2 - 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

12 december 2015 14:30

Simon, R.

“Soms zit het mee en soms zit het tegen”! Zo mogen we het uiteindelijke resultaat van de streekderby tussen HSSC ’61 en Everstein, vanuit het rood witte perspectief gezien, wel benoemen. Beide teams deden niets voor elkaar onder en waar de gasten het duel voor de rust hadden (moeten) beslissen, maar dat niet deden, sloeg de thuisclub in het tweede bedrijf alsnog toe. Everstein bleef het daarna proberen, maar de (verdiend te benoemen) gelijkmaker viel niet meer. Een gelijkspel had de verhoudingen wat beter weergegeven, maar dat kunnen de mannen uit Hei- en Boeicop met een glimlach op de mond beamen. Immers, de punten tellen en die bleven op het Plein. Felicitaties aan de gastheren en hulde voor jullie eerste competitiehelft in 3C!

Opstelling Everstein:

Regilio van Renswouw, Arjan Cornelisse, Mark den Hertog, Rick Fierens, Klaas Hazendonk, Walter Snoek, Roderick van Duinen, Sander Bergshoeff, Wessel Scherpenzeel, Simon van Zante en Jori Goené

Wisselspelers: Danny Stoffelen, Yently Lemmer, Wessel Bergshoeff, Ruben Ariaans en Edmond van Bommel

Geblesseerd: Peter Verwolf en Erik Bergshoeff

Geschorst: Paul Aben

Afwezig in verband met vakantie: Guillermo Ooft

Scheidsrechter: de heer Simon uit Zwijndrecht

Assistent namens Everstein: Ron Ariaans

Het was fris (en later ook nat) op het Plein in Hei- en Boeicop. Maar het veld bleek prima bespeelbaar en dat bleef ook de gehele wedstrijd. Het talrijke publiek, vooraf getrakteerd op wat vuurwerk, zag een eerste helft, waarbij de gasten uit Everdingen duidelijk in het voordeel waren. De prima eerste helft leverde echter slechts één doelpunt op en dat kwam de ploeg in het tweede bedrijf duur te staan.

Het eerste kwartier was het meer aftasten, maar Everstein dreigde al twee keer over de linkerflank, waar Jori Goené de verdediging van HSSC ’61 flink bezig hield. Omdat de eindpass niet goed was ontstond niet het gewenste gevaar voor het vijandelijk doel. Net op het kwartier kwam dat wel en direct met succes. Een schot van de inkomende Sander Bergshoeff werd door de doelman gestopt, maar vanuit de rebound schoot de attente Jori Goené de 0-1 tegen de touwen.

Maar de thuisclub wilde van geen wijken weten en dwong drie corners in kort tijdsbestek af. Uit een van deze hoekschoppen verdween dat bal rechtstreeks in de handen van doelman Regilio van Renswouw. Even later dé kans voor HSSC ’61! Na een voorzet vanaf links werd de bal echter niet vol geraakt en de Everstein defensie kon nu redding brengen. Maar de volgende tien minuten waren weer voor de bezoekers. Vanuit een vrije trap van Sander Bergshoeff schoot Klaas Hazendonk net over en even later nam Simon van Zante de bal, vanuit een voorzet van Jori Goené in één keer uit de lucht. Het schot stuitte op de keeper. Net op het half uur nog een plaagstoot (afstandschot) van de thuisclub, maar Regilio van Renswouw kon stijlvol redding brengen, ten koste van een corner.

De laatste vijf minuten wilden de gasten de voorsprong uitbreiden. Eerst werd Walter Snoek diep gestuurd over de rechterkant, maar ook deze voorzet was niet op maat. Even later tegenslag voor Everstein: Klaas Hazendonk moest het veld per brancard verlaten en werd vervangen door Ruben Ariaans. In de extra tijd van de eerste helft leek de tweede goal toch nog te vallen, maar Simon van Zante slaagde er niet in het leder, nadat de keeper wederom een rebound moest toestaan, na een schot van Sander Bergshoeff, in het doel te krijgen.

Na de pauze ontging arbiter Simon een duwtje in de rug van Arjan Cornelisse. Hierdoor kon de thuisclub de bal over links in de diepte sturen. De voorzet kwam bij de tweede paal en werd diagonaal binnen geschoten: 1-1. Daarna werd de wedstrijd zeker niet beter, eerder rommelig en er gebeurde geruime tijd niet veel voor beide doelen. Het voetbal bij de gasten was, in tegenstelling tot de eerste helft, ver te zoeken en Everstein ging mee in de lange ballen van achteruit. En daar zat wellicht het verschil: terwijl de gastheren, in de persoon van Floris Kool, een vast aanspeelpunt hebben, verdwenen de lange passes bij Everstein vaak in “niemandsland”. Omdat dan ook het middenveld niet meer aan voetballen toekomt, werd het een strijd met wisselende kansen.

Een kwartier voor tijd kwamen de gastheren op voorsprong. Een defensieve fout van Everstein zorgde ervoor dat men over rechts kon opstomen. De voorzet was op maat en hoefde alleen maar te worden ingelopen: 2-1. Een paar minuten later reageerde de bank van Everstein. Jori Goené en Wessel Scherpenzeel verlieten het veld en werden vervangen door Yently Lemmer en Wessel Bergshoeff. Na weer een warrige beslissing van de scheidsrechter kreeg Simon van Zante, vanwege een aanmerking, geel.

Het werd donkerder en donkerder op het Plein en Everstein ging hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker. Terwijl de extra tijd al was ingegaan, Everstein een strafschop claimde toen Yently Lemmer een schop kreeg, verscheen Rick Fierens uit het niets voor de doelman van HSSC ’61. De inzet werd van de doellijn weggehaald. Even later bediende Wessel Bergshoeff broer Sander, maar diens schot verdween over het doel en vervolgens drukte Wessel zelf af. De schuiver verdween, via de buitenkant van de paal, weer in het veld. Als laatste mocht Mark den Hertog nog een keer aanleggen, maar de doelman redde met de voet. Toen maakte arbiter Simon een eind aan de derby en vierden de gastheren de drie punten. Zuur voor Everstein, maar de missers uit de eerste helft en de “vergeten” voetbalmomenten in de tweede helft, zorgden alsnog voor de nederlaag.

Grootste “winst”punt was de voorbeeldige strijd, waarmee werd gestreden. Er valt niemand iets te verwijten, dat was vanmiddag wel duidelijk. Daarnaast werd HSSC ’61 tegen Everstein een uitermate sportieve en faire ontmoeting, hulde daarvoor aan alle spelers (op een klein opstootje na geen enkele wanklank te horen). Na de douche werd onder de nodige biertjes nagepraat en konden de verkleumde toeschouwers weer een beetje op temperatuur komen.

Beide teams gaan nu de Winterstop in en we hopen elkaar volgend jaar weer te begroeten, bij het begin van de tweede seizoenshelft. Noteer maar vast in uw agenda: zaterdag 23 januari 2016: thuis tegen Focus ’07. Rest mij degenen, die ik niet meer zie, alvast hele fijne Kerstdagen toe te wensen, een fijne Jaarwisseling en een gezond en sportief 2016! Tot later!