Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

17 september 2016 14:30

Scheidsrechter

Klop, T.

De mannen van Everstein hadden de boodschap goed begrepen: het was niet alleen tijd om weer eens aan de goede kant van de score te komen tegen buurman HSSC ’61, maar ook de eerste drie punten van deze competitie binnen te halen. In deze missie slaagde de ploeg van trainer Peter de Vaal volkomen. Door een treffer voor de pauze en eentje in het tweede bedrijf werd het uiteindelijk een 2-0 zege. In een wedstrijd voor (uiteraard) veel publiek, die zeker niet altijd hoogstaand was, maar omdat de 1-0 voorsprong lang op het bord bleef staan en de gasten er alles aan deden om de gelijkmaker te forceren, bleef het uiteraard lang spannend en onderhoudend aan de Lekdijk.

Opstelling Everstein:

Ricardo de Keijzer, Mark den Hertog, Jordi Leeuwis, Peter Verwolf, Erik Bergshoeff, Roderick van Duinen, Nader Mechichi, Jori Goené, Robbie de Roos, Sander Bergshoeff en Yently Lemmer

Wisselspelers: Wessel Bergshoeff, Delany Khoeblal en Isar Veldhuizen

Geblesseerd: Klaas Hazendonk

Scheidsrechter: de heer T. Klop

Grensrechter namens Everstein: Harold Temminck

De eerste minuten van Everstein tegen HSSC ’61 (ofwel: de enige derby der Lage Landen) waren duidelijk voor de bezoekers. Na een mislukte lob, die uiteindelijk nog gemakkelijk gepakt kon worden door Ricardo de Keijzer, pakte Jordi Leeuwis in de vierde minuut een tegenstander nogal opzichtig vast aan het shirt. Arbiter Klop twijfelde geen moment en de bal lag op de strafschopstip. Het werd wellicht wel het meest cruciale moment van deze wedstrijd, want de altijd trefzekere Floris Kool strandde dit keer op Ricardo de Keijzer.

Een dure misser, want tien minuten later stond de thuisclub op voorsprong: een vrije trap van Sander Bergshoeff werd door Jori Goené doorgekopt, waarna de verdediging van HSSC ’61 een rebound moest toestaan. Robbie de Roos was er als de kippen bij en deponeerde de bal tegen de touwen: 1-0. De minuten daarna kregen de gasten twee keer een vrije schop te nemen, telkens in kansrijke posities. Beide keren ging men voor eigen succes en kon geen van de spitsen worden ingeschakeld. Halfweg de eerste helft kreeg Jordi Leeuwis geel en had een aanval van Everstein, waarbij Jori Goené met een kopballetje Sander Bergshoeff in stelling bracht, beter verdiend, nu verdween de inzet net voorlangs het doel van HSSC ’61.

Het laatste kwartier was weer voor de bezoekers. Er ontstonden ook wat kansjes voor het doel van Ricardo de Keijzer, maar de Everstein defensie gaf niet echt veel weg. Toch had het, op slag van rust, gelijk moeten staan! Na een mooie aanval, over meerdere schijven, kwam de bal bij een geheel vrijstaande spits. Zijn inzet was wel mooi tegendraads ingeschoten, maar verdween ook aan de verkeerde kant van de paal, althans voor HSSC ’61. Kort daarna liet scheidsrechter Klop de teams inrukken voor de theepauze.

Het tweede bedrijf kwam maar moeizaam op gang. Everstein voelde zich gesterkt door de voorsprong en bij de gasten kreeg men te weinig toeren in de motor. Pas na tien minuten leidde balverlies van Everstein een razendsnelle counter in over de linkerflank. De bal verdween voor het doel van Ricardo de Keijzer langs, evenals het kopballetje uit de daarna genomen hoekschop. De thuisclub was effectiever bij het benutten van de kansen. Na bijna een kwartier verdubbelden de mannen dan ook de voorsprong. Een prachtige pass in de diepte van Jori Goené bereikte Nader Mechichi, die alleen opdook voor de keeper en hem daarna in de lange hoek kansloos liet: 2-0 en de supporters van Everstein begonnen er langzaam in te geloven: zou het dan toch….

Maar HSSC ’61 liet het er niet bij zitten, integendeel. Men probeerde de druk op te voeren, maar ook Everstein bleef loeren op de kansjes. Nadat Sander Bergshoeff en Jori Goené geel hadden ontvangen, soleerde een spits van de gasten richting Ricardo de Keijzer, maar de inzet werd geblokt door de Everstein defensie. Even later kon de doelman van Everstein een inzet nog net (met “zijn handje”) naast tikken, waarna hij hetzelfde deed bij een vrije trap vanaf de linkerflank. Via zijn hand schampte de bal nog de lat, maar verder gevaar ontstond niet meer.

Bij Everstein kwamen Wessel Bergshoeff, Delaney Khoeblal en Isar Veldhuizen in de ploeg voor respectievelijk Yently Lemmer, Robbie de Roos en Sander Bergshoeff en kreeg ook Peter Verwolf nog geel. De thuisclub kreeg ook nog zijn mogelijkheden, maar net op het half uur had de aansluitingstreffer wederom “moeten” vallen. Maar het was, voor Everstein gelukkig, zo’n wedstrijd waarin niets lukte bij de voorwaartsen van HSSC ’61. Ook deze kans werd uiteindelijk nog naast geschoten en dat was eigenlijk knapper dan scoren. Het duurde tenslotte nog een tijdje, alvorens scheidsrechter Klop een einde maakte aan deze derby.

Everstein was vanmiddag de gelukkigste en mocht de drie punten bijschrijven. En dat was dus, naast de zege op de “buurman”, een belangrijke bijkomstigheid. De complimenten ook aan alle mannen, jullie stonden er nu voor en deze inzet werd volop beloond en (langs de lijn) gewaardeerd. Nu volgende week doorpakken bij VVAC, zo zouden we zeggen. Tijdens de druk bezochte derde helft, in de vorm van een Oktoberfest met muziek van S(ebastiaan) O(lsman), lieten de meeste mannen weten, dat dit vervolg uiterst welkom zou zijn. Even nagenieten nog van de winst tegen HSSC ’61 en dan de blik op VVAC, tot volgende week!