Peter Verwolf (vrije trap)

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

20 februari 2016 14:30

Peijnenburg, W.J.G.M.

Leuke streekderby, maar na afloop gaat het maar over 1 ding. Hoe kan scheidrechter Peijnenburg in zo’n sportieve wedstrijd maar liefst 11 gele kaarten geven?

Door afwezigheid van uw vaste verslaggever Gert van de Gun, die van zijn welverdiende vakantie geniet en zijn vervanger Jan de Gier die ziek op bed ligt vandaag een wellicht wat afwijkend verslag.

Het 1e kwartier was het aftasten tussen Brederodes en Everstein. De koploper was de bovenliggende partij, maar de 1e grote kans kon pas in de 14e minuut worden genoteerd. Een voorzet vanaf links werd echter door iedereen gemost waardoor Everstein kon uitverdedigen. Na ca 20 minuten neemt Everstein het initiatief over, waarna zoals gezegd de scheidsrechter de hoofdrol voor de rest van de wedstrijd op zich ging eisen. Aan het eind had hij maar liefst 11 gele kaarten gegeven, 5 voor Brederodes en 6 voor Everstein, waarvan Guillermo Ooft er 2, dus rood, kreeg.

Maar genoeg hierover terug naar de wedstrijd. Everstein begon met A-junior Tim van Zal in de goal, die zijn debuut maakte in het 1e van Everstein, omdat vaste keeper Regilio van Renswouw moest werken. Verder begon Peter de Vaal  met de volgende spelers; Peter Verwolf, Mark den Hertog, Jordi Leewis, Erik Bergshoeff, Roderick van Duinen, Walter Snoek, Yently Lemmer, Robbie de Roos, Guillermo Ooft en Simon van Zante.

Wisselspelers: Jori Goené, Rick Fierens, Mark Fierens
Geschorst: geen
Geblesseerd: Sander Bergshoeff

Na ca 20 minuten neemt Everstein zoals gezegd het heft in handen. Dit leidde in de 26e minuut tot een grote kans voor Simon van Zante. Nadat de keeper een afstandschot van Guillermo niet goed verwerkte schoot onze trefzekere spits naast het doel. Verder kreeg Everstein in het laatste kwartier veel vrije trappen rond de 16 van Brederodes. Het geluk zat Peter Verwolf op dat moment echter niet mee. Ook een vrije trap van Simon van Zante in de 33e minuut ging maar net naast. Everstein behield echter met goed voetbal het overwicht en drong Brederodes terug. Nadat Jordi Leewis in de 38e minuut net naast had geschoten kreeg Guillermo net voor de rust nog een goede kans. Na goed doorzetten kon de keeper van Brederodes ten koste van een hoekschop net redding brengen. Brederodes stelde er weinig tegenover en eigenlijk verdiende Everstein op dat moment een voorsprong. Maar dit gebeurde niet, waardoor de ploegen doorweekt van de vele regen met een 0-0 stand de kleedkamers opzochten.

De 2e helft startte Brederodes sterk en werd Everstein teruggedrongen. Dit leidde tot een aantal hachelijke momenten voor het doel. In de 54e minuut werd het dan ook 1-0. Na zwak uitverdedigen werd er goed ingeschoten. Keeper Tim van Zal was kansloos. Het sierde Everstein dat zij het er niet bij lieten zitten. De mouwen werden opgestroopt en er werd een tandje bijgezet. Dit leidde na een kwartier tot een enorme kans voor Robbie de Roos die alleen op de keeper af ging. Tot ontzetting van iedereen die Everstein een warm hart toedraagt strandde hij echter op de keeper. De cornerbal die daarop volgde leverde niets op.

In de 68e minuut was het dan echter toch raak. Peter Verwolf mocht weer eens aanleggen voor een vrije trap. Met een hard en geplaatst schot zag hij de bal via de vingertoppen van de keeper in het doel verdwijnen 1-1.  Op dat moment zeer verdiend.  Ondanks dat het veld door de aanhoudende regenval steeds slechter werd ontspon zich een leuk voetbalduel met kansjes over en weer.

Coach Peter de Vaal wisselde Jordi Leewis voor Jori Goené, Rick Fierens voor Erik Bergshoeff en Mark Fierens voor Robbie de Roos. Tot de 84e minuut. Nadat Brederodes een minuut eerder een grote kans had gehad vloerde Guillermo Ooft een speler van Brederodes. Hij ontving hiervoor een gele kaart en omdat hij er eerder al één had gehad kon hij met rood vertrekken. De vrije trap die hieruit volgde kwam op de hak van de ongelukkig invallende Rick Fierens en met een boogbal verdween de bal in het doel. Everstein bleef hard werken, maar kwam deze klap niet meer te boven.

Samengevat;een leuke en sportieve derby, ondanks de vele regen en het zware veld. Een hard werkend en bij vlagen goed voetballend Everstein heeft het kampioenskandidaat Brederodes knap lastig gemaakt en een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven. Dan is het toch jammer dat het na afloop maar over 1 ding ging; de rol van de scheidsrechter die maar liefst 11 (!) gele kaarten geeft.