Everstein 1 en 2 winnen eerste bekerduel!

2 - 5

Mannen, 1, Groep 2 09

20 augustus 2016 17:00

Ooijen, G.J.C. van

Een goed begin dus voor beide teams in de poulefase van de KNVB beker. Een goed begin is het halve werk, zo zullen we maar zeggen. Het tweede begon thuis om half drie aan de wedstrijd tegen Tricht 2 en de 1-0 ruststand werd uiteindelijk ook de eindstand. Nu het vervolg donderdag a.s. in Waardenburg bij WNC.

Het eerste speelde uit bij Buren, dat uitkomt in de vierde klasse zondag. Derhalve een wedstrijd die om vijf uur wordt gespeeld. Ondanks het late tijdstip waren niet alle spelers op tijd wakker, maar ook in de eerste helft kreeg de zandman kansen voldoende om zand te blijven strooien in de ogen van de meeste Everstein spelers.

Gastheer Buren balde vrolijk mee en eigenlijk werd het een inspiratieloos eerste bedrijf en zolang de stand 0-0 blijft weet je, dat de underdog flink blijft meestrijden. En eigenlijk hadden de oranjehemden het niet eens moeilijk om de rust ongeschonden te halen. En het werd, direct na begin van de tweede helft, ineens prachtig voor de thuisclub en de problemen voor Everstein dienden zich in snel tempo aan: eerst bleek men ook na de pauze niet direct wakker (speler van Buren kon ongehinderd de bal in de lange hoek jagen, achter een kansloze doelman) en even laten dacht het centrum van Everstein gezamenlijk een bal weg te koppen. Niet dus, waardoor wederom een schietkans ontstond. En, u raadt het waarschijnlijk al, wederom verdween het leder in de lange hoek. En zo keek Everstein tegen een 2-0 achterstand aan. Tijd dus om te wisselen en de mouwen even iets verder op te stropen.

Opeens werd het klassenverschil duidelijk en in een tijdsbestek van twintig minuten werd de 2-0 achterstand omgebogen in een 2-5 voorsprong. De pijp bij de gastheren raakte leger en leger en bovendien verspilde men de energie, die nog over was, aan het veelvuldig commentaar leveren op elkaar. We moeten de mannen van Everstein wel nageven dat er een paar goals bij waren, welke het predicaat “beauty” benaderden. Daarna speelde de ploeg het duel probleemloos naar het eind, al troffen de mannen van Buren nog eenmaal het houtwerk.

De eerste winst is binnen, maar het ging, zeker gezien de eerste helft, nog niet helemaal van harte. Ook trainer Peter de Vaal was absoluut niet te spreken over het eerste bedrijf. Dat zal dinsdagavond a.s., uit bij BZS in Beusichem, dan ook beter moeten. Als de scherpte dan wel direct aanwezig is, kunnen veel problemen voorkomen worden. Waarvan akte!