Zwerver vv de 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

3 december 2016 14:30

Klerks, M.H.A.M.

Een patiënt aan de beterende hand kan soms, door omstandigheden van buitenaf, ongewenst infecties oplopen. Die omstandigheden leken vanmiddag de spelers van de Zwerver te worden, maar een flitsend laatste kwartier, inclusief de injectie van Simon van Zante, werden uiteindelijk aanleiding tot het sein: patiënt is gezond verklaard! Ofwel: een 0-1 achterstand, die uit het niets werd opgelopen in de eerste helft, werd in het tweede bedrijf vakkundig omgebogen tot een 2-1 eindstand. En daar was de (o zo gewenste) eerste driepunter, tot groot genoegen van de talrijke supporters, die de mannen beloonden met het fanatiek meebeleven van het laatste deel van de wedstrijd. De tijden lijken te keren, het wordt nu een zaak van doorpakken, maar het begin is er!

Opstelling Everstein:

Ricardo de Keijzer, Klaas Hazendonk, Erik Bergshoeff, Bryan Steen, Thimo Beunis, Roderick van Duinen, Sander Bergshoeff, Jori Goené, Delaney Khoeblal, Nader Mechichi en Yently Lemmer

Wisselspelers: Guillermo Ooft, Robbie de Roos en Simon van Zante

Geblesseerd: Peter Verwolf, Mark den Hertog en Rick Fierens

Scheidsrechter: de heer M.H.A.M. Klerks uit Waalwijk

Grensrechter namens Everstein: Harold Temminck

De toch al zo geplaagde technische staf werd deze week ook nog geconfronteerd met de blessure (rug) van Rick Fierens. Bryan Steen was zijn logische vervanger in het centrum van de verdediging, terwijl Robbie de Roos en Simon van Zante weer als wisselspeler op de bank konden plaatsnemen. En al snel na het eerste fluitsignaal van arbiter Klerks bleek dat er vandaag wel wat te halen was. Opponent de Zwerver legde een pover partijtje op de mat en de thuisclub was, eigenlijk gedurende de gehele eerste helft, de bovenliggende partij. Maar wederom bleek dat het ontbreken van een afmaker een groot gemis is in het team van Peter de Vaal. Mogelijkheden werden wel gecreëerd, maar de effectiviteit was minimaal.

Het eerste doelgevaar stichtte de verdediging van Everstein zelf. Een misverstand gaf een aanvaller van de Zwerver vrije doortocht, maar hij stuitte op het been van doelman Ricardo de Keijzer. Drie minuten later de eerste vlotte aanval van Everstein. Een actie van Thimo Beunis bracht Yently Lemmer in schietpositie, maar die had net iets te lang tijd nodig om aan te leggen. Nu werd het schot geblokt en tot corner verwerkt. Deze hoekschop leverde niets op, maar tien minuten later bleek, na een prima corner van Sander Bergshoeff, wederom dat een killer ontbrak. De voorzet leek kansrijk, maar niemand deed een poging tot de afwerking. Weer twee minuten later werd Jori Goené richting de Zwerver doel gestuurd. In een uiterste inspanning wist een verdediger van de bezoekers de inzet tot corner te verwerken.

Tien minuten voor rust probeerde Yently Lemmer het met een geplaatst schot, maar dat verdween net naast het doel van de Zwerver. De thuisclub de bovenliggende partij, maar vijf minuten voor rust, vanuit het niets, op achterstand. Een onnodige overtreding leidde tot een vrije schop voor de Zwerver, op zo’n achttien meter van het doel. De muur was niet deugdelijk en de inzet verdween in de korte hoek: 0-1 en een grote domper dus. De thuisclub was even van slag en bofte een paar minuten later, toen de rebound uit een hoekschop net over werd geschoten.

Na de pauze kwam Robbie de Roos voor Delaney Khoeblal en ondanks het feit dat Delaney alles behalve slecht speelde, kwam er direct meer dreiging richting het doel van de Zwerver. De mannen deden er nog een schepje bovenop en de bezoekers moesten terug. Na tien minuten een mooie combinatie tussen Robbie de Roos en Yently Lemmer, maar de voorzet was net niet afdoende om tot succes te leiden. Op het kwartier werd Jori Goené aangespeeld door Sander Bergshoeff. Die verwachtte het leder terug, maar Jori schoot zelf. De inzet werd van richting veranderd en leidde toe de volgende hoekschop.

Na twintig minuten kwam Simon van Zante voor diezelfde Jori Goené. En de thuisclub ging nog fanatieker op jacht naar de gelijkmaker. En die kwam een kwartier voor tijd: na een vrije schop van Nader Mechichi belandde de bal bij Roderick van Duinen en die bood Simon van Zante de kans op de, niet meer te missen, 1-1. De zo lang door blessures geplaagde spits had zich geen betere rentree kunnen wensen.  De snelheid waarmee Klaas Hazendonk de bal uit het net wilde halen, gaf aan de Everstein meer wilde. De eerste kans daartoe was voor de prima op dreef zijnde Yently Lemmer. Hij soleerde over de linkerkant, maar zijn inzet verdween nog ruim naast het doel. Tien minuten voor tijd kwam de voorsprong dan toch tot stand: Nader Mechichi behield het overzicht en bereikte, met een pass over de gehele breedte van het veld, Simon van Zante. Die liet wederom zien waarom we hem gemist hebben! Mannetje uitkappen en de 2-1 in het net schieten! Het lijkt zo simpel, maar uiterst effectief.

Guillermo Ooft kwam nu voor Klaas Hazendonk en even later stonden de gasten met tien man, toen een middenvelder zijn tweede gele kaart kreeg van de prima leidende arbiter Klerk. Na wat blessuretijd maakte dezelfde leidsman even later een eind aan Everstein tegen de Zwerver en waren de drie (belangrijke) punten binnen! De progressie van de laatste weken zette zich nu ook door in resultaat. Nu doorpakken dus en even genieten (zowel spelers als staf) van deze zege. Daarna volop voorbereiden op de strijd in Hendrik Ido Ambacht, volgende week tegen IFC. Als Everstein daar een puntje weet te pakken (en wie weet nog iets meer…..), dan kunnen de mannen als “gezond” verklaard de winterstop in. Tot volgende week!