Kane Titulaer (vrije trap)

F-pupillen zaterdag, F2, 4e klasse 4.26

17 oktober 2015 8:30

Leerdam Sport was onze tegenstander van vandaag.

Een tegenstander waarvan we wisten dat de kans nihil was dat we konden winnen. Vooral gezien het feit dat de tegenstanders qua leeftijd en qua bouw alles in het viervoud leek te hebben. Dit bleek dus ook een feit en de tegenstander won de wedstrijd met 10-1.

De eerste helft werden we eigenlijk direct vol onder druk gezet en kwamen we er niet uit.
Op dat moment was het zeer opvallend dat, naast de wat meer "ervaren" spelers, er opeens jongens opstonden die er voor zorgden dat Leerdam Sport pas na ruim 10 minuten voor het eerst kon juichen. Daarna ging het snel en gingen we de kleedkamer in met een forse achterstand.

In de rust heeft Hugo de jongens duidelijk gemaakt dat ze wat minder angstig moesten zijn. De spreuk "gewoon je voet tegen de bal zetten" werd de lijfspreuk van de tweede helft.

In de tweede helft gingen de jongens gewoon verder met wat ze aan het doen waren. Ze weerde zich kranig tegen de veel sterkere tegenstander. Deze jongens zijn gewoon een maat te groot. De helft van dit team hoort niet thuis in een F2.

Van 1 van onze spionnen langs de lijn begrepen wij dat Leerdam Sport met een half F1 elftal was aangetreden en dit verklaarde wel waarom het verschil een stuk groter was dan de thuis wedstrijd. Het veld (lees: de zandbak), wat je eigenlijk geen veld mag noemen, werkte ook niet mee. Onze jongens klaagde over kuilen en te lang gras, waardoor ze hun befaamde tiki-taka voetbal niet konden spelen.

Uiteindelijk werd ons doel bereikt. We hebben weer gescoord!!!
Een prachtige vrije trap werd in de lange hoek gedraaid, waardoor we met een tevreden gevoel konden gaan douchen.

Tussendoor natuurlijk nog even de penalty's nemen. Dit begint meer op een potje "latje tik" te lijken. Maar ondanks de verloren wedstrijd spatte het plezier er weer van af en zien wij dat de mannen elke week een stuk beter worden.