2 - 2

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

30 april 2016 15:00

Berendsen, H.J.M.

Dat een wedstrijd twee verschillende helften kan hebben, dat ondervonden de mannen van Everstein vanmiddag in Ottoland bij VVAC. In de eerste helft waren de zwaar gehandicapte bezoekers heer en meester, maar verzuimden meer afstand te nemen van de tamme gastheren. Na de pauze waren de rollen omgekeerd. VVAC gaf vanaf de eerste minuut meer gas en Everstein kon de stortvloed van aanvallen niet allemaal verwerken. Net voor de gelijkmaker kopte Jori Goené nog op de lat, maar aan de andere kant voorkwam doelman Regilio van Renswouw tot twee keer toe de genadeklap van VVAC. Uiteindelijk kwam er dus een remise op het bord en daardoor is de thuisclub definitief zeker (en Everstein bijna) van klassenbehoud.

Opstelling Everstein:

Regilio van Renswouw, Klaas Hazendonk, Rick Fierens, Jordi Leeuwis, Yannick Middelkoop, Sander Bergshoeff, Roderick van Duinen, Guillermo Ooft, Yently Lemmer, Simon van Zante en Jori Goené

Wisselspelers: Joeri Liefhebber, Wessel Bergshoeff en Jaimy van Zante

Geschorst: Peter Verwolf en Erik Bergshoeff

Geblesseerd: Robbie de Roos, Mark den Hertog en Walter Snoek

Afwezig: Wessel Scherpenzeel

Scheidsrechter: de heer H.J.M. Berendsen

Grensrechter namens Everstein: Ron Ariaans

Maar liefst zes basiskrachten ontbraken (door diverse omstandigheden, zie hierboven) vanmiddag, bij het begin van VVAC tegen Everstein. Vooraf had de thuisclub een puntje meer, dus zou een gelijkspel voldoende zijn voor een nieuw jaar in de derde klasse. Maar Everstein startte verrassend sterk en liet een fris spelletje over de kunstgrasmat rollen. De thuisclub kreeg hier maar weinig vat op en omdat het ook verdedigend, in deze fase, goed stond, ontstonden de kansen maar voor een doel, dat van VVAC. Al na vijf minuten een fraaie combinatie tussen Jori Goené, Simon van Zante en Sander Bergshoeff. Laatstgenoemde strandde echter op de doelman van VVAC. Zes minuten later de tweede grote mogelijkheid voor Sander. Een diagonale pass van Klaas Hazendonk bracht hem wederom oog in oog met de doelman, maar ook nu redde die bekwaam. Het leidde tot een corner, waaruit Rick Fierens bijna nog gevaarlijk kon worden. Zijn inzet verdween over het doel.

Na een foutje op het middenveld ontstond de eerste mogelijkheid voor VVAC, maar Rick Fierens kon op het allerlaatste moment nog een blok zetten. Daarna volgden twintig minuten, waarin Everstein beter was, maar slordig met de afwerking. Dat ging na vijfendertig minuten beter: een pass van Jori Goené richting Sander Bergshoeff mislukte, maar bereikte wel Simon van Zante. De spits verzond weer eens een schone lob, welke over de doelman in het doel verdween: 0-1.

En voor de rust verdubbelde Everstein de voorsprong. Nadat VVAC nog een keertje dreigend voor het doel was geweest, speelde Jori Goené een verdediger uit. Die haakte Jori en arbiter Berendsen legde de bal terecht op de stip. Simon van Zante klaarde de klus voortreffelijk: 0-2. Een beloning voor een aardige eerste helft, waarin af en toe goed werd gevoetbald, vele kansen werden gecreëerde en verdedigend weinig werd weggegeven.

Na de pauze (waarin Everstein werd gewaarschuwd voor de storm, die zou gaan komen) een volledig ander beeld. De thuisclub schakelde twee tandjes bij en Everstein moest terug. Het heerste niet meer op het middenveld, ook omdat de gastheren snel (en succesvol) de lange bal zochten. Ook verdedigend werden de nodige foutjes gemaakt, waarbij opgemerkt dat het middenveld de defensie niet altijd op het juiste moment te hulp kwam. Al in de tweede minuut schoot men een discutabele vrije trap van zo’n zestien meter maar niet over het Everstein doel.

Maar op de tiende minuut viel de aansluiting. Balverlies op het middenveld zette de linksbuiten al vrij voor het doel, maar die legde de bal nog breed, waardoor de 1-2 gemakkelijk kon worden binnen getikt. VVAC rook meer en Everstein werd slordiger, speelde niet meer vanuit de organisatie en kon de bal niet lang genoeg in bezit houden. Halfweg leek de thuisclub gelijk te komen. Een vrije inzet werd echter door Regilio van Renswouw met de voeten gered en ook vanuit de rebound kon men niet scoren. Yently Lemmer verliet nu het veld, zijn vervanger was Jaimy van Zante. Op het half uur de enige echt harde (en onnodige) overtreding van de thuisclub, waarna Sander Bergshoeff (die geel kreeg vanwege een aanmerking op de niet al te overtuigende leidsman) een vrije trap op het hoofd deed belanden van Jori Goené. Met de harde kopstoot was niets mis, maar de bal verdween via de lat weer in het veld.

Tien minuten voor tijd leidde de eerste kans van VVAC (Rick Fierens kon met een uiterste inspanning nog redding brengen) de tweede in. De bal bleef “hangen” voor het Everstein doel, de verdediging greep niet afdoende in en even later lag het leder in het dak van het doel: 2-2.

Net voor tijd kreeg Regilio van Renswouw nog net een vuistje tegen een inzet, waardoor een voorsprong voor de thuisclub werd voorkomen. Guillermo Ooft werd nog vervangen door Wessel Bergshoeff en even later maakte de scheidsrechter een eind aan VVAC tegen Everstein. Gelet op de beide helften viel er te leven met deze 2-2, maar gezien het eerste bedrijf en de terugval in de tweede helft, lieten de gasten toch een overwinning lopen.

Doordat Asperen gelijk speelde bij HSSC ’61 (ook 2-2) bleef de voorsprong van zes punten gehandhaafd, dit met nog twee wedstrijden te spelen. Het moet dus gek lopen, maar de mannen doen er slim aan, om toch te proberen volgende week bij periodekampioen de Alblas, het broodnodige puntje voor klassenbehoud, weg te kapen.

We hopen dat ook dan weer een grote aanhang ons zal komen steunen!  Voor vandaag bedankt trouwe aanhang, tot volgende week in Oud Alblas!