OSM '75 1

Mannen, 1, 3e klasse D

11 november 2017 14:30

R. Jonker

Everstein en OSM ’75 maakten er vanmiddag op Sportpark Ries van Arnhem, wederom onder druilerige omstandigheden, een boeiende en onderhoudende wedstrijd van. Niet dat het allemaal even goed was, maar beide ploegen streden, tot het laatste moment, op het scherpst van de snede en toen de kruiddampen waren opgetrokken stond er de uiteindelijke 1-1 eindstand op het bord. Over negentig minuten gezien kwam de thuisclub hier niet eens zo slecht mee weg, al was er wel degelijk de kans om de strijd in het tweede bedrijf in het slot te gooien. Maar de gasten, die er na de achterstand, nog een tandje bovenop schakelden, kregen de beste en mooiste kansen, waarvan er slechts eentje werd benut. Doelman Emiel Schippers zorgde er tenslotte voor dat er alsnog een puntje aan de Lekdijk kon blijven.

Opstelling SC Everstein:

Emiel Schippers, Roderick van Duinen, Erik Bergshoeff, Rick Fierens, Klaas Hazendonk, Sander Bergshoeff, Walter Snoek, Victor Snoek, Yently Lemmer, Simon van Zante en Robbie de Roos

Wisselspelers: Mitchell Vanenburg, Arjan Cornelisse en Davey Diks

Geschorst: geen

Geblesseerd: Guillermo Ooft en Bryan Steen

Scheidsrechter: de heer R. Jonker uit Wageningen

Assistent namens Everstein: Dimitri de Gans

De eerste helft tussen Everstein en OSM ’75 begon voortvarend, voor beide teams. Al in de derde minuut snelde Klaas Hazendonk langs de linkerflank en legde de bal terug op Yently Lemmer. Die kapte zijn man uit, maar het schot werd nog net tot hoekschop verwerkt door de doelman. Een minuut later stond de defensie van de gastheren bepaald niet goed, toen OSM ’75 een snelle aanval inleidde. De bal verdween gelukkig net voor het doel langs, zonder dat iemand het leder nog kon beroeren. Een minuutje later verkeken de verdedigers zich andermaal, kon doelman Emiel Schippers net niet bij de bal, maar kon de inzet nog net geblokt worden. Beide keren kwam Everstein goed weg.

Maar daarna haperde het allemaal een beetje. Everstein speelde niet eens zo slecht, maar de gasten stonden goed en er ontstonden bijna geen mogelijkheden meer voor de beide doelen. De regen viel in deze fase onophoudelijk neer op de grasmat, die zwaarder en zwaarder werd. Het duurde dan ook bijna tot het half uur, alvorens weer iets gemeld kon worden. Uit een vrije trap kopte Walter Snoek de bal achterwaarts richting doel OSM ’75. Door de groet drukte kon de bal nog net tot corner worden verwerkt. Drie minuten later een vrije kopkans voor een OSM ’75 aanvaller, doch het werd een kopballetje. Laatste wapenfeit van het eerste bedrijf was de vrije trap van Simon van Zante, van zo’n vijfentwintig meter van het doel. De eerste inzet verdween in de muur, de tweede was beduidend beter, maar verdween net langs de verkeerde kant van de kruising.

Na de pauze was het geruime tijd droog en werd de wedstrijd met de minuut leuker, aantrekkelijker en spannender. En Everstein kwam ook al vrij snel op voorsprong. De pass van Simon van Zante op Robbie de Roos kon net niet worden onderschept door een verdediger van OSM ’75. Robbie controleerde de bal en schoof beheerst de 1-0 voorsprong binnen. Het antwoord van de gasten volgde direct: vanuit een corner werd de bal rakelings over de lat gekopt. Na een kwartier kroop Yently Lemmer, binnen de zestien meter, tussen twee tegenstanders door. Er was wel contact, maar te weinig voor een strafschop, zo oordeelde de prima arbiter Jonker. De rebound was wel voor Walter Snoek, maar de inzet werd gestopt door de doelman. Met nog twintig minuten te gaan schoot Yently Lemmer, vanuit een korte corner, in het zijnet. Een paar tellen later wilde Simon van Zante zijn opponent met een mooie beweging te snel af te zijn. De bewuste handsbal leverde de tegenstander wel geel op, Everstein echter geen penalty, maar een vrije trap, welke in de muur werd geschoten.

Zoals gezegd: de gasten schakelden nog een tandje bij en vochten voor elke meter. Everstein moest terug en de lange bal kwam steeds vaker aan bij de tegenstander. Dus volgden er ook kleine overtredingen, die telkens voor groot gevaar zorgden, voor het doel van Emiel Schippers. Omdat de “hoofden” van de bezoekers niet op scherp stonden, werd het net telkens net niet gevonden. Ook een mooie omhaal trof geen doel. En als er dan nog eens gevaar ontstond, dan stond sluitpost Emiel Schippers in de weg.

Met nog ruim tien minuten op de klok leek Everstein sneaky naar de verdubbeling van de voorsprong te komen. Robbie de Roos werd over links weggestuurd, maar de inzet verdween net voorlangs het doel, terwijl afleggen op Simon van Zante wellicht een nog betere optie was geweest. Dus bleef het 1-0 en moesten de billen nogal eens een keertje worden samengeknepen. En met nog vijf minuten te gaan kregen de gasten hun verdiende beloning: een vrije trap vanaf de linkerflank draaide naar de tweede paal en verdween, ondanks de grabbelende handen van Emiel Schippers, via de binnenkant van die paal in het doel: 1-1.

Inmiddels waren Davey Diks en Arjan Cornelisse in de ploeg gekomen voor Yently Lemmer en Walter Snoek. En de bezoekers wilden wellicht nog meer. Met een voorbeeldige instelling ging men op zoek naar de winnende, maar de tijd bleek tekort. Na het laatste fluitsignaal van arbiter Jonker moesten beide teams het doen met een punt. En blijven ze dus ook gebroederlijk naast elkaar staan op de ranglijst, met acht punten uit zeven duels.

“Kan prima leven met dit punt”, zo vertelde trainer Rob van den Broek, direct na afloop. “De tegenstander bleef zoeken naar de gelijkmaker, stak ontzettend veel energie in de duels en werden hun wissels ook meer dreigend. Dat het tenslotte nog afloopt met een punt, dan moet je daar tevreden mee zijn. Ook al hebben we wellicht de kans gehad om, zij het tegen de verhoudingen in, op 2-0 te komen”.

Het laatste wat we willen vermelden is dat uiteindelijk doelman Emiel Schippers er, door een fantastische redding bij een vrije inzet van OSM ’75, voor zorgde dat er nog een punt in Everdingen bleef. Nu dinsdagavond voor de KNVB beker tegen Streefkerk (thuis, aanvang 20.00 uur) en dan zaterdag a.s. naar Culemborg voor de semiderby tegen Focus ’07. Weer een nieuwe ronde, met nieuwe kansen, er is nog voldoende te leren in deze derde klasse van het district West 1. Maar onderhoudend en spannend was het vanmiddag wel! Tot volgende week!