Mannen, 1, 3e klasse D

4 november 2017 14:30

Scheidsrechter

R. Jonker

Het inmiddels beroemde kwartje zou toch een keer in het voordeel van Everstein moeten vallen, daar waren we het wel over eens. Grote vraag bleef natuurlijk: wanneer? We hoeven u niet langer te laten wachten: vanmiddag! Een wederom prima eerste helft legde de basis voor de uiteindelijke 3-0 overwinning op gast Maarssen. Everstein legde in het eerste bedrijf niet alleen de wil op, maar scoorde nu ook twee keer (waar vier keer wellicht beter op zijn plaats zou zijn geweest), waardoor de thee bij 2-0 kon worden genuttigd. Na de hervatting probeerde de gasten het wel, verrichte doelman Emiel Schippers goed werk in het doel van de thuisclub en bepaalde Robbie de Roos de uiteindelijke eindstand, na het wegzenden van de doelman van Maarssen met rood, op 3-0 en daar was niet al teveel op af te dingen.

Opstelling Everstein:

Emiel Schippers, Roderick van Duinen, Rick Fierens, Erik Bergshoeff, Klaas Hazendonk, Victor Snoek, Walter Snoek, Sander Bergshoeff, Simon van Zante, Robbie de Roos en Yently Lemmer

Wisselspelers: Nader Mechichi, Davey Diks, Mark Fierens en Ricardo de Keijzer

Geschorst: geen

Geblesseerd: Guillermo Ooft (bovenbeen)

Scheidrechter: de heer R. Appel uit Hilversum

Assistent namens Everstein: Dimitri de Gans

Door de blessure van Guillermo Ooft kon Walter Snoek zijn plaats weer innemen op het middenveld, waardoor Simon van Zante naar de punt van de aanval verhuisde. Rick Fierens was ook weer hersteld, waardoor Nader Mechichi nu op de bank moest beginnen. En Everstein zette in de beginfase meteen druk op de tegenstander en dat had na vier minuten al succes kunnen hebben. De voorzet van Simon van Zante bereikte weliswaar het hoofd van Robbie de Roos, maar die kon de bal geen kracht meegeven. Een minuut later probeerde Sander Bergshoeff het van afstand, de keeper kon, ten koste van een hoekschop nog redding brengen. Twee minuten later mocht Robbie de Roos, na wederom een puike aanval, op de doelman van Maarssen af. Die redde wederom met het been tot een hoekschop.  In de twaalfde minuut een prachtige combinatie tussen Simon van Zante en Robbie de Roos. Diens stift kreeg precies het verkeerde effect mee, waardoor de bal voorlangs het doel hobbelde.

Maar de zo gewenste treffer viel wel (lees: kon niet uitblijven bij de druk die Everstein zette richting het doel van Maarssen). En hoe groot kan de schoonheid zijn? Een dieptepass bereikte Simon van Zante in het hart van de verdediging van Maarssen. Waar de verdediger dacht goed te staan, stond Simon, door zijn fabelachtige controle, ineens oog in oog met de sluitpost van Maarssen. Ook daar wist Simon raad mee: 1-0 en volkomen verdiend. Terwijl de regen inmiddels (vrijwel gedurende de hele wedstrijd) begon neer te dalen op het veld, bleef Everstein goed voetbal spelen. Halfweg de eerste helft volgde dan ook de tweede treffer: een hoekshop vanaf links kwam bij Yently Lemmer, die zijn man behendig uitspeelde en Walter Snoek bediende voor de beslissende intikker, waardoor de voorsprong werd verdubbeld, 2-0.

Even later werd Walter Snoek met een steekpass in de zestien meter gestuurd. Het terug leggen was op maat, maar Simon van Zante schoot alsnog op de doelman. De mooiste kans op een derde doelpunt was voor Yently Lemmer: na een uiterste krachtinspanning van Robbie de Roos ronde de bal voor zijn voeten. Het (iets te wilde) schot verdween alsnog via de paal naast het doel. Had de beslissing eigenlijk al moeten zijn. En Maarssen dan? Pas in de laatste paar minuten moest doelman Emiel Schippers twee keer handelend optreden. Dit deed de keeper vol verve, waardoor met 2-0 werd gerust.

Na de pauze ontspon zich de eerste twintig minuten een wat gezapig potje. Everstein zakte een etage terug en de gasten probeerden zich, voor alsnog zonder veel succes, terug te brengen in de wedstrijd. De gastheren werden wat slordiger in de passing, er sloop hier en daar een stukje gemakzucht in en dat is natuurlijk vragen om moeilijkheden! Om nogmaals aan te geven dat het kwartje de goede kant op viel: op het moment dat Maarssen de aansluitingstreffer leek te maken, verrichte doelman Emiel Schippers zijn beste daad van de middag. Hij raakte de inzet nog net, waardoor de bal, via twee binnenkanten van de paal (!), niet in het doel verdween.

Mark Fierens kwam nu voor Simon van Zante en Victor Snoek pakte vrij snel daarna een gele kaart van de prima leidende arbiter Appel. En later mocht een Maarssen speler vijf man op rij van Everstein uitspelen, maar ook nu kon de defensie tijdig redding brengen. Nu kwam Nader Mechichi voor Walter Snoek en volgde direct de beslissing: de thuisclub bleef loeren op de kansen en nu werd Yently Lemmer weggestuurd. Die was net iets eerder bij de bal dan de doelman van Maarssen, waardoor hij ten val kwam. De scheidsrechter floot en kon niets anders doen dan rood trekken voor de keeper, omdat Yently anders zeker had gescoord. Omdat de wissels voor Maarssen op waren, moest een veldspeler in het doel gaan staan. Het eerste werk was de resterende vrije trap van Sander Bergshoeff. De interim doelman stopte de bal wel, maar moest een rebound toestaan aan Robbie de Roos en die wist daar uiteraard wel raad mee: 3-0.

Davey Diks kwam nog voor de maker van de derde goal en Victor Snoek had voor nog meer slagroom op de taart kunnen zorgen, maar zag zijn inzet voorlangs het doel van Maarssen rollen. Daarna maakte scheidsrechter Appel een eind aan Everstein tegen Maarssen en waren de drie punten binnen. De mannen beloonden zich dus vanmiddag wel, krijgen weer aansluiting met de middengroep en kunnen vol vertrouwen uitzien naar de volgende thuiswedstrijd, zaterdag a.s.. Dan is de andere opponent uit Maarssen, OSM ’75 te gast aan de Lekdijk en dan halen we de uitgestelde wedstrijd (in verband met het vieren van Everstein 60) in.

Het was de eerste helft, ondanks het slechte weer, een prima pot voetbal om naar te kijken. De voorsprong had bij rust iets ruimer mogen zijn, dan kunnen we ook de tweede helft voetballend uitspelen. Nu was er ietsje teveel verval en zouden we toch nog in de problemen komen, wat absoluut niet nodig zou zijn geweest. Evalueren maar weer, even genieten en komende week lekker trainen, op naar OSM ’75. Tot volgende week!

Pupil van de week: Claire Zieleman