), maar er is duidelijk progressie waar te nemen bij het keurkorps van trainer Ton Delfgou. De werklust en de strijd zijn weer volledig terug en dan weten we dat dit team ook aardig kan ballen. De gasten probeerden het in de beginfase met pressie, maar kwamen uiteindelijk tekort. Op de zege was dan ook verder niets af te dingen.

Opstelling Everstein:

Regilio van Renswouw, Arjan Cornelisse, Paul Aben, Mark den Hertog, Rick Fierens, Erik Bergshoeff, Roderick van Duinen, Sander Bergshoeff, Simon van Zante, Guillermo Ooft en Wessel Scherpenzeel

Wisselspelers: Jori Goené, Danny Stoffelen en Walter Snoek

Geschorst: geen

Geblesseerd: Peter Verwolf

Scheidsrechter: de heer W. van Vreeswijk uit Wijk en Aalburg

Grensrechter namens Everstein: Ron Ariaans

Everstein tegen Groot Ammers kwam maar moeizaam op gang. De bezoekers probeerden snel druk te zetten bij balbezit van de thuisclub om zodoende het spel te ontregelen. En dat lukte zeker tot halfweg de tweede helft uitstekend. Dit was dan ook de beste fase van Groot Ammers en de kansjes, welke ontstonden, waren dan ook voor beide partijen. Echt grote mogelijkheden waren er in het begin niet, waardoor het publiek geduld moest opbrengen.

Na drie minuten een mogelijkheid voor de bezoekers. De bal werd, na een aanval over de linkerzijde, net over het doel van Everstein geschoten. Even later versnelde Guillermo Ooft over de rechterflank en diens strakke voorzet werd bijna in eigen doel gelopen. Met vereende krachten konden doelman en verdediging nog redding brengen ten koste van een corner. Weer even verder kon Simon van Zante net niet goed genoeg achter de bal komen vanuit de draai, hierdoor ontstond een rollertje voor de doelman. Op het kwartier schoot Sander Bergshoeff van zo’n twintig meter net over. Ook Groot Ammers liet zich weer gelden toen een inzet, na een vrije trap, via een Everstein hoofd over de achterlijn verdween. Mogelijkheden dus wel, maar geen echte kansen.

Halfweg de eerste helft begon Everstein de touwtjes steeds meer in handen te nemen. En met nog een kwartier op de klok diende de eerste grote mogelijkheid zich aan. Sander Bergshoeff legde, in de zestien meter, een paar tegenstanders in de luren en via Roderick van Duinen belandde de bal bij Wessel Scherpenzeel. De droge knal verdween in het zijnet. Een minuut later werd Guillermo Ooft schitterend diep gestuurd en rondde ook bekwaam af. Een werkelijk belachelijk vlagsignaal verstoorde dit feestje. Uitstel van executie, want drie minuten later kwam de voorsprong alsnog. Een dieptepass van Erik Bergshoeff werd door broer Sander magnifiek gecontroleerd, waarna Wessel Scherpenzeel de trekker mocht overhalen: 1-0.

In blessuretijd van de eerste helft nog een mogelijkheid voor de gasten. Een strakke en lage voorzet vanaf links werd echter door iedereen gemist. Na de pauze kwam de licht geblesseerde Paul Aben niet meer terug, hij werd vervangen door Jori Goené. En Everstein wilde snel zaken doen, zo ook Simon van Zante. Een eerste opzet voor een combinatie mislukte, maar door de tegenstander uit te kappen belandde het leder voor zijn favoriete rechtervoet. De inzet was niet alleen prachtig, maar ook uitgekiend over de doelman: 2-0 op een heerlijk moment.

De volgende twintig minuten heerste de thuisclub. Groot Ammers zocht het veelal in de lange bal, maar de verdediging gaf voor alsnog geen krimp. Guillermo Ooft werd een plaag voor zijn tegenstander(s), maar vond tot twee keer toe de doelman op zijn weg. Beide keren redde de sluitpost met de voet. Sander Bergshoeff schoot, met het “verkeerde rechterbeen” nog een keer over. De inleiding tot twee houtwerk momenten. Eerst verdween een schuiver in de korte hoek op de binnenkant van de paal bij Regilio van Renswouw, even later stuitte een kopbal van Simon van Zante via de onderkant van de lat weer het veld in.

Walter Snoek en Danny Stoffelen kwamen nog voor Rick Fierens en Wessel Scherpenzeel  en Everstein gaf de zege nog iets meer glans met het slotakkoord. Sander Bergshoeff mocht een vrije trap nemen op zo’n twintig meter van het Groot Ammers doel. De doelman redde wel, maar de toegestane rebound werd door Jori Goené omgezet tot de 3-0 eindstand. Na een korte blessuretijd floot de prima leidende arbiter van Vreeswijk voor het laatst en konden de drie punten worden bijgeschreven.

Tevreden gezichten alom vanmiddag, dat moge duidelijk zijn. “Nu moeten we dit doortrekken”, zo concludeerde ook Roderick van Duinen. Een juiste conclusie voor een Everstein in positieve richting. Eens temeer werd bewezen dat, als het met de instelling in orde is, de ploeg ook een aardig partijtje voetbal kan presenteren. In deze klasse hoeft men in die hoedanigheid voor niemand bang te zijn. Even genieten, dinsdag naar Haaften voor de EM Cup en een weekendje rust. Genoeg tijd om de ploeg weer klaar te stomen voor de volgende confrontatie, op 28 november a.s., in en tegen Arkel. Tot dan!