SVM 1

2 - 5

Mannen, 1, 3e klasse D

10 februari 2018 14:30

Everstein was vanmiddag, op het fraaie kunstgrasveld in Maartensdijk, duidelijk een maatje te groot voor gastheer SVM. Toch lieten de mannen het talrijke publiek weer (te) lang in onzekerheid: tot twee keer toe kwam de roodwitte formatie, volledig onnodig, op achterstand, maar uiteindelijk kon iedereen toch weer opgelucht adem halen. De vijf doelpunten werden broederlijk verdeeld tussen Simon van Zante en Robbie de Roos, met die aantekening dat Robbie vanmiddag, middels drie voltreffers, in het voordeel bleef. Weer drie lekkere punten erbij en, misschien nog wel belangrijker, de ingezette reeks van drie zeges op een rij, zorgt natuurlijk ook voor een volle bak vertrouwen en teamgeest voor de komende weken. Blijft Everstein eendrachtig in deze vorm, dan wordt de competitie 2017-2018 misschien nog wel leuker, dan wij nu denken!

Opstelling SC Everstein:

Ricardo de Keijzer, Roderick van Duinen, Erik Bergshoeff, Klaas Hazendonk, Sander Bergshoeff, Nader Mechichi, Yently Lemmer, Simon van Zante, Victor Snoek, Guillermo Ooft en Robbie de Roos

Wisselspelers: Mitchell Vanenburg, Mark Fierens, Rick Fierens, Bryan Steen, Davey Diks en Walter Snoek

Geblesseerd: geen

Geschorst: geen

Scheidsrechter: de heer J.W. Reijnen uit Apeldoorn

Assistent namens SC Everstein: Dimitri de Gans

“Never change a winning team”, zal ook de gedachte geweest zijn van de technische staf van Everstein. En de gasten trokken direct van leer bij een tegenstander, waarvan de beste en gevaarlijkste spelers duidelijk voorin te vinden waren. Dus moest ook de defensie van Everstein op de hoede zijn. Al in de tweede minuut werkte de doelman van SVM een vrije trap van Simon van Zante met de vuisten tot corner en vijf minuten later mocht de sluitpost zich zelfs tweemaal profileren bij een inzet van Sander Bergshoeff (te zacht met het rechter “chocoladebeen”) en Simon van Zante, die het zijnet trof. Het was dan ook een koude douche (en een enorm gerommel) achterin bij Everstein, waardoor het plotseling 1-0 stond voor de thuisclub. Slappe passing en een struikelpartij maakten het gemakkelijk om de voorsprong aan te tekenen.

Maar de bezoekers raakten niet echt onder de indruk en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Sander Bergshoeff probeerde het uit de tweede lijn (keeper bokste de bal over het zoel) en uit de daarop volgende hoekschop ontstond een kopie: weer testte Sander de doelman, maar ook nu bokste hij de bal over zijn doel. Na twintig minuten bediende Simon van Zante, met een subtiel hakje, Yently Lemmer, maar die had teveel tijd nodig, waardoor het echte gevaar ontbrak. Tot nu toe beloonde Everstein zich niet, even later wel degelijk: Yently Lemmer werd in de diepte gestuurd en hij bereikte Robbie de Roos. Die deed het enige wat wenselijk was: de vrijstaande Simon van Zante aanspelen en die haalde de trekker onmiddellijk over: 1-1 en uiteraard verdiend.

Op het half uur zag iedereen, behalve arbiter Reijnen, dat de bal, in de zestien meter, met twee handen werd tegengehouden door een SVM verdediger. Geen strafschop dus en verder dan wat mogelijkheden voor Robbie de Roos, na een prima loopactie net voorlangs en Guillermo Ooft, in het zijnet, kwam Everstein niet meer. Dus zochten de teams bij 1-1 de kleedkamer op.

Na vijf minuten in het tweede bedrijf keerde de doelman van SVM een kopbal van Robbie de Roos knap en drie minuten later stond Everstein opnieuw op achterstand. Linkerverdediger Klaas Hazendonk raakte de bal, onbedoeld, niet goed met het hoofd en gaf nu een assist aan de gevaarlijkste SVM voorwaarts: die gaf de bal voldoende vaart mee om net, buiten het bereik van Ricardo de Keijzer, binnen te schieten: 2-1 en opnieuw beginnen. Maar nu duurde het slechts vijf minuten alvorens het evenwicht was hersteld. Simon van Zante stak de bal op Robbie de Roos, die vrije doortocht had. De Everstein spits raakt steeds beter op dreef en drukte prima af: 2-2.

Even later kreeg Victor Snoek geel van de arbiter en weer even later stond Everstein voor het eerst op voorsprong. De meesten zullen niet eens gezien hebben hoe hij het deed, maar de voorzet van Nader Mechichi werd door Simon van Zante magistraal omgezet tot de 2-3. Maar de thuisclub wilde zich nog niet gewonnen geven, al waren de bezoekers de bovenliggende partij. Verder dan een kopbal, over, uit een corner kwam men voorlopig niet. Met nog een klein kwartier te gaan werd Guillermo Ooft doortocht verschaft naar het doel van SVM, maar het schot verdween voorlangs het doel. Een minuut later werd de strijd beslist. Als enige geloofde Robbie de Roos in een lange bal van achteruit. Hij was net iets eerder dan de doelman en kopte de bal over hem heen in het lege doel: 2-4.

De gevaarlijkste en beste SVM spits probeerde het nog een keer, maar schot uiteindelijk, na een lang doorgevoerde actie, nog ruim naast. Daarna werden Nader Mechichi en Victor Snoek vervangen door respectievelijk Mark Fierens en Mitchell Vanenburg. Maar de strijd was gelopen, al moest doelman Ricardo de Keijzer nog een cruciale redding verrichten om de aansluiting te voorkomen. Het slotakkoord was dit keer voor Robbie de Roos, die een voorzet van Guillermo Ooft onder controle bracht en van dichtbij de 2-5 eindstand op het bord zette.

Een schitterde reeks dus voor de mannen van een tevreden Rob van den Broek. Negen uit drie en het riekt naar meer, zo was de algemene tendens, direct na afloop. De technische staf had tijdens het winter trainingskamp al opgemerkt, dat de wedstrijden na de winterstop perspectief boden. “Maar drie wedstrijden achter elkaar winnen”, dat konden de meeste spelers zich niet meer herinneren, laat staan erin te geloven. Maar het is gelukt mannen: proficiat en geniet er, tijdens dit Carnavalsweekend, even van. Dinsdag echter de focus op de volgende confrontatie (met mogelijkheden): de thuiswedstrijd tegen DOSC uit den Dolder. En hadden we tegen deze ploeg niet iets recht te zetten????? Ik dacht het wel, tot volgende week!