Rick Fierens (corner)

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

5 maart 2016 14:30

Verstraten, C.P.A.H.

De drie punten uit de wedstrijd tussen Everstein en Ameide gingen aan het eind toch nog in de tas mee naar Ameide. Maar in dit geval was de thuisploeg hier uitermate content mee, want die tas was van trainer Peter de Vaal van Everstein. Wat vele oude vrienden van Ameide hem niet toe hadden gewenst (voor de wedstrijd het veel gehoorde “iets minder succes vanmiddag”), kwam toch uit. In een paar minuten tijd veranderden de donkere wolken boven Everstein in een prachtig blauwe lucht. Waar velen wachtten op de 1-3, die uitbleef, bogen de gastheren in een paar minuten tijd de achterstand om in een 3-2 overwinning. Een welkome driepunter en dat was ook het enige dat vandaag telde. Over het vertoonde spel zullen staf en spelers zeker nog niet tevreden zijn, maar nu ging het resultaat voor alles.

Opstelling Everstein:

Regilio van Renswouw, Mark den Hertog, Peter Verwolf, Jordi Leeuwis, Erik Bergshoeff, Roderick van Duinen, Walter Snoek, Jori Goené, Guillermo Ooft, Simon van Zante en Wessel Scherpenzeel

Wisselspelers: Wessel Bergshoeff, Danny Stoffelen, Rick Fierens en Robbie de Roos

Geblesseerd: Sander Bergshoeff en Yently Lemmer

Geschorst: geen

Scheidsrechter: de heer C.P.A.H. Verstraten

Grensrechter namens Everstein: Ron Ariaans

Everstein kon vanmiddag weer beschikken over Regilio van Renswouw en aanvoerder Peter Verwolf. Dat scheelde een slok op een borrel in een wedstrijd, welke niet verloren mocht worden. Maar het eerste kwartier gebeurde er weinig spectaculairs voor de beide doelen. De thuisclub wilde eerst de beroemde kat uit de boom kijken bij de gasten lukte voor alsnog niet veel. Er moest dan ook een fout aan de zijde van Everstein aan te pas komen om de eerste mogelijkheid voor Ameide in te leiden. Uiteindelijk kon Jordi Leeuwis nog net het blok zetten om de inzet tot corner te bombarderen. Vanuit de rebound van de daarop volgende hoekschop werd de bal net naast geschoten.

Na ruim twintig minuten kwam Everstein uit het niets op voorsprong. De staakpass van Simon van Zante was fraai en Guillermo Ooft kon richting doel van Ameide. Ook over de afronding was weinig te klagen: 1-0 (Guillermo had de boodschap van de D1 dus goed ter harte genomen: “je moet vandaag weer eens scoren”!). De Ameide doelman was kansloos. Daarna volgde een gele kaart voor Jori Goené, die er twee minuten later net niet in slaagde om Simon van Zante te vinden. De verdediging van de gasten kon dit voorkomen door een corner toe te staan, die overigens niets opleverde.

Een paar minuten voor rust was het uit een hoekschop van Ameide, vanaf de rechterkant, wel raak. Een aanvaller kwam van achter naar de eerste paal gesneld en schampte de bal. Die plofte aan de andere zijde hoog in het doel: 1-1 op een vervelend moment. In de blessuretijd kreeg Wessel Scherpenzeel nog geel en dwong Simon van Zante, na een prima voorzet van Erik Bergshoeff, de Ameide doelman tot een “vreemde” redding. Maar tot de pauze bleef het 1-1.

Na de thee kwamen Jordi Leeuwis en Wessel Scherpenzeel niet meer terug, zij werden vervangen door Rick Fierens en Robbie de Roos. Al snel in de tweede helft kreeg Peter Verwolf geel van (de geen al te sterke indruk makende) arbiter Verstraten. De gasten kwamen veel beter uit de kleedkamer en waren het eerste kwartier heer en meester. Na zeven minuten werd het dan ook 1-2. Na een aanval over de linkerflank mocht de strakke pass in de zestien meter worden aangenomen en werd ook de ruimte geboden voor een uithaal. Doelman Regilio van Renswouw was kansloos: 1-2. Nu volgde ook de fase, die de gasten uiteindelijk flink zou opbreken. Een mooie voorzet vanaf rechts werd in één keer fraai genomen, maar naast geschoten, even later belandde de bal, na wederom een mooie aanval, boven op de lat, boven Regilio van Renswouw. Ofwel: men liet Everstein in leven en daar profiteerden de gastheren gretig van.

Uit een hoekschop van Erik Bergshoeff vergat de defensie van Ameide de bal weg te koppen. Simon van Zante loerde al, bracht het leder onder controle en drukte uitermate secuur en fraai af: 2-2 en de wereld zag er direct geheel anders uit. En Everstein wilde meer. Even later bleek dat er nog veel vertrouwen nodig is binnen de groep. Bij diverse fraaie mogelijkheden voor het doel van Ameide, wilde niemand uiteindelijk de trekker overhalen, waardoor het, voor de gasten, afliep met een corner. Maar twintig minuten voor tijd toch de voorsprong. Een nieuwe hoekschop van Walter Snoek werd door Rick Fierens ingetikt, achter de doelman van Ameide: 3-2.

In het restant probeerden de gasten het tij nog te keren, maar dat lukte niet meer. Een vrije trap van zo’n dertig meter werd hard, maar ook over het doel geschoten, er volgden nog een aantal corners, maar gescoord werd er niet meer. Erik Bergshoeff pakte nog geel en Guillermo Ooft werd in de laatste minuut vervangen door Wessel Bergshoeff. De billen moesten nog een paar keer worden samen geknepen, maar grote opluchting en vreugde na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Verstraten. Het was nog niet allemaal even fraai, maar de punten bleven in Everdingen.

Volgende week staat Heukelum uit op het programma. Deze winst zal ongetwijfeld wat meer vertrouwen geven en een basis om op voort te borduren. Heukelum heeft gewoon een prima ploeg, dat weten we al vanaf de thuiswedstrijd. Die werd weliswaar gewonnen, maar ook toen maakte de ploeg van Arjan de Vries bij vlagen indruk. Maar Everstein, inclusief de staf, weet waar de kracht ligt, dus wellicht wordt de juiste methode gevonden om Heukelum te bestrijden. Even genieten van de punten en deze week weer hard werken naar “vorm” en (nog meer) “vertrouwen”. Tot volgende week!