1 - 3

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

7 mei 2016 14:30

Wanrooy, P.M.J. van

Everstein deed vanmiddag goede zaken in Alblasserdam. De (laatste) uitwedstrijd (van dit seizoen) werd met 1-3 gewonnen bij periodekampioen de Alblas, waardoor de mannen van trainer Peter de Vaal zich op eigen kracht verzekerden van een volgend seizoen in de derde klasse. Een puntje was voldoende geweest, de ploeg straalde uit meer te willen en slaagde ook in deze missie. De gastheren waren wellicht al voor een deel bezig met de nacompetitie en alleen Everstein liet blijken aanspraak te willen maken op de punten. Op een zonovergoten Sportpark Souburgh was het goed toeven en na afloop de complimenten en felicitaties voor de ploeg van Everstein.

Opstelling Everstein:

Regilio van Renswouw, Mark den Hertog, Peter Verwolf, Klaas Hazendonk, Roderick van Duinen, Sander Bergshoeff, Guillermo Ooft, Simon van Zante, Yently Lemmer, Rick Fierens en Jori Goené

Wisselspelers: Wessel Scherpenzeel, Erik Bergshoeff en Jeffrey Burgers

Geschorst: geen

Geblesseerd: Walter Snoek

Scheidsrechter: de heer P.M.J. van Wanrooy uit Kaatsheuvel

Grensrechter namens Everstein: Ron Ariaans

De Alblas en Everstein moesten beiden waarschijnlijk even wennen aan de hoge temperaturen, want de eerste minuten gebeurde er niet bijster veel. De thuisploeg probeerde balbezit te koesteren en Everstein liet merken een stapje extra te willen doen om een goed resultaat te behalen. Pas op de achtste minuut mocht een aanvaller van de gastheren door het centrum opstomen, maar Rick Fierens blokte tijdig, waardoor slechts een corner restte voor de Alblas. Even later een afstandschot, dat vakkundig onschadelijk werd gemaakt door Regilio van Renswouw.

Na een kwartier het eerste gevaar van Everstein. Guillermo Ooft speelde zich vrij, maar de inzet was te zacht om de doelman in grote problemen te brengen. Halfweg het eerste bedrijf leek een misverstand tussen Roderick van Duinen en Regilio van Renswouw te worden afgestraft, maar de lob kon, in twee instanties, alsnog worden verwerkt door de Everstein goalie. Na de drinkpauze kwamen de gastheren, uit het niets, op voorsprong. Knullig verdedigen namens Everstein gaf de Alblas een mogelijkheid over rechts om de bal voor te geven. Van dichtbij werd de bal tegen de touwen gekopt: 1-0.

Het sierde Everstein dat de teleurstelling snel werd verwerkt. Vier minuten later was er alweer evenwicht binnen de lijnen. Een dieptepass van Peter Verwolf bereikte Jori Goené over de linkerflank. Diens harde en lage voorzet werd door Sander Bergshoeff in het doel gelopen: 1-1. En een paar minuten later kwam Rick Fierens, na een hoekschop, in kansrijke positie. De bal bleef echter hangen tussen Rick en de uitkomende doelman. In de tegenaanval maakte aanvoerder Peter Verwolf een spaarzaam foutje. Hij werd gered door Regilio van Renswouw, die de vrije inzet (pijnlijk) wist te pareren. Even later werd de doelman wederom getest, nu rammelde hij het leder met de vuist uit zijn doel.

Het mooiste van de eerste helft werd bewaard tot de blessuretijd. Jori Goené zond Guillermo Ooft richting doel van de Alblas. Guilly kapte een verdediger en de doelman uit, alvorens hij de 1-2 in het verlaten doel deponeerde. Even later nog een schot van Jori Goené, dat net over het doel van de thuisclub verdween.

Na de pauze verscheen Everstein ongewijzigd aan de start. Na een kleine tien minuten werd de strijd beslist. De verdediging van de Alblas begon ouderwets te schutteren, waarvan Simon van Zante uiteindelijk profiteerde. De bal verdween in de lange hoek: 1-3.

Een minuut later gaf Everstein een soortgelijk cadeautje weg, maar wederom weigerde Regilio van Renswouw medewerking te verlenen. Na een kwartier had een prachtige (ingehouden) inzet met de binnenkant van de voet van Guillermo Ooft beter lot verdiend! De bal spatte nu, via de lat, het veld weer in.

Hierna kwamen Erik Bergshoeff en Wessel Scherpenzeel voor respectievelijk Klaas Hazendonk en Yently Lemmer. Everstein bleef de boventoon voeren en de thuisclub kon nauwelijks gevaar meer stichten voor het doel. De verdediging stond goed en gaf weinig tot niets weg. Met nog twaalf minuten te gaan een mooie en langdurige aanval van Everstein. Simon van Zante kon de uiteindelijke voorzet van Jori Goené net niet inkoppen. Vijf minuten later snelde Wessel Scherpenzeel over rechts en verzond een voorzet op maat voor Simon van Zante. Het vizier van Simon stond nu niet op scherp, de bal verdween naast het doel.

Een paar minuten voor tijd kreeg de Alblas een vrije trap op zo’n zestien meter van het Everstein doel. De inzet ging wel aan de muur voorbij, maar ook nu pakte Regilio van Renswouw de bal klemvast. Het was ook zijn laatste daad, in de blessuretijd werd hij vervangen door de keeper van Everstein B1: Jeffrey Burgers. Hier werkte arbiter van Wanrooy niet mee, want voordat Jeffrey de bal eenmaal had kunnen beroeren, blies hij voor het eind van de wedstrijd. Maar het debuut van Jeffrey was gemaakt, waarvan akte!

Een verdiende en nuttige overwinning voor Everstein, dat het seizen, volgende week thuis tegen Arkel, ook in stijl wil afsluiten. Na afloop tevreden en lachende gezichten langs de lijn en onder het genot van een drankje was het, bij zesentwintig graden, goed toeven en nababbelen. Mannen: gefeliciteerd met de vandaag geleverde prestatie en, dientengevolge, het klassenbehoud. Dank ook weer aan de meegekomen supporters, laten we het seizoen volgende week in stijl afsluiten. Tot volgende week!