4 - 3

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

25 maart 2017 14:30

Slabbekoorn, S.

De allereerste reactie, direct na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Slabbekoorn, van aanvoerder Sander Bergshoeff, bevatte alles van EBOH tegen Everstein: ongeloof, vertwijfeling, ontgoocheling, boosheid en (helaas) ook de waarheid: “hoeveel doelpunten moeten we maken om een wedstrijd te winnen en hoe gemakkelijk geven we dit allemaal weg?” Deze gevoelens waren waarschijnlijk voor iedereen, die Everstein een warm hart toedraagt, van toepassing. De roodwitte formatie kwam met 0-2 en 1-3 comfortabel voor, maar de strijdende thuisclub kromde na de pauze nogmaals de rug en besliste vrij snel na de hervatting de strijd in hun voordeel. Met name voor de defensie van Everstein gold vanmiddag: “stond erbij en keek er naar”. Door dit resultaat namen juist de gastheren afstand van de fatale plaatsen, hetgeen eigenlijk Everstein was voorbehouden. Er komen nog een aantal “hete” weken!

Opstelling Everstein:

Ricardo de Keijzer, Klaas Hazendonk, Erik Bergshoeff, Bryan Steen, Mark Fierens, Sander Bergshoeff, Nader Mechichi, Tim van Willigenburg, Robbie de Roos, Simon van Zante en Guillermo Ooft

Wisselspelers: Jeroen van Kuik, Walter Snoek, Maxim Brouwer en Joury Kalden

Geschorst: Roderick van Duinen en Jori Goené

Geblesseerd: Mark den Hertog, Yently Lemmer en Wessel Scherpenzeel

Scheidsrechter: de heer S. Slabbekoorn uit Kapelle

Grensrechter namens Everstein: Harold Temminck

EBOH tegen Everstein werd uiteindelijk een “vreemde” wedstrijd. Het siert de thuisclub dat men de clubnaam Eendracht Brengt Ons Hoger alle eer aan deed, ook toen Everstein, tot twee keer toe, met twee goals verschil, een voorsprong had genomen. De ploeg uit Dordrecht bleef “bikkelen en buffelen”, zoals dat vorige week werd genoemd en kreeg uiteindelijk hiervoor uitbetaald. Zuur voor de ploeg van Everstein, dat de gevreesde nacompetitie steeds dichterbij ziet komen. EBOH begon straf aan de strijd en in eerste instantie moest Everstein achteruit. Het leidde tot wat corners, lange inworpen en vrije trappen, waarbij opvallend was, dat vrijwel alle kopduels werden gewonnen door de thuisclub en de aanvallers (te) veel ruimte kregen. Na twaalf minuten voor het eerst Everstein en direct raak! Sander Bergshoeff verzond een prima steekpass op Guillermo Ooft, die direct weg was, richting doel. De bal verdween in de lange hoek: 0-1

Even later pakte Erik Bergshoeff geel, na een onschuldig geval van obstructie en nog even later stond het zomaar 0-2. Die leek al te vallen, maar tot ongeloof van Sander Bergshoeff, werd de bal alsnog weggewerkt. Maar Robbie de Roos bracht Simon van Zante in stelling, diens inzet werd met de hand gestopt (door een verdediger van EBOH). De strafschop werd door Simon van Zante omgezet in de 0-2 tussenstand. De trouwe aanhang ging er nog eens goed voor staan, zo lekker in het voorjaar zonnetje.

Maar het gevoel ging telkens weer de andere richting op! EBOH bleef het proberen en in tien minuten tijd moest doelman Ricardo de Keijzer tot drie keer toe redding brengen.  En waar de aansluitingstreffer niet viel, leek Robbie de Roos, op het half uur, de strijd definitief in het slot te gooien. Wederom door een prachtige pass van Sander Bergshoeff alleen voor het doel van EBOH, wachtte hij net te lang en kon de keeper er nog tussen komen. Dat leek de zekere 0-3, maar helaas. Het leidde tot de laatste tien minuten voor de pauze en toen werd het pompen of verzuipen voor Everstein. De thuisploeg zette fors aan en de beloning kwam middels een kopbal, uit de zoveelste hoekschop, die in de lange hoek verdween: 1-2. Een paar minuten later moest redding gebracht worden op de doellijn, maar Everstein bleef de situatie meester. Met nog vijf minuten te gaan stuurde Sander Bergshoeff Robbie de Roos weg over rechts. Robbie legde de bal keurig terug op Tim van Willigenburg en die deponeerde de bal, voor zijn eerste treffer, in de lange hoek. Weer een comfortabele voorsprong: 1-3. Even later weer het antwoord van EBOH. Uiteraard wederom vanuit een corner kreeg de verdediging de bal niet weg, van dichtbij werd de 2-3 ingeschoten.

Nog niets aan de hand, want even later weer een Everstein kans op de 2-4. Nu bracht Sander Bergshoeff spits Guillermo Ooft vrij voor de doelman. Helaas kon de sluitpost van de thuisclub redding brengen. Zo kwam de rust met 2-3.

Na de thee wilden de gastheren snel zaken doen en zo geschiedde. Binnen twee minuten lag de 3-3 in het netje (vanuit de draai in de korte hoek geschoten) en even later leek het pleit beslecht. Maar het “handje” van Ricardo de Keijzer beroerde de bal dermate, dat deze alsnog over de lat vloog. Na dik tien minuten was het dan toch gedaan: een prima aanval van de thuisclub, waarbij de bal snel van voet tot voet ging, bracht een spits in vrije positie voor Ricardo de Keijzer en de 4-3 was het gevolg. Walter Snoek kwam nu voor Bryan Steen en later in de wedstrijd kwamen ook Joury Kalden (voor Nader Mechichi) en Maxim Brouwer (voor Klaas Hazendonk).

Even leek het of de thuisclub wat gas terug wilde nemen. De voorsprong was er en dan is het even op twee gedachten leunen. Dat leidde ertoe dat Everstein nog in de wedstrijd bleef. Zo ontsnapte Sander Bergshoeff over links, maar zijn lage voorzet werd, bij de eerste paal, jammerlijk gemist door Robbie de Roos. Daarna werd het eerder spannend dan goed, maar niet verwonderlijk, met zoveel belangen op het spel. EBOH verzuimde het duel op slot te gooien en ook een laatste poging van Everstein (uit een voorzet van Guillermo Ooft, belandde de inzet van Sander Bergshoeff recht in de handen van de doelman) draaide op niets uit.

Dus restte er na het laatste fluitsignaal niets anders dan de in de aanhef genoemde teleurstellingen. Everstein had vanmiddag goede zaken kunnen doen, maar liet het achterwege. Drie goals waren niet genoeg voor de zege en dat is zuur te noemen. Maar zoals vaker gezegd (en ook even vaak niet begrepen): bij EBOH alleen maar strijders en winnaars, die bikkelen en buffelen en die komen we er bij Everstein, gedurende de wedstrijd nog net een paar tekort. En dat kunnen we ons, in dit soort cruciale wedstrijden, niet veroorloven.

Uithuilen en volgende week, thuis tegen Groote Lindt, opnieuw beginnen, zo luidt het devies. Maar het aantal te spelen wedstrijden wordt minder en de druk groter. Wil dit Everstein nog aan de (ongewenste) nacompetitie ontsnappen, dan moet er inmiddels een klein wondertje gebeuren. EBOH zien we niet meer terug, die halen nog wel punten, het is aan onze mannen om te bewijzen dat (ook kleine) wondertjes nog niet uit de wereld zijn. Ik wens mannen en staf hierbij alle wijsheid en succes!