Asperen vv F2

F-pupillen zaterdag, F2, 4e klasse 4.26

7 november 2015 10:15

J.Liefhebber

Op de agenda van vandaag stond een late wedstrijd op Sportpark Rinus van Arnhem. We trapten om 10:15 uur af tegen de gasten uit Asperen.

De uitwedstrijd was er 1 geweest om snel te vergeten en werd met 10-4 verloren destijds. De mannen die het veld in gingen waren er duidelijk op ingesteld om dit niet nog een keer te laten gebeuren.

De eerste helft werd afgetrapt door Everstein en meteen werd duidelijk wat de bedoeling van de roodwitten was: Druk erop en zo snel mogelijk scoren!
Goed om te zien dat ons gevreesde spitsenduo weer aanwezig was en dat de meeste kleine pijntjes weer waren opgelost. Door een snelle uitbraak vanaf de zijkant werd duidelijk dat wij voorin de baas waren. Hieruit kwam dan ook een prachtige 1-0.

De verdediging en de keeper kwamen in de eerste helft eigenlijk niet in de problemen en voorin werd er gesleurd en gestreden. Ook het middenveld stond vandaag als een huis en zorgde voor een extra slot op de deur tegen de toch wel sterk geachte voorhoede van Asperen.

Aan het einde van de eerste helft maakten onze jongens de 2-0 die eigenlijk identiek was aan de eerste goal. Een goeie snelle rush door de verdediging en daarna de bal in de lange hoek schuiven.

Een dejavu maakte de trainers duidelijk dat het nog niet gespeeld was. Immers stonden we tegen Beesd ook met 2-0 voor, maar toen werden we nog op een gelijkspel getrakteerd.

In de rust probeerden we dan ook duidelijk te maken aan onze kanjers dat ze het goed deden, maar dat we nog niet gewonnen hadden. Positie houden en blijven gaan!

De tweede helft begon en al gauw lag de 3-0 erin. Dit keer een mooi afstandsschot waar de 2e spits goed positie koos om de keeper het zicht te ontnemen.
De gasten uit Asperen lieten het er echter niet bij zitten en produceerden een treffer die er voor zou kunnen zorgen dat onze jongens wat schrik in de benen konden krijgen. 3-1.

Gelukkig bleek dat onze mannen, ondanks wat vermoeidheid, niet van plan waren om de overwinning weg te geven en dit werd duidelijk door een prachtige uittrap van de keeper die ver over het midden van het veld kwam en terecht kwam bij 1 van de spitsen. Die wist wel raad met deze bal en nam de bal keurig mee richting goal om hem rustig langs de keeper te schuiven in de korte hoek. 4-1 en een uitgemaakte zaak.

Niet veel later floot de scheidsrechter af en was de dik verdiende overwinning een feit.