Alblas de 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

5 december 2015 14:30

Kant, A.

Als supporter van de mannen van Everstein heb je het niet altijd even gemakkelijk. Je moet door (soms) diep dalen en een week later veer je weer op als een piekmoment wordt bereikt. Ofwel: na de belabberde vertoning bij Arkel werd vanmiddag tegen de Alblas weer met hart en ziel gestreden voor een resultaat. En dat scoort zo zijn punten bij de aanhang. Daarnaast moet je hart in prima conditie zijn, want de slotfase van Everstein tegen de Alblas was bloedstollend en spannend. Toen scheidsrechter Arie Kant, na de blessuretijd, af floot was iedereen blij met het behaalde punt. Niet alleen om het punt, maar vooral op de wijze, waarop dit punt werd binnengehaald.

Opstelling SC Everstein:

Regilio van Renswouw, Arjan Cornelisse, Paul Aben, Rick Fierens, Klaas Hazendonk, Walter Snoek, Sander Bergshoeff, Roderick van Duinen, Guillermo Ooft, Simon van Zante en Wessel Scherpenzeel

Wisselspelers: Danny Stoffelen, Yently Lemmer en Jori Goené

Geblesseerd: Peter Verwolf, Mark den Hertog en Erik Bergshoeff

Geschorst: geen

Scheidsrechter: de heer Arie Kant uit Giessen

Grensrechter namens Everstein: Cees Bosman

De eerste bittere pil voor spelers en aanhang volgde al in de eerste minuut. Een vrije trap van zo’n vijfentwintig meter werd, langs en over de muur, pardoes in de kruising geschoten: 0-1, de meeste toeschouwers hebben er niets van meegekregen. Maar de thuisclub ging niet bij de pakken neerzitten en ging overgave de strijd aan met een tegenstander, veelal leunden op balsterke en gevaarlijke aanvallers. Na tien minuten gaf Guillermo Ooft het eerste signaal af. Na een rush over de rechterflank (na mistasten van zijn tegenstander) was de voorzet niet van dien aard, dat gevaar volgde. Weer tien minuten later leken de gasten de voorsprong te verdubbelen. Na wederom een fout bij Everstein mocht een aanvaller alleen op Regilio van Renswouw af, maar die bleef de situatie met de voet meester. De daaropvolgende aanval kwam een Alblas spits een teenlengte tekort om in te tikken.

Naarmate de eerste helft vorderde kwam Everstein steeds meer in het stuk voor. Halfweg verzond Walter Snoek een voorzet, echter, wellicht ook tot zijn eigen verbazing, leek de bal achterin het doel te vallen. De redding van de doelman van de Alblas was fraai te noemen. Even later weer even doorademen voor de aanhang. De gasten kregen weer een vrije trap te nemen op twintig met van het doel. Nu verdween het leder over en naast het doel. Dat leek Simon van Zante even later beter te doen. Zijn vrije trap was laag en geplaatst, maar wederom redde de doelman door, geheel gestrekt, nog net een handje achter de bal te krijgen, nu volgde slechts een corner. Ook de daaropvolgende pogingen van Sander Bergshoeff, Simon van Zante en Guillermo Ooft vonden geen doel.

Na de pauze kwam Jori Goené voor Walter Snoek en Everstein had tien minuten nodig om langszij te komen. De gelijkmaker had eigenlijk van de schoen van Sander Bergshoeff moeten komen, die, zo uit het niets, ineens oog in oog stond met de sluitpost van de Alblas. Die bleef ook nu de situatie meester, wel ten koste van een hoekschop. En eentje met gevolgen, want deze werd, voor de handen van de doelman, ingekopt door Wessel Scherpenzeel: 1-1.

Het volgende kwartier bleven beide ploegen loeren op meer, doch echte grote kansen kwamen er op dat moment niet. Na een kwartier waren de bezoekers nog het meest dreigend, maar gelukkig voor Everstein maakte de aanvaller over rechts een totaal verkeerde keuze bij zijn voorzet, nu konden de verdedigers alsnog ingrijpen.

En terwijl Everstein er aan dacht om nog een tandje bij te schakelen, viel de tweede bittere pil te verwerken. Na een nieuw balverlies op het middenveld mocht een voorwaarts van de Alblas op doelman Regilio van Renswouw afgaan. Paul Aben kon niet anders dan de tegenstander van achteren aantikken. Strafschop en rood voor Paul waren het gevolg. Tegen de knap genomen penalty had ook Regilio geen verweer: 1-2 en een man minder.

Maar het leek, zoals trainer Ton Delfgou na afloop opmerkte, of Everstein eerder boos werd dan teleurgesteld. En als je boos bent, zo sprak de trainer, dan ga je vaak ook beter voetballen. Omdat ook de strijd en de werklust bleven, volgden er ook mogelijkheden. Na een eigen inzet van de Alblas, uit een corner van Sander Bergshoeff, werd de bal van de doellijn gehaald en even later schoot Jori Goené de bal in de handen van de doelman. Maar ook de gasten probeerden de strijd definitief in het slot te gooien. De redding van Regilio van Renswouw, met de voet, was broodnodig om dit te voorkomen. Bovendien werkten de gasten een goede mogelijkheid hoog over het doel.

Tien minuten voor tijd zorgde Simon van Zante dan toch nog voor de surprise. En een surprise, die er mocht wezen. Vanaf de rand van de zestien meter was de lob over de doelman wonderschoon te noemen. De bal had net genoeg vaart om achter de doellijn te verdwijnen: 2-2 en grote vreugde in en buiten het veld. Yently Lemmer en Danny Stoffelen kwamen nog voor Guillermo Ooft en Klaas Hazendonk, maar in de stand kwam geen verandering meer. Al moest doelman Regilio van Renswouw in de laatste minuten nogmaals een klasse redding met de voet verrichten om het punt over de streep te trekken. Na het laatste fluitsignaal van de prima arbiter Kant werd het punt dan ook gekoesterd.

Naar aanleiding van het verslag van vorige week moet ik nog even kwijt dat trainer Ton Delfgou in Arkel op zijn telefoon keek om de tijd te raadplegen. Ook voor hem nog een surprise van de altijd alerte Sinterklaas: er prijkte een prachtig nieuw horloge om de pols!

Een lekker puntje dus, voorafgaande aan de strijd volgende week in Hei- en Boeicop. Daar wacht HSSC ’61 (dat lekker op dreef is in deze derde klasse) voor de laatste wedstrijd voor de winterstop. Dan zal ook de strijd van vanmiddag weer gevoerd moeten worden en wellicht zijn Mark den Hertog en Erik Bergshoeff dat ook weer inzetbaar. Eerherstel leidde nu tot een punt, volgende week wellicht meer?! Tot dan!