3 - 0

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

28 november 2015 14:30

Korteweg, J.

Everstein blameerde zichzelf (en haar trouwe aanhang) vanmiddag op Sportpark Schoonzigt in Arkel door, na een beschamende vertoning, volledig terecht met een 3-0 nederlaag naar Everdingen gestuurd te worden. Voor de derde keer in drie uitwedstrijden lieten de mannen het volledig afweten. De waarschuwingen vooraf en de prikkelende tekst op Regio Voetbal (“Arkel gaat op zoek naar de tweede overwinning van het seizoen tegen Everstein”) hadden geen enkele uitwerking op de spelers. De thuisclub had het prima begrepen: willen winnen, strijden voor elke meter en geen ruimte voor de tegenstander. Het concept werkte volledig en verlamde de bezoekers dermate dat de 3-0 eindstand volledig in orde was.

Opstelling Everstein:

Regilio van Renswouw, Arjan Cornelisse, Mark den Hertog, Erik Bergshoeff, Rick Fierens, Sander Bergshoeff, Paul Aben, Wessel Scherpenzeel, Simon van Zante, Guillermo Ooft en Roderick van Duinen

Wisselspelers: Klaas Hazendonk, Walter Snoek en Yently Lemmer

Geblesseerd: Peter Verwolf en Jori Goené

Geschorst: geen

Scheidsrechter: de heer J. Korteweg uit Alblasserdam

Grensrechter namens Everstein: Cees Bosman (jarig, nogmaals van harte Cees!)

Wie Everstein dit seizoen een beetje heeft gevolgd wist eigenlijk na drie minuten hoe de vork vanmiddag in de steel zat. De thuisclub begon vol overgave aan de opdracht drie punten te behalen, om weg te komen van de laatste plaatsen. En Everstein ondersteunde deze gedacht vanaf het begin. Slordig balverlies bracht in de eerste twee minuten drie kansen voort voor de gastheren. Een daarvan belandde, buiten bereik van doelman Regilio van Renswouw, op de lat.

Arkel was het eerste kwartier heer en meest, doch verzuimde de trekker over te halen. Vooral het één op één verdedigen achterin bleef een hachelijke onderneming, vooral omdat Mark den Hertog de handen vol had aan de balsterke spits van Arkel. En toch kregen de bezoekers in de eerste helft hun mogelijkheden. Als je dan bedenkt hoe matig er werd geacteerd, dan moeten de mannen even achter de oren krabben bij toch nog zoveel kansen. Eerst verdedigde de doelman van Arkel verkeerd uit, waarna Guillermo Ooft het in één keer probeerde (de bal verdween nog ruim over het doel), even later mocht Guillermo over rechts vertrekken en voorzetten op Simon van Zante. De bal verdween net voorlangs het doel van Arkel.

Maar halfweg het eerste bedrijf kwam Arkel op voorsprong. Het leek dat Mark den Hertog (even en slim) werd vastgehouden, hetgeen arbiter Korteweg ontving. De afronding daarna was fraai, 1-0, maar leverde ook het nodige commentaar op van  verontwaardigde Everstein spelers. Twee keer geel was een beetje flauw van de scheidsrechter en alleen maar om de woede over de niet geconstateerde overtreding te bekoelen. Ook na deze achterstand brouwden de bezoekers er niet veel van en vlak voor rust leek de thuisclub op 2-0 te komen. De bal verdween echter recht in de handen van Regilio van Renswouw. Even later leek Sander Bergshoeff voor de gelijkmaker te zorgen, maar in plaats van zelf te scoren wilde hij de bal nog breed leggen. Dit was uitsluitend ten gerieve van de verdedigers van Arkel, die de situatie nu meester bleven.

Na de pauze leek het duel wederom snel te worden beslist. Na een aanval over links volgde een prima inzet, maar Regilio van Renswouw redde miraculeus. Het was de voorbode van de verdubbeling van de voorsprong. De sterke spits mocht wederom de bal aannemen, wegdraaien en daarna op snelheid richting Regilio van Renswouw. Die had ook geen verweer op de inzet: 2-0 en gelopen koers. Vier minuten later werd het nog beroerder. Terwijl trainer Ton Delfgou, leunend tegen de dugout, hulp zocht bij zijn mobiel, werd een afgeslagen aanval van Arkel kiezelhard langs de Everstein doelman geschoten: 3-0.

Daarna kwamen Walter Snoek (ook jarig, van harte!) en Yently Lemmer voor Mark den Hertog en Guillermo Ooft en even later ook Klaas Hazendonk voor Wessel Scherpenzeel. Ook de overtal situatie (een Arkel speler kreeg zijn tweede gele en dus rode kaart) kon het dolende Everstein niet helpen. Terwijl de trouwe aanhang mopperend richting uitgang ging, was de vrije trap vanaf zo’n twinig meter, genomen door Sander Bergshoeff, wellicht kenmerkend voor de algehele malaise bij Everstein: de bal verdween zelfs over de ballenvanger richting station Arkel.

Even later maakte scheidsrechter Korteweg er gelukkig een einde aan en kon de warme auto worden opgezocht. Enig lichtpunt is dat we weten dat er enorme pieken en dalen zijn bij dit Everstein. Na deze beschamende vertoning in Arkel zou volgende week eerherstel tegen de Alblas moeten volgen. Nadat ik vanmiddag heb gezien zijn er echter ernstige redenen om dat te betwijfelen. Of is er dan wél de uitstraling, de beleving en de wil om de strijd in het voordeel te beslechten. We zullen het zien, tot volgende week!